Архів новин

29 июля 2022

Наша дипломатія винесла інформацію про російський удар по Оленівці на найвищий міжнародний рівень; Росії нікого не вдасться обманути – звернення Президента України

Українці й українки!

Всі наші захисники, захисниці!

Повертаюся з Одеської області. Зокрема, зустрічався сьогодні з нашими героями – бійцями Сил спеціальних операцій.

Я подякував їм за службу, нагородив найкращих і наголосив на тому, що головне їхнє завдання – щоб у ворога не було жодної спокійної хвилини на цій землі. Земля має горіти під ногами.

Народна марка Укрпошти «Доброго вечора, ми з України!» тепер зі штемпелем Луганської області

«Луганщина продовжує тримати оборону завдяки нашим відважним  захисникам! Погашення марки і позначка «Луганська область» є ще одним свідченням того, що ми упевнені у нашій Перемозі та чекаємо на повернення у рідні міста», – зазначив Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Разом із директором філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Вадимом Шестопаловим  та очільником Сєвєродонецької ВЦА Олександром Стрюком він долучився до урочистої церемонії спецпогашення марки «Доброго вечора, ми з України!».

Свою роботу розпочав Сєвєродонецький Центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю

Протягом останнього тижня липня фахівці Центру комплексної реабілітації вже провели загальні збори та склали розклад дистанційних занять з 24 родинами дітей та молоді з інвалідністю.
Важливою складовою дистанційної роботи є присутність батьків та їх безпосередня та активна участь в процесі занять.
Відбулася зустріч групи підтримки для батьків центру , під час якої говорили про важливість емоцій, боротьбу зі стресом та збереження ментального здоров'я в умовах військового стану. 9 батьків отримали індивідуальні консультації.

Олексій Чернишов: Парламент підтримав законопроєкт про планування та забудову територій з обов’язковими укриттями для захисту населення

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт, який забезпечить будівництво мережі захисних споруд цивільного захисту задля безпеки громадян.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Лікар МВС Дмитро Іванов отримав високу державну нагороду

Це відбулось у Києві під час урочистостей до Дня Української Державності, де міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вручив військовослужбовцям, поліцейським, рятувальникам, медикам та працівникам системи МВС державні та відомчі нагороди.

Збройні сили рф здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, де утримувалися зокрема і українські полонені.

Російські окупанти, таким чином, переслідували свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області.
Наслідки обстрілу уточнюються.

29 липня евакуаційний поїзд із Покровська очікується за розкладом

Незважаючи на нічні обстріли поблизу вокзалу у Покровську, евакуація з Донбасу триває за графіком.

Усі пошкодження колії ліквідовують, залізничники контролюють безпечність і безперебійність процесу евакуації.

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 29 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

 

Із моменту відкриття гуманітарного штабу в Дніпрі за допомогою звернулися понад 2,5 тисячі переселенців з Рубіжного, вразливі категорії отримують додаткові набори для дітей

Рубіжанська міська військова адміністрація продовжує надавати допомогу переселенцям громади.

До гуманітарного хабу у місті Дніпро за час роботи надійшли 2 564 звернення.

Також вирішується питання надання гуманітарної допомоги за межами Дніпра багатодітним родинам, малозабезпеченим та сім’ям, де виховуються діти з інвалідністю.

Так, мешканці Рубіжанської територіальної громади, що тимчасово проживають на Львівщині, Хмельниччині, Київщині, Одещині та Черкащині, які вже звернулися по допомогу, отримали додаткові продуктові набори для дітей.

Іду на ви: Бійці Сил спеціальних операцій святкують шосту річницю створення підрозділу на передовій

Головний принцип ССО України окреслений у чотирьох словах – «перевага якості над кількістю». Під час АТО/ООС та широкомасштабного вторгнення підрозділи провели безліч успішних військових та інформаційних операцій.

До золота Європейського юнацького олімпійського фестивалю спортсмен з Луганщини додав ще й бронзу

Тривають змагання ХVI Європейського юнацького олімпійського фестивалю 2022 року.

Так, 28 липня гімнаст із Луганщини Радомир Стельмах та його напарниця Анна Лащевська зійшли на третю сходинку п'єдесталу у змаганнях змішаних пар.

Абсолютний чемпіон ЄЮОФ-2022 Радомир Стельмах та Анна Лащевська, яка напередодні зупинилася за крок від п'єдесталу в особистому багатоборстві, на 0,551 бала випередили у вирішальному раунді боротьби за третє місце представників Румунії.

Вітаємо!

Випускниця з Кремінної отримала максимальні 200 балів під час НМТ з української мови

Випускниця Кремінського ліцею № 5, золота медалістка Наталя Білан отримала 200 балів із 200 можливих у блоці НМТ з української мови.

Нагадаємо, що цьогоріч замість ЗНО вступники складають національний мультипредметний тест.

Він містить 60 завдань із трьох предметів: українська мова, математика та історія України.

Сергій Гайдай: ворог перевіряє наші оборонні укріплення на міцність, в окупованих містах Луганщини досі не працює жоден банкомат

Протягом 28 липня росіяни вдарили чотирма ракетами, 13 разів застосовували ствольну, реактивну артилерію та міномети, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Розвідувальні групи ворога намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні, уточнити позиції українських військ. Атакують із різних сторін. Декілька разів застосовували авіацію. Наші захисники відбили шість штурмових спроб росіян, які вимушені були відійти з втратами», – зауважив Сергій Гайдай.