Архів новин

16 июля 2022

Юні науковці захистили свої роботи у МАНі

 

У цей непростий для нашої країни час Мала академія наук України зробила майже неможливе. Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт, унікальний флагманський проєкт, відбувся під час воєнного стану. З 10 червня по 10 липня команда Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді, у складі якої 19 вихованців з Рубіжного, Лисичанська та Кремінної, гідно представили свої наукові роботи у фіналі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Створено чат-бот для виявлення нерухомих пам’яток, що постраждали внаслідок війни

Український державний інституту культурної спадщини визначив основних напрямів діяльності інституту є виконання інформаційно-аналітичних досліджень у сфері охорони культурної спадщини.

На літньому Олімпійському фестивалі-2022 Україну представлятимуть 46 юних атлетів

Вже 24 липня у Словаччині стартує XVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ).
Українці будуть представлені у 6 з 10 видів спорту: легкій атлетиці, велоспорті, спортивній гімнастиці, дзюдо, плаванні та бадмінтоні. Загалом наша національна збірна нараховує 46 спортсменів.
Так, до складу юнацької збірної увійшов представник Луганської області - майстер спорту України міжнародного класу зі спортивної гімнастики  Радомир Стельмах .

Питання та відповіді щодо виплати грошової допомоги ВПО

1.1 Як оформити виплати на проживання ВПО?

Відповідь: Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.22 № 332, визначено, заява про надання допомоги на проживання за відповідною формою може бути подана до УпСЗН, уповноваженої особи в громаді чи центру надання адміністративних послуг в місці тимчасового перебування, а також сформувати заяву можна з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Понад 1,4 мільярда гривень спрямовано в липні на виплати пенсій жителям Луганщини

15 липня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 1463,24 млн гривень, що складає 100% до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Відучора для переселенців з Гірського працює гуманітарний штаб в Богданівці, що на Дніпропетровщині

15 липня у селі Богданівка, що в Павлоградському районі Дніпропетровщини, розпочав роботу гуманітарний штаб Гірської міської військово-цивільної адміністрації.

Першу партію продуктових наборів розподілено між пільговими категоріями громадян Гірської громади, які проживають у Богданівці, Терновці та Павлограді.

Гуманітарний штаб розташований у с. Богданівка по вул. Шевченка, 32-Г.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 09:00 до 13:00.

Телефони «гарячих ліній» для консультацій:

За тиждень допомогу у двох гуманітарних штабах отримали майже 1 400 жителів Попаснянщини, ще 1 000 надіслані харчі поштою

Як повідомив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов, гуманітарні хаби продовжують працювати в Новомосковську та Бахмуті.

«Незважаючи на загострення безпекової ситуації, ми продовжили видачу гуманітарної допомоги від Луганської обласної військової адміністрації в Бахмуті, бо там ще залишаються переселенці з Попасної та інших міст і сіл нашого регіону. За минулий тиждень вони отримали 420 харчових наборів», - зазначив він.

У хабі в Новомосковську за цей тиждень гуманітарну допомогу видано 960 особам.

Переселенці із Новопсковщини можуть звернутися із потребами за допомоги електронної форми

Жителів Новопсковської громади, які є внутрішньо переміщеними особами і перебувають за межами громади, запрошують заповнити електронну форму для визначення індивідуальних потреб громадян.

Форма розташована за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1wmkeD1OQswAlPC5mCMNSRGKapnGK_LXN7YlXBaG...

Жителів громади просять визначитися із нагальними потребами до 1 серпня.

Сергій Гайдай звернувся з нагоди річниці проголошення державного суверенітету України

«Нас чекає велика і важка боротьба!» - ці слова В'ячеслава Чорновола, ініціатора ухвалення Декларації про державний суверенітет України, на жаль, стали пророцькими для нашої держави.

Тоді, у 1990 році, були закладені підвалини нашої незалежності.

Пройшовши шлях довжиною у 32 роки, ми знову виборюємо право на існування Української державності, аби «суверенітет як верховенство, самостійність, повнота і неподільність влади в межах території країни та її незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах» стали кодом нації назавжди.

Слава Україні!

Сергій Гайдай: українські військові зупинили спробу ворога заволодіти автошляхом між Лисичанськом та Бахмутом

Росіяни ставлять за мету захопити стратегічно важливий для них автошлях вже понад два місяці, але контроль над декількома кілометрами цієї дороги їм встановити досі не по силах, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Українські захисники щільним вогнем зупинили ці спроби ворога, який вимушений був посунутися назад.