Архів новин

17 августа 2022

Лише абсолютна прозорість і контрольованість ситуації на ЗАЕС і навколо неї може гарантувати повернення до нормальної ядерної безпеки – звернення Президента України

Українці! Українки!

Цими днями дуже активна дипломатія в інтересах нашої держави. По-перше, сьогодні у Софії Київській відбулася церемонія вручення вірчих грамот новими послами іноземних держав, які прибули працювати в нашу столицю. Повноцінна робота посольств, присутність послів у Києві – це одне з важливих підтверджень міцності нашої держави, української здатності боротись і перемагати. Вже 55 дипломатичних представництв відновили роботу. А сьогодні вірчі грамоти вручили нові посли Бельгії, Іспанії, Киргизстану та Румунії.

СБУ повідомила про підозру колаборантці з Новопскову

Слідчі ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях повідомили про підозру колаборантці, яка погодилась обійняти посаду «заступника голови адміністрації Новопсковського району ЛНР». Українське законодавство у таких випадках класифікує злочин як держзрада.

Встановлено, що секретар Новопськовської селищної ради ще з березня 2022 року для власного збагачення добровільно стала однією з керівниць окупаційного «органу». Тепер вона виконує організаційно-розпорядчі функції та всіляко сприяє встановлення порядків загарбників.  

Ми повернемося: 8 місяців тому в свій перший рейс вирушив «Слобожанський експрес»

Він поїхав до Харкова із Попасної, яка тоді сяяла вогнями, а тепер виглядає так, як на цьому відео.

А її жителів "Укрзалізниця" евакуювала до безпечних регіонів безкоштовними рейсами.

Проте «Слобожанський експрес» поїхав знову, щойно ЗСУ посунули окупантів з північно-східних територій. Тепер від Харкова через Суми до Конотопа, тим самим новеньким дизель-поїздом, зручним, пристосованим для перевезення маломобільних пасажирів, комфортним та швидким.

Запоріжжя допомагатиме переселенцям з Луганщини, зокрема, з Лисичанська

Відповідний Меморандум про взаємодію з Лисичанською міською військовою адміністрацією підписано Запорізькою міською територіальною громадою.

Документ передбачає налагодження співпраці в гуманітарній, соціальній, економічній, культурній, освітній, медичний та інших сферах.

Ці напрямки є пріоритетними, адже з початку повномасштабного вторгнення до Запоріжжя було евакуйовано велику кількість мешканців Луганської області.

Цукор, м’ясо птиці та свинина в окупованих містах Луганщини коштують вдвічі більше ніж в Україні

Попри гучні заяви «визволителів» про швидке подолання гуманітарної кризи на окупованих росією територіях Луганщини, виявились черговою брехнею. Нове життя і новий порядок у «республіці» не передбачає дешевих продуктів широкого попиту. Про це розповідають у місцевих Telegram-каналах жителі територій Луганщини, які потрапили під окупацію росії. Вони публікують фотографії з магазинів,  що доводять астрономічно високі ціни на товари першої потреби та спростовують обіцянки окупаційної влади про покращення життя на тимчасово окупованих територіях.

У Запоріжжі розпочав роботу гуманітарний штаб для переселенців з Луганщини

Люди, які вимушено перемістились внаслідок бойових дій з Луганської до Запорізької області, мають можливість отримати гуманітарну допомогу.

Адреса штабу: м. Запоріжжя, вул. Сєдова, 5 (каб. 46, 47).

Телефон «гарячої лінії»  +380 (99) 402 02 29.

Посилання на наш Telegram-канал https://t.me/depAPR

Для отрмання гуманітарної допомоги заповнюйте гугл-форму https://forms.gle/JF5zPQCNm5GqciAK9

Увага! Гугл форма заповнюється виключно українською мовою

У Рівному переселенцям надає послуги Кремінський ЦНАП

Центр надання адміністративних послуг Кремінської міської військової адміністрації продовжує роботу у Рівному.

Наразі людям надаються адміністративні послуги щодо отримання довідок про реєстрацію місця проживання та складу сім’ї, консультації з питань започаткування та припинення підприємницької діяльності, отримання ІD-карток, закордонних паспортів, водійських посвідчень, довідок про несудимість тощо.

При обороні Попасної росіяни втрачали по 40-50 одиниць техніки на добу

Понад два місяці військовослужбовці 24-ї ОМБр імені короля Данила тримали оборону Попасної.

За словами артилериста Володимира, це був найскладніший напрямок, на якому йому довелося воювати за майже півроку повномасштабної війни.

На штурм міста росіяни кидали величезну кількість сил – морську піхоту, підрозділи силових структур, ПВК.

Крім того, на Попасну були спрямовані потужні колони техніки. Тактика ворога не змінилася з часів Другої світової війни – він у буквальному сенсі тиснув кількістю, просувався вперед по тілах своїх загиблих, не зупиняючись.

750 млн гривень задонатили українці на «Армію дронів»

UNITED24 — фандрейзингова ініціатива Президента України Володимира Зеленського. ЇЇ завдання — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за наступними напрямами:

допомога Збройним Силам України;

гуманітарна;

медична допомога і допомога дітям;

відновлення інфраструктури;

цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

До уваги переселенців: розроблено мапу гуманітарних хабів для жителів Луганщини – місто, адреса, графік роботи, контакти, заявки на допомогу

Натиснувши на позначку поряд із обраним містом, де вже відкрито гуманітарний штаб, кожен може дізнатися про розташування найближчого хабу, графік роботи, контакти для зв’язку.

Важливо, що одразу можна заповнити гугл-форму для отримання гуманітарної допомоги.

Інформація оновлюватиметься по мірі надходження.   

Наш спортсмен – срібний призер чемпіонату Європи з водних видів спорту

Олексій Середа – срібний призер чемпіонату Європи з водних видів спорту.

Разом із напарницею Софією Лискун вони 16 серпня вибороли срібло у синхронних стрибках змішаних пар з вишки.

Українці набрали 298.59 бали і поступилися лише представникам Великої Британії.

 

Відсьогодні центр допомоги ВПО з Луганщини діє в Одесі

Із 17 серпня в м. Одеса по вул. Базарна, 8, розпочинає роботу Координаційний центр допомоги ВПО з Луганської області.

Там наші переселенці можуть отримати інформаційну, консультативну та первинну правову допомогу, зареєструватися на отримання гуманітарної допомоги.

Координаційний центр працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 14:00.

Телефон «гарячої лінії»: 099 013 20 26.

У Сєвєродонецьку окупанти не виплачують пенсії нібито через нестачу документів у заявників, на фронті ЗСУ щодня ускладнюють росіянам логістичне забезпечення, – Сергій Гайдай

Незважаючи на всі зусилля ворога створити сприятливі умови для посилення наступу на окремих напрямках, українські війська продовжують порушувати логістичне забезпечення противника, – зазначає Сергій Гайдай, очільник Луганщини.