Архів новин

17 июля 2022

Дії та бездіяльність кожної посадової особи в секторі безпеки і в правоохоронних органах будуть оцінені – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні мені доповіли результати чергової операції проти злочинців, які працювали на ворога.

Країна-фейк: відому в Європі фармкомпанію з Рубіжного російські ЗМІ перетворили в "біологічну лабораторію"

Цей сюжет подивилися десятки тисяч росіян, багато із них вірять рупору кремля, яку б нісенітницю він не вигадав.

Всі добре пам'ятають "військово-морську базу в Сєвєродонецьку", або "військову лабораторію з виробництва маріхуани" в Лисичанську.

Моря в Сєвєродонецьку окупанти не знайшли й досі, а от "таємну біологічну лабораторію" в Рубіжному, де нібито "ставили опыты на людях" хтось із місцевих показав.
Як в це може повірити твереза людина? Твереза - ні. Але ж то росіяни.

Запрошуємо до участі в конкурсі «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці». Можливо, саме ваша історія переможе

Проєкт «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та Секретаріатом Кабінету Міністрів України продовжують інформаційну кампанію «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці», розпочату ще у 2020 році.

Цьогоріч у рамках кампанії запроваджено конкурс історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці».

Розроблені зміни, завдяки яким компенсація за проживання переселенців не включатиметься до сукупного доходу родини власника житла

Тобто, і затвердженням цих змін компенсація за розміщення внутрішньо переміщених осіб не буде враховуватись під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства), що дозволить продовжувати отримувати субсидію тим, кому вона нараховувалась.

Дотепер компенсація за розміщення ВПО не потрапляла до визначених законодавством доходів, які не враховуються до середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства).

Куди вноситимуть ці зміни?

Відповідні зміни до Порядку

Виплати переселенцям: 313 громад увійшли до оновленого переліку

Затверджено (https://minre.gov.ua/doc/doc/88) оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

До переліку територіальних громад (https://minre.gov.ua/sites/default/files/field/docs/dodatok_do_nakazu_15...), розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 9 областей.

«Лошадкін дім» із Кремінної евакуювали на Тернопільщину

Навесні цього року, після повномасштабного вторгнення рф, 11 коней Кремінського клубу «Лошадкін дім» евакуювали до міста Борщів Тернопільської області.

Їх супроводжувала і невеличка команда кінної школи на чолі з Борисом Семиволосом.

На Тернопільщині співробітники клубу знайшли та облаштували конюшню і з перших днів почали проводити тренування для дітей, організовувати кінні прогулянки, іпотерапію.

Президент України вручив орден «Золота Зірка» Дмитру Красильникову

А також іншим Героям України з військових частин оперативного командування «Північ».

Заступник командувача військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ, бригадний генерал Дмитро Красильников отримав з рук Глави держави орден «Золота Зірка» за ефективне виконання завдань щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності України.

Завдяки вдалим рішенням Дмитра Красильникова підрозділи угруповання «Північ» неодноразово зривали усі плани противника щодо просування вглиб території України на Донецькому та Луганському напрямках.

Треба жити далі: виробники дитячого одягу з Лисичанська відновлюють діяльність в Дніпрі

Підприємці Дмитро та Марія Косілкини розширили асортимент виробництва.

Якщо раніше власники торговельної марки «Be easy та Larox» спеціалізувалися на дитячому одязі, то зараз, наприклад, роблять військову амуніцію.

Також розпочали випускати патріотичні футболки.

Виробництво дитячого одягу вони розвивали протягом восьми років. За допомогою грантів міжнародних організацій пара купила лазерне обладнання, яке дозволило автоматично кроїти, а також сучасні верстати, що прискорювало виробництво.

До 18 липня включно триватиме реєстрація для участі в магістерському комплексному тесті та магістерському тесті навчальної компетентності

На них вже зареєструвалося близько 33 тисяч осіб.

Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з вибраних вступником закладів вищої освіти, де він бажає взяти участь у конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня магістра.

Для реєстрації вступник має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого, визначеного закладом вищої освіти каналу зв’язку, скановані копії (фотокопії):

17 липня очікується евакуаційний поїзд із Покровська, зупинки - Дніпро та Львів

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 17 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: є населені пункти, звідки росіян вже вибивали по декілька разів – вони не зупиняються і несуть втрати

За учора ворогом завдані два авіаудари, по населених пунктах поцілено чотирма ракетами.

Крім того, зафіксовані три масовані артилерійські обстріли. Ще чотири рази територія була обстріляна мінометами.

Два села на Луганщині залишаються підконтрольними Уряду України, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.