Архів новин

16 августа 2022

Щоб ми вигнали окупантів з України, Росії має ставати складніше воювати щодня – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Щодня й щоночі ми бачимо нові повідомлення про вибухи на території, яка тимчасово зайнята окупантами. Я прошу зараз усіх наших людей у Криму, в інших регіонах на півдні держави, в окупованих районах Донбасу й Харківщини бути дуже уважними. Будь ласка, не наближайтеся до військових об’єктів російської армії та всіх тих місць, де вони зберігають боєприпаси й техніку, де тримають свої штаби.

Причини вибухів на окупованій території можуть бути різні, дуже різні, зокрема, цитую визначення самих окупантів, «головотяпство».

Обласна влада здійснює моніторинг дотримання прав дитини в умовах воєнного стану

Начальник служби у справах дітей ОДА Раїса Родіна провела онлайн-нараду щодо питань захисту дітей в умовах воєнного стану з керівниками служб РДА, виконкомів міських та селищних рад, територіальних громад.

На початку наради вона зазначила, що у зв'язку з військовою агресією росії проти України, обласною владою було невідкладно  вжито заходи  щодо евакуації до безпечної території дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, залишених без батьківського піклування, які   перебували в закладах інституційного догляду.

Стартував збір заявок для журналістів від «Креативної Європи»

«Креативна Європа» – це програма Європейського Союзу, яка підтримує культурний, креативний та аудіовізуальний сектори. 

Програма спрямована на фінансування проєктів та ініціатив, які націлені на зміцнення культурного різноманіття, а також відповідають потребам та викликам сектору культурних та креативних індустрій. 

Медичний центр із Сєвєродонецька відновив прийом пацієнтів в Івано-Франківську

Із початком російського вторгнення медичний центр «Гіппократ» призупинив діяльність в Сєвєродонецьку.

Відновити повноцінну роботу колектив клініки намагався протягом майже півроку.

Вдалося в Івано-Франківську.

Тож, лікарі медичного центру «Гіппократ» відтепер прийматимуть пацієнтів у цьому місті.

МЦ «Гіппократ» працює у Івано-Франківську за адресою:

вул. Галицька 139-А , ТЦ «River Park», 2-й поверх.

Для запису на прийом звертайтесь за телефонами:

+380 (97) 672 51 43;

+380 (66) 493 65 13.

Жителі Луганщини, яким доставляла пенсію «Укрпошта», можуть отримати серпневі виплати в «Ощадбанку»

Суми пенсій за серпень 2022 року пенсіонерам, яким виплата і доставка в Луганській області здійснювалась АТ «Укрпошта», вже перераховано на спеціально відкриті рахунки в АТ «Ощадбанк».

Отримати пенсії, зараховані на спеціальні рахунки, жителі області зможуть після укладення ними договору з банком щодо банківського рахунку.

Для двічі евакуйованого ЛНУ ім Т. Шевченка розпочинається новий навчальний рік

Цьогоріч виш змушений проводити традиційний День знань трохи раніше і в умовах евакуації. Новий навчальний рік буде розпочинатися поступово, окремо для кожного з курсів бакалаврського або магістерського рівнів. Так, у студенти продовжуватимуть здобувати знання попри всі складності, а абітурієнти матимуть змогу вступити до луганського ВНЗ.

Російська окупація Луганська, а потім і Старобільська, змусила університет тимчасово розміститися в трьох містах Полтавщини.

Наш спортсмен здобув дві медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, загалом в активі Луганщини – вже п’ять

У Варшаві триває чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років.

У черговий день змагань наш спортсмен В’ячеслав Ктітарев з результатом 133 кг у ривку виборов срібну медаль.

Крім цього, у сумі двоборства з результатом 280 кг важкоатлет з Луганщини став бронзовим призером європейських змагань.

Вітаємо спортсмена і його тренерів – Віталія Гребельного та Костянтина Селіванова.

Нагадаємо, що у перший змагальний день відзначилась ще одна представниця Луганської області – Софія Наумова.

Чотири випускники з Рубіжного отримали максимальні результати у НМТ, один із них здобув по 200 балів у двох дисциплінах

Це випускниця Рубіжанського ліцею Олександра Куценко, яка отримала по 200 балів з двох предметів національного мультипредметного тесту – математики та історії України.

Ще один випускник Рубіжанського ліцею – Владислав Дмитрієнко – здобув максимальний результат у 200 балів в блоці з математики.

Також 200 балів з математики вдалося набрати Іллі Рубану з цього ж навчального закладу.

Випускник Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 Тимур Брошко на відмінно здав НМТ з історії України – 200 балів.

Нам своє робити: Лисичанський вчитель вісім років забезпечує бійців на фронті

Іван Шибков – 35-річний викладач іноземних мов та зарубіжної літератури однієї зі шкіл Лисичанська. Він захоплюється футболом, фотографією та створенням відео. За сумісництвом він надає допомогу нашим військовим протягом восьми років і сором’язливо переконує, що слово «волонтер» по відношенню до нього є неприйнятним.

Сергій Гайдай: українські захисники відбивають наступ з боку Лисичанського НПЗ, у військах «лнр» бунт і відмова воювати за «днр», в окупованих селах, де не було бойових дій, «відновили» газопостачання

Росіяни ведуть масований наступ зі сторони Лисичанського нафтопереробного заводу.

«Вони використовують будь-яку можливість для створення сприятливих умов для подальшого наступу на окремих ділянках. Атакують по різних напрямках аби витиснути ЗСУ із оборонних укріплень. За учора шість разів наші бійці змусили їх відступити. Ще на трьох ділянках на межі Луганщини та Донеччини бої тривають і дотепер. Зокрема, і в районі Лисичанського НПЗ», – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 16 серпня зранку.