Архів новин

18 июля 2022

Підтримуйте інформаційно та емоційно наших людей в окупованих районах, говоріть їм про Україну – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні новинами розійшлася фотографія хлопця з Маріуполя, який вийшов на вулицю міста з українським прапором. Вийшов до залишків будівлі драмтеатру, зруйнованого російськими військами. Це було дуже сміливо. І я хочу подякувати йому за цей вчинок.

Цей хлопець – один із багатьох наших людей, які чекають на повернення України і які за жодних обставин не приймуть окупацію.

Ірина Верещук: Нас почули. Питання вирішено: ВПО не виселяють

Віце-прем’єр Ірина Верещук під час прямого включення в ефір національного телемарафону наголосила: ініціатива Мінреінтеграції заборонити виселення ВПО із навчальних закладів підтримана. Ніхто не буде виселяти людей без надання їм іншого прихистку.

У Дніпрі надається гуманітарна допомога для жителів Кремінщини

Основна маса внутрішньо переміщених мешканців Кремінської громади зосередилася у Дніпрі та Дніпропетровській області. За допомогою гугл-форми, створеної Кремінською міською військовою адміністрацією, постійно оновлюється інформація про ВПО з числа кремінян по всій країні. За даними реєстру, у місті Дніпро та Дніпропетровській області наразі перебувають близько 1000 жителів Кремінної та навколишніх сіл.

Пояснення Міністерства освіти і науки України щодо регулювання праці дітей до 18 років

Під час літніх канікул багато підлітків починають шукати підробіток для того, щоб мати власні гроші та не залежати від дорослих.

Проте працевлаштування дітей віком до 18 років має певні нюанси. У Міносвіти нагадали, що слід знати про роботу для неповнолітніх.

Спортсмени області перемогли на чемпіонаті Європи з айкідо

16-17 липня у Великобританії відбувся чемпіонат Європи з айкiдо.

До складу національної збірної України увійшли і спортсмени з Луганщини.

Зокрема, представники області Олександр Сосюра та Кирило Шеховцов вибороли перше місце у розділі «ката».

Вітаємо спортсменів та їх тренерів – Інну Лесько та Михайла Глобу.

Підприємство із Сєвєродонецька налагоджує бізнес-стосунки у Львові

ТОВ «Сервісний центр РМ» займалося обслуговуванням офісної техніки банків та бюджетних установ нашого регіону. 

Співробітники надавали послуги відділенням всіх основних банків у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Попасній, Щасті.

Працювали з  Пенсійним фондом, поліцією, прокуратурою Луганської області.

Після вторгнення рф фізичну релокацію підприємство зробити не встигло.

Команда сервісного центру вивезла з офісу лише ноутбуки. А потім і повертатись вже стало нікуди – офіс зруйнували ворожі обстріли.

При відході з Сєвєродонецька знищили півтора взводу окупантів (відео)

При відході з Сєвєродонецька знищили півтора взводу окупантів, - повідомляють у Національній гвардії України.

Подолали вночі майже 10 кілометрів, без жодного звуку та в повній темряві. За провідників мали прилади нічного бачення та планшети. Без них би просто заблукали. Врятували усю зброю та бойові комплекти. Через річку облаштували переправу, перепливали на човнах.

Калинівські нацгвардійці діляться спогадами та унікальними кадрами відходу на інший вогневий рубіж із Сєверодонецька.

Як автотранспортом потрапити на непідконтрольну територію Луганської області - документи та контакти для реєстрації

У виключних випадках виїзд осіб автотранспортом на непідконтрольну територію Луганської області здійснюється за попереднім записом у складі гуманітарних колон через визначені блокпости поблизу с. Кам’янське Запорізької області.

Гуманітарні колони формуються щоденно з 09:00 до 16:00 на паркувальному майданчику біля авторинку (Оріхівське шосе, 36, м. Запоріжжя).

Евакуаційний поїзд Покровськ-Львів має вирушити за розкладом

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 18 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: росіяни намагаються просунутися з Лисичанська в бік Бахмута, в бій пішли мобілізовані чоловіки з нещодавно окупованих міст

У великих містах Луганщини, які росіяни захопили вже влітку, залишилося по 10-15 відсотків населення. На жаль, вони не сприймали інформацію про мобілізацію чоловіків на раніше окупованій частині регіону, не вбачали загрози для себе.