Архів новин

19 июля 2022

Хоч би як окупанти намагалися сховатися, ЗСУ й наша розвідка забезпечать удари у відповідь, а кожен російський злочинець буде встановлений – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Щодобово окупанти дають чергові підстави для визнання Росії державою-терористом. Минулої ночі вони здійснили ракетний удар по селу в Одеській області – сім ракет «Калібр» морського базування проти звичайного села. Це не дешеві й не прості ракети – Росія дуже пишалася ними. І куди ж вони влучили? Звичайне сільське поле й ферма, що не працює, сільські будинки, прибудинкові споруди, ліцей, Будинок культури. Жодного військового сенсу. Це просто терор.

Вступ до закладів ФПО: триває подання заяв для вступників на основі 11-ти класів

Розпочато подання заяв до закладів фахової передвищої освіти для вступників на основі повної загальної середньої освіти (11-ти класів), а також професійної або вищої освіти.

Такі вступники зможуть подати заяви на бюджет та контракт:

- до 5 серпня (18:00) – для вступу за індивідуальною усною співбесідою, творчим конкурсом;

- до 31 серпня (18:00) – для вступу за результатами НМТ (ЗНО).

Більше 1,5 мільярда гривень пенсій вже отримали жителі Луганщини у липні – виплати продовжуються

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області й після російського вторгнення продовжує нарахування та фінансування пенсій жителям регіону.

Виплати нашим співгромадянам надходять чітко по графіку – 4-го по 25-е число кожного місяця.

Так, пенсії за червень профінансовано на 100 %.

Станом на 18 липня на пенсійні виплати жителям Луганської області спрямовано ще 1519,98 млн гривень, тобто 100 % до поточної потреби.

В Україні триває реалізація проєкту "Виходь на світло" з детінізації економіки

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

На час війни в Україні заборонять стягнення боргів за житлово-комунальні послуги

Прийнятий Верховною Радою закон «сприятиме захисту конституційних прав і свобод людини та громадянина в умовах воєнного стану».

Верховна Рада проголосувала за основу за Закон про внесення зміни до пункту 10-2 розділу ХІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження» щодо виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги у період дії воєнного стану.

Законом вносяться зміни до пункту 102 розділу ХІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження».

Відтепер у Дніпрі надається правова допомога для переселенців з Луганщини

Внутрішньо переміщені особи з Луганської області можуть отримати безоплатну первинну правову допомогу не тільки звернувшись на електронну адресу управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації (lawdeploda@ukr.net), але і завітавши до вільного креативного простору «Coworking Space», розташованого за адресою: м.

Стали свідком чи жертвою воєнних злочинів рф в Україні? Повідомляйте на платформу https://warcrimes.gov.ua

Якщо Ви стали свідком чи жертвою воєнних злочинів рф в Україні – повідомляйте на єдину загальнодержавну платформу https://warcrimes.gov.ua

Ваші свідчення, фото та відеоматеріали стануть доказовою базою для українських та міжнародних судів.

Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора

На сайті МОН запрацював чат-бот для допомоги вступникам

На сайті Міністерства освіти і науки (https://mon.gov.ua/ua) майбутні вступники можуть отримати відповіді на запитання щодо вступу до закладів фахової передвищої та вищої освіти.

У співпраці з Урядовим контактним центром запрацював чат-бот, що стане онлайн-помічником у питаннях вступної кампанії 2022 року.

Натиснувши на кнопку «Поставити запитання», що розміщена в правому нижньому куту сайту, вступники можуть розпочати спілкування з консультантами.

Більше половини підприємств Луганщини переміщено до Київської та Дніпропетровської областей, – Сергій Гайдай

Багато хто із них скористався перевагами державної програми релокації, яка діє з середини березня.

«Вже 117 бізнес-осередків Луганщини перереєструвалися в безпечних регіонах країни. Із них 34 перемістили потужності у рамках програми релокації. Багато хто переїхав самотужки, 83 таких підприємства вже відновили діяльність. Але долучитися до державної підтримки і отримати компенсацію вони можуть і сьогодні», – акцентував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

19 липня із Покровська знов рушить безкоштовний поїзд - можливість евакуюватися ще залишається

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 19 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: окупанти атакували за чотирма напрямками, майже всюди наступ вже відбито, тим часом в «лнр» мобілізують навіть ув’язнених

Невеличку частину Луганщини, де ЗСУ тримали оборону 18 липня, росіяни продовжили масово обстрілювати з авіації, артилерії, наносити ракетні удари.

По населених пунктах на межі двох областей ворогом завдано чотири ракетні та два авіаудари.

Одинадцять разів окупанти обстрілювали мирні помешкання артилерією.