Архів новин

13 августа 2022

Робитимемо все, щоб нові санкції проти Росії блокували її атомну галузь – звернення Президента України

Українці! Українки!

А особливо хочу сьогодні звернутися до мешканців Нікополя, Марганця, Енергодара, Кривого, Запоріжжя та всіх інших наших міст і громад Дніпропетровської та Запорізької областей.

Окупанти намагаються надзвичайно цинічно залякувати людей, використовуючи Запорізьку атомну станцію. Вони фактично прикриваються станцією, щоб обстрілювати Нікополь і Марганець. Вони влаштовують постійні провокації з обстрілами території АЕС і намагаються нагнати на цей напрямок свої додаткові сили, щоб іще більше шантажувати нашу державу та весь вільний світ.

#Вірю_в_ЗСУ: в окупантів на Луганському напрямку активно почала горіти і ламатися техніка

Так, у підрозділах 90-ї танкової дівізії родом з чебаркуля (це 41-а армія ЦВО) у 6-му танковому полку з 26 танків, що були, боєздатними, залишилося тільки 12.

Згідно з наявною інформацією, 4 танки знищені без можливості відновлення, 10 непридатні для подальшої експлуатації. Про це повідомляють у СтратКомі ЗСУ.

У 228-му мотострілковому полку з єкатеринбурга з наявних 31 танка лише 2 залишилися в строю. 13 непридатні до експлуатації через пошкодження та поломки, 11 перебувають у ремонті, а 5 передали іншим підрозділам для відновлення боєздатності.

У Дніпрі запрошують бажаючих долучитися до навчального заходу «TurboМолодь»

Тож, на учасників, зокрема, чекає молодіжний проєкт «Діалоги Перемоги».

Молоді із числа переселенців Луганської та Донецької областей розкажуть про велику кількість можливостей, допоможуть створити проєкти, які, за можливістю, підтримають донори. Також можна буде спробувати себе в ролі волонтера в гуманітарному хабі для мешканців Луганщини.

Підприємство «Тана» із Сєвєродонецька евакуювало до Умані половину обладнання, на нове місце роботи вже переїхали 10 працівників із сім’ями

Виробниче підприємство «Тана» із Сєвєродонецька, яке знаходило поблизу прохідних «Азоту», до початку російського вторгнення виготовляло полімерні гранули для автомобільної, будівельної та меблевої промисловості.

У березні компанія змушена була зупинити виробництво та шукати можливість його відновити у безпечному регіоні країни.

«Тана» мала власні вантажні автомобілі, тож не довелося платити гроші за перевезення обладнання.

«Денег нет»: на Луганщині окупанти не платять обіцяної зарплати ані місцевим, ані спеціалістам із росії

Чи уявляли «ждуны», що будуть зраджені вже на другому місяці життя «на свободе»?

На що розраховували, коли допомагали окупантам?

Напевно, замість набридлої щоденної роботи, за яку двічі на місяць стабільно нараховувалися гроші на картку, мріяли отримати тяжкий труд із розбирання завалів і витягання звідти тіл загиблих рідних і знайомих.

Та ще й неоплачуваний. Бо ті, хто найнявся працювати в Лисичанську та Сєвєродонецьку, не повірили, що в Маріуполі зарплату за це свого часу не видали, і знов чекали.

Майже 1,5 мільярда гривень у серпні вже перераховано пенсіонерам Луганщини

12 серпня Пенсійним фондом України продовжено фінансування пенсій серпня.

Жителям Луганської області у поточному місяці вже спрямовано 1456,26 млн гривень, що становить 100 % до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Із 15 серпня розпочнуть виступи на європейській першості з водних видів спорту чотири спортсмени із Луганщини

Чотири стрибуни у воду з Луганщини виступатимуть на європейській першості з водних видів спорту, яка триває у Римі.

Національну збірну України зі стрибків у воду на чемпіонаті Європи представляють 12 спортсменів.

Серед них чотири стрибуни у воду з Луганської області: Олексій Середа, Олександр Горшковозов, Олег Колодій, Анна Письменська.

Українці розпочнуть змагання 15 серпня.

Майже 2 000 переселенців із Попасної отримали гуманітарну допомогу протягом цього тижня, понад 1 000 із них - Укрпоштою

Співробітники гуманітарного хабу при Попаснянській міській військово-цивільній адміністрації, розташованому у Новомосковську (вул. Мітягіна, 21-а), протягом тижня надали переселенцям нашого регіону 929 гуманітарних наборів.

Завдяки партнерській угоді з «Укрпоштою» за тиждень відправлено 1 026 посилок.

Наразі опрацьовуються заявки, які нещодавно надійшли від жителів Попаснянської територіальної громади.

Вступ-2022: до 15 серпня відкрито реєстрацію на спеціальну сесію НМТ

Вступники, які не мали можливості зареєструватися для участі в тестуванні в основний і додатковий періоди, матимуть змогу це зробити з 12 до 15 серпня 2022 року.

Сергій Гайдай: росіяни атакують Бахмут з боку Попасної, черговий бій поблизу Білогорівки та Лисичанського НПЗ. У захоплених містах ворог вдається до нових методів мобілізації – в обмін на харчі збирає інформацію про чоловіків у літніх людей

Ворог випалює землю на в’їздах у Луганську область, бо не може подолати ці декілька кілометрів, – упевнений очільник регіону Сергій Гайдай.

«Важко порахувати, скільки тисяч снарядів витримала ця територія вільної Луганщини за останні місяць-півтора. Окупанти годинами відпрацьовують артилерією, а потім штурмують із декількох сторін одразу. 12 серпня вони спробували атакувати в районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Намагалися просунутися з боку Попасної в напрямок Бахмуту», – зазначив начальник обласної військової адміністрації.