Архів новин

11 августа 2022

Лише повний відхід росіян із Запорізької АЕС гарантує відновлення атомної безпеки для всієї Європи – звернення Президента України

Українці! Українки!

Короткі підсумки дня.

Взяв участь у роботі конференції донорів у Копенгагені. Це 26 держав – партнерів України: країни Європи, Сполучені Штати, Японія, Австралія, Нова Зеландія. Вони заснували ще один формат – у продовження добре відомих зустрічей на авіабазі «Рамштайн». Цей формат – про довгострокову підтримку. Це зброя, боєприпаси, тренування військових, розмінування, відновлення на звільненій території.

Компенсацію за розміщення переселенців збільшать удвічі

Родини, які поселили в себе переселенців, з початку опалювального сезону зможуть отримувати удвічі більшу суму компенсації від держави за кожну людину зі статусом ВПО.
Про це повідомила глава партії "Слуга Народу" Олена Шуляк.
Наразі українці отримують 450 грн компенсації за поселення в себе внутрішньо переміщених осіб за державною програмою "Прихисток".

В Україні запустили застосунок з мінної безпеки

З початку російської агресії українські рятувальники вилучили понад 176 тисяч вибухонебезпечних предметів на території країни. Однак, попри зусилля рятувальників, понад 30% території України наразі вважається потенційно забрудненою різними боєприпасами та вибуховими пристроями. Щодня мешканці міст і селищ наражаються на небезпеку через залишену або використану ворогом вибухонебезпечну зброю на вулицях, уздоріжжях, лісах, полях, річках, озерах, тощо.

#Вірю_в_ЗСУ: Лисичанська ВЦА виділила понад 64 мільйони гривень для наших оборонців

Лисичанська громада від початку активних бойових дій підтримувала  військові частини, які зараз боронять східний фронт. Кошти на придбання конче необхідних в умовах маневреної оборони, паливно-мастильних матеріалів, обладнання та екіпірування  отримали п’ять підрозділів – чотири бригади Збройних Сил України та підрозділ Державної прикордонної служби -  Третьго прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Через війну COVID-19 нікуди не зник, а вакцинація лишається дієвим захистом від хвороби, – брифінг

Директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Стогнієв провів онлайн-брифінг, де розповів щодо вакцинальної кампанії проти COVID-19 в регіоні.

За його даними, з 25 лютого минулого року, з початком щеплень на Луганщині, зроблено 566229 щеплень, зокрема «CoviShield» - 13930 осіб, «CoronaVac» -164472, «Comirnaty/Pfizer» -248539, «AstraZeneca» -82305, «Moderna» -56983.

Першу дозу вакцин отримало 279369 людей, другу – 271443, додаткову дозу–1370 осіб, бустерну-17721.

Крім того, вакциновано 3241 дітей віком від 12 до 18 років.

Виплати переселенцям через єДопомогу: коли очікувати гроші від міжнародних організацій

Рішення щодо надання допомоги та сум виплат приймають міжнародні організації.

На їх запит Мінсоцполітики формує перелік заявок згідно із запитуваних соціальних категорій, в пріоритеті є найнезахищеніші верстви населення.

Час отримання виплати залежить від того, як швидко міжнародна організація прийме рішення щодо здійснення виплати відповідній категорії населення.

Поради для бізнесу, що опинився на тимчасово окупованих територіях

Радою бізнес-омбудсмена розроблено брошуру з порадами для бізнесу, що опинився на тимчасово окупованих територіях.  

Брошура охоплює перелік рекомендацій щодо збереження та захисту майнових прав, взаємодії з найманими працівниками, контрагентами, податковими органами, а також містить алгоритм дій у випадку настання форс-мажору та при примусі до взаємодії з представниками окупаційних адміністрацій.

З повним текстом практичних порад «Бізнес у блокаді» можна ознайомитись за посиланням.  

Вступ-2022: перевірити достовірність сертифіката НМТ можна перевірити на сайті ЄДЕБО

На сайті ЄДЕБО з'явилася можливість перевірити достовірність сертифіката національного мультипредметного тесту. Відповідний сервіс доступний за посиланням (https://info.edbo.gov.ua/nmt-certs). Для пошуку треба зазначити номер та рік сертифіката, а також прізвище та ім'я його власника.

Для переселенців із Гірської громади працюють гуманітарні штаби в Києві, Полтаві, Корсунь-Шевченківському та Богданівці

Від Гірської міської військово-цивільної адміністрації продовжують працювати та надавати різні види допомоги внутрішньо переміщеним особам наступні гуманітарні штаби:

1. Дніпропетровська область, Павлоградський район, село Богданівка, вулиця Шевченка, 32-Г, графік роботи з 9:00 до 13:00 з понеділка по п’ятницю, номер телефону +38 (073) 152 84 04;

2. Місто Київ, вулиця Мала Житомирська, 6/3 (біля Майдану Незалежності), графік роботи з 9:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю, номер телефону +38 (093) 886 89 90;

Три медалі виборола спортсменка з Луганщини у перший змагальний день чемпіонату Європи з важкої атлетики

У Польщі розпочався чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років.

У складі національної збірної України виступають і важкоатлети Луганщини.

У перший змагальний наша Софія Наумова здобула одразу три медалі. Так, вона виборола золото в ривку (результат 49 кг), срібло в поштовху (58 кг) та срібло у сумі двоборства 107 кг.

Вітаємо Софію та її тренерів – Андрія Івженка та Костянтина Селіванова.

Гуманітарний хаб з Рубіжного розсилає поштою незахищеним верствам населення громади товари першої необхідності

Рубіжанська міська військова адміністрація продовжує піклуватись про найбільш незахищені соціальні групи населення територіальної громади.

Так, родини, в яких виховуються діти з інвалідністю, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, наразі отримують в гуманітарному хабі, розташованому в Дніпрі за адресою вул. Петра Калнишевського, 27-К (БК «Металург»), укомплектовані набори першочергових засобів особистої гігієни: мило, шампунь, пральний порошок, рушники та інше.

Сергій Гайдай: суттєва перевага в зброї не забезпечує росіянам очікуваного прогресу в наступі. Розмінування окупованих територій виявилось черговим фейком

Після захоплення Лисичанська минуло більше місяця – за цей час на найуспішнішому напрямку росіяни змогли просунутися щонайбільше на 10 кілометрів.

Значна частина цих територій – околиці самого Лисичанська та навколишні села, – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 11 серпня зранку.