Архів новин

14 августа 2022

Що сильнішою буде Україна, то слабшою буде Росія і менше триватиме ця війна – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Готуємося до дуже активних тижнів другої половини серпня – переговори, зустрічі, Кримська платформа, нові звернення до закордонних спільнот, міжнародно-правова активність – з нашої ініціативи.

До 15 серпня триває реєстрація на сертифікацію вчителів

До 15 серпня триватиме додатковий етап реєстрації на Сертифікацію педагогічних працівників 2022 року.

Подати заяви можуть усі охочі вчителі початкових класів, які працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи та мають стаж педагогічної роботи не менше двох років, незалежно від квоти в тій чи тій області.

Реєстрацію вчителів початкових класів для проходження сертифікації у 2022 році достроково буде припинено, у разі якщо 2500 осіб сформують бланки реєстраційних карток-заяв.

Воїн з Сєвєродонецька «посадив» два новітніх російських літака з криком «Це вам за Сєвєр»

Гліб – це класичний приклад українського військовика нової формації. Він з Сєвєродонецька, йому 22 роки, у дитинстві мріяв служити у десанті. Слова не розійшлись із ділом – він є випускником Луганського кадетського корпусу і нинішним студентом військового університету.

Теорія добре, але практика краще – вирішив Гліб та уклав контракт з луганською 53-ою окремою механізованою бригадою ім. В. Мономаха. А через півроку перейшов до 81-ої окремої аеромобільної бригади, аби втілити свою дитячу мрію про службу в ДШВ.

#Вірю_в_ЗСУ: під час відходу із Золотого вдалося запобігти трагедії рівня Іловайська та Дебальцевого

Там у червні Збройним силам України загрожувало оточення, але практично із кільця вдалося вийти з мінімальними втратами.

За словами командира першого механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Сергія Мазорчука, з його підрозділу вийшли 350 бійців, з інших – близько півтори тисячі. Під час виходу в його батальйоні загинули лише три військовослужбовці, п'ятеро отримали поранення. Трагедії вдалося уникнути.

Як взяти участь у додатковій сесії МКТ/МТНК

Протягом 7–10 вересня буде проведено додаткову сесію магістерського комплексного тесту (МКТ) та  магістерського тесту навчальної компетентності (МТНК).

Участь у додатковій сесії  можуть узяти вступники, яких було зареєстровано для проходження МКТ/МТНК, але які з поважних причин не змогли:

Протягом тижня гуманітарну допомогу поштою надіслано майже 800 переселенцям Кремінської громади

Продовжують працювати гуманітарні хаби Кремінської міської військової адміністрації.

Так, цього тижня співробітники штабу, розташованого в Дніпрі, відправили кремінянам майже 800 посилок «Новою поштою» та «Укрпоштою».

Продуктові набори надійдуть переселенцям, які мешкають в населених пунктах Дніпропетровщини, а також у Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Львівській, Харківській та Одеській областях.

Кожен кілометр Луганської землі підкорюється ворогу після значних втрат. На псевдореферендум росіяни закликають йти навіть тих, кому ніде зимувати, – Сергій Гайдай

До прикладу, у Сватовому високопосадовці з рф агітували біженців взяти участь у псевдореферендумі, обіцяли вирішити всі проблемні питання.

«Тільки коли? Люди декілька місяців вимушені жити на стадіоні – не в домах, гуртожитках, чи комунальних установах. На відкритому спортивному об’єкті – за два місяці до початку опалювального періоду. Повертатись цим людям нікуди – їх житло зруйнував «руський мир», який тепер дивиться безхатченкам Луганщини в очі ї має совість щось обіцяти в обмін на голос», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.