Архів новин

28 июля 2022

Ніхто у світі не вкладається в тероризм більше, ніж Росія, і це потребує юридичної реакції – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні ми вперше відзначили День Української Державності, і я був щасливий побачити, скільки людей сприйняли це свято близько до серця й вітали з ним, і усміхались, і пишались Україною.

Здається, ми мали відзначати такий день багато-багато років – настільки він логічний. Але встановили це свято лише торік. І що ж, тепер – назавжди.

З початку широкомасштабного вторгнення в області прийнято 75 повідомлень про зниклих безвісти дітей, з яких 48 наразі ще не знайдено: роль ювенальною поліції безпрецедентна

З початку широкомасштабного вторгнення в області прийнято 75 повідомлень про зниклих безвісти дітей, з яких 48 наразі ще не знайдено: роль ювенальною поліції безпрецедентна

 

Про це стало відомо під час спільної наради співробітників Департаменту освіти і науки ОДА, керівників закладів освіти, а також правоохоронців, що присвячена питання захисту прав евакуйованих дітей, методів моніторингу місця перебування учнів інтернатних закладів, а також функціонування освітньої галузі області у 2022/23 навчальному році загалом.

Гранти через «Дію»: держава надає до 400 тисяч гривень на гектар для розвитку садівництва

У липні стартувала програма єРобота, в межах якої ви можете отримати грант на створення або розвиток власної справи за одним з чотирьох напрямів.

Перший – грант на садівництво.

Площа території саду має бути від 1 до 25 га.

Основна умова – створення нових робочих місць для українців.

Ви можете отримати від 140 до 400 тисяч гривень за гектар, але не більше 70 % вартості проєкту висадки насаджень.

Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов‘язані з вашим проєктом.

Із серпня 2022 року пацієнти отримуватимуть електронний рецепт для придбання антибіотиків за власні кошти

Виключення – окуповані території та райони проведення бойових дій.

Нагадуємо:

- щоб отримати е-рецепт, не обов’язково мати смартфон;
- ВПО зможуть отримати е-рецепт у закладі за місцем свого тимчасового перебування;
- у районах проведення бойових дій е-рецепт не запроваджуватиметься;
- декларація із сімейним лікарем не є обов’язковою для отримання е-рецепту.

Норма щодо відпуску антибіотиків лише за призначенням лікаря в Україні не є новою, з серпня лише додається цифровий інструмент – електронний рецепт.

Вступ-2022: найчастіші питання, які виникають при реєстрації електронного кабінету та складання НМТ

Електронний кабінет треба реєструвати до чи після складання НМТ?

Ви можете зареєструвати кабінет як до складання НМТ, так і після. Обов'язкової вимоги щодо цього не існує.

Як знайти дані сертифіката НМТ, якщо я отримав тільки SMS-повідомлення від Українського центру оцінювання якості освіти?

Більше половини інфраструктури підготовлено до опалювального сезону

27 липня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів четверте засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років.

«Ми добре усвідомлюємо, що через 2,5 місяці ми розпочинатимемо в Україні опалювальний період, який буде непростим, однак ми з вами зобов’язані впоратися з цим. Правила гри на цей опалювальний сезон усім зрозумілі. Вони затверджені. Є чітке, стабільне розуміння того, як ми його проходитимо», — заявив Олексій Чернишов.

Уряд спрямував понад 126 мільйонів на компенсацію комунальних витрат за квітень громадам, які прихистили переселенців

Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду держбюджету понад 126,2 млн гривень на відшкодування комунальних витрат за квітень громадам, які безоплатно прихистили переселенців у комунальних та державних закладах, а також приватних закладах освіти.

Йдеться про компенсацію за спожиті комунальні послуги у школах, дитячих садках, будинках культури, які перетворили на тимчасове житло для вимушених переселенців.

Проєкт розпорядження розроблений на основі узагальненої Мінрегіоном інформації, отриманої від обласних військових адміністрацій та шести профільних міністерств.

Евакуаційний поїзд із Покровська до Львова зупиняється у Дніпрі, Козятині, Бердичеві

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 28 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Всі етапи історії державності України можна описати одним реченням: ми були, є й будемо – звернення Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Української Державності

Великий народе великої країни й великої держави, яка існувала на цій землі з давніх-давен, яку з давніх-давен намагались і поневолити, і знищити! Чимало хто й чимало разів. І яка з давніх-давен не дозволяла цього зробити. Нікому й ніколи.

Держава, у якій почалась історія християнства Східної Європи, коли 1034 роки тому її охрестив Великий Київський Князь Володимир.

Держава, у якій почалась історія незламності, якою захоплюється зараз уся Європа й цілий світ. Це наша держава. Наша країна. Це Україна.

Українці в Польщі можуть отримати офіційну цифрову посвідку на проживання Diia.pl у застосунку mObywatel

Diia.pl — цифровий документ у місцевому застосунку mObywatel, що став офіційною підставою перебування в Польщі.

Його можна використовувати в будь-яких життєвих ситуаціях: підтвердити особу, отримати держпослуги або при перетині кордону з ЄС.

Отримати цифровий документ можуть українці, які через повномасштабну війну евакуювалися до Польщі.

Потрібно:

- мати українське громадянство;
- бути повнолітніми;
- мати PESEL (польський ідентифікаційний номер) і активний довірений профіль.

Привітання начальника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая з Днем Української Державності

Шановні земляки! Дорогі співвітчизники!

 

Споконвічне прагнення українців до створення власної національної держави не має меж і кордонів. Київська Русь – це перша українська держава, що стала взірцем для формування власних інституцій для навколишніх народів.

Сергій Гайдай: росіяни вкотре відійшли після атаки на ділянці між Білогорівкою та Верхньокам’янським, у Сєвєродонецьку окупанти назбирали дітей на 1 школу із 20

Аби виконати завдання, ворог все частіше відправляє в атаку штурмові групи та застосовує авіацію, – повідомив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.