Архів новин

30 июля 2022

Визнання Росії державою-терористом потрібне не як політичний жест, а як дієвий захист вільного світу – звернення Президента України

Українці! Українки!

За цю добу наша держава отримала багато сигналів із різних країн, які засуджують російський терористичний акт в Оленівці. Світ бачить правду. І я дякую всім нашим партнерам, які готові приєднатися до встановлення всіх обставин цієї жахливої страти наших полонених.

Усі докази цього злочину окупантів будуть зібрані. Всі винні – хто погоджував, хто організовував, хто підривав цих людей, хто знав про це – всі вони будуть знайдені. Але все ж таки цього зараз замало.

Близько 400 військових пройшли навчання для Армії дронів

Через кілька днів комплексній програмі Армія дронів виповнюється місяць. Вже з наступного тижня наші військові почнуть отримувати потужні дрони, які закуповують в рамках проекту. Також люди дронатять власні дрони на потреби військових. Але проект був би неможливим без професійних операторів. 

За весь час проекту Армія дронів школи випустили близько 400 військових операторів. Сьогодні 37 з них закінчили навчання в школі «Дронаріум».

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Проблема торгівлі людьми залишається актуальною для України з часів здобуття нею незалежності.

Впродовж липня Сєвєродонецький гумхаб у Дніпрі надав допомогу 3983 переселенцям

Координатори штабу протягом тижня надали 710 комплектів гуманітарної допомоги за тиждень. Розпочалась відправка пакунків поштою нашим землякам по різним куточкам України. Таким чином вже 500 гуманітарних комплектів вже відправлено завдяки партнерській угоді Сєвєродонецької ВЦА та АТ «Укрпошта».

Сьогодні із Покровська вирушить безкоштовний евакуаційний поїзд

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 30 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомляють в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Виплати переселенцям: вже 321 громаду додано до переліку тих, що розташовані у районах бойових дій, на ТОТ та в оточенні

Затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Переглянути наказ за посиланням: https://www.minre.gov.ua/doc/doc/91

Станом на 27 липня до оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 9 областей.

Цього тижня понад 850 переселенців із Попасної отримали гуманітарку за допомоги «Укрпошти»

Безпосередньо у штабі міста Новомосковськ на Дніпропетровщині протягом тижня гуманітарна допомога надана 1 017 переселенцям із Луганської області.

ВПО з Попаснянської територіальної громади, які мешкають у різних містах і не мають змоги приїхати до Новомосковська та отримати допомогу в штабі, посилки відправлені через відділення АТ «Укрпошта».

За поточний тиждень попасняни отримали поштою 855 продовольчих наборів.

Для отримання гуманітарної допомоги засобами поштового зв’язку заповнюйте форму:

Країна-фейк: будівельники з воронежу за тиждень «відновили все» в Міловому та переїхали до Марківщини

«Відбудова» Луганщини комуністичними темпами. П’ятиріччя – за тиждень. Саме із таким темпом «ремонтують» все на своєму шляху будівельники з воронежу.

Тиждень тому вони взялися «відновлювати» об’єкти у Міловому, які у 2021 році вже були капітально відремонтовані. Подробиці за посиланням: http://loga.gov.ua/oda/press/news/krayina_feyk_budivelniki_z_voronezhu_b...

Вже чотири медалі виборов гімнаст із Луганщини на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі-2022

29 липня гімнаст із Луганщини Радомир Стельмах до золота у багатоборстві та бронзи у міксті додав ще два срібла.

Так, Радомир посів друге місце у фіналі вільних вправ, де отримав за свій виступ 13,666 балів, програвши всього 0,234 бала переможцю з Великобританії.

Також Радомир показав другий результат у вправах на коні, де сума балів спортсмена склала 14,066.

Таким чином, в активі Радомира Стельмаха вже чотири медалі ЄЮОФ-2022.

Сьогодні в нього ще один фінал – у вправах на брусах.

Вітаємо!

 

Сергій Гайдай: розвідгрупу росіян, яка діяла поблизу Верхньокам’янського, уражено вогнем ЗСУ

Про це очільник Луганщини Сергій Гайдай повідомив 30 липня зранку.