Архів новин

19 августа 2022

З місії на Запорізьку атомну електростанцію може початися відновлення повної безпеки на ЗАЕС і в Енергодарі – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі європейці!

Вже 177 днів – такий час, коли звіт про події в Україні має значення для всього континенту.

Українські дипломати, наші партнери, представники ООН і МАГАТЕ опрацьовують конкретні деталі місії, яка має бути відправлена на Запорізьку атомну станцію. З цієї місії може початися відновлення повної безпеки на ЗАЕС і в Енергодарі. І я вдячний усім, хто приєднався до цієї роботи і ініціативи.

ВПО, які реєструвалися в "Дії", але не отримали допомогу, зможуть повторно подати заявку на виплату - до 1 жовтня

Внутрішньо переміщені особи, які подавали заяви через Дію до 30 квітня 2022 року, але не отримали допомогу, зможуть додаткового звернутися із заявою до органу соцзахисту населення та отримати виплату. Відповідне рішення прийнято сьогодні на засіданні Уряду.

Для отримання допомоги людина повинна прийти до органу соцзахисту населення та написати заяву. Також треба додатково подати інформацію, збережену на носіях, що підтверджує факт подання заяви через застосунок Дія.

Олена Зеленська розповіла про гуманітарну допомогу, яку надає у співпраці з бізнесом

У Всесвітній день гуманітарної допомоги перша леді Олена Зеленська закликала підтримувати тих, кому в часи війни найскладніше, та розповіла, як разом із представниками бізнесу допомагає співвітчизникам. 

Згідно з даними ООН, гуманітарної допомоги нині потребують близько 15,7 млн громадян України. Понад 14 млн осіб війна змусила покинути свої домівки: 7 млн перетнули кордони сусідніх країн, іще 8 млн стали внутрішньо переміщеними особами. Приблизно 13 млн людей і досі перебувають у постраждалих районах і часто не мають доступу до базового набору продуктів.

Запоріжжя: переселенці з Луганщини почали отримувати гуманітарну допомогу у місцевому штабі

Відсьогодні там розпочали видавати гуманітарну допомогу жителям Луганської області, які зараз мешкають в Запоріжжі.

Для отримання продуктових наборів необхідно заповнити гугл-форму за посиланням: https://forms.gle/JF5zPQCNm5GqciAK9 (форма заповнюється виключно українською мовою).

Прийомна родина та дитячий будинок сімейноного типу з Луганщини отримали пральні машини

Сьогодні, коли Україна живе в умовах повномасштабної війни, служба у справах дітей Луганської ОДА не зупиняється робота в напрямку залучення Благодійних фондів. Зокрема, щодо покриття нагальних основних потреб евакуйованим прийомним сім’ям, дитбудинкам сімейного типу, опікунам/піклувальникам та дітям Луганщини.

Президент підписав закони, які забезпечать як цінову стабільність у сфері теплопостачання, так і фінансову спроможність підприємств теплокомуненерго під час опалювального сезону

Президент України Володимир Зеленський підписав закони від 29.07.2022 №2479-IX про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування, а також №2481-IX щодо фінансового забезпечення заходів, спрямованих на врегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування.
Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Двадцятирічний десантник з Лисичанська: Вони найманці на чужій землі, а ми воїни, які захищають цю землю

Микиті лише місяць тому виповнилося 20 років, через що його побратими дали йому псевдо «Малий». Попри юний вік, цей хлопець з Лисичанська побував у справжньому пеклі війни.

Ще у жовтні 2021 року він насолоджувався своїм цивільним життям, розмірковуючи над своїм майбутнім. Коли перед ним, випускником гірничого технікуму,  стояв вибір подальшої кар’єри він не вагаючись обрав Збройні Сили України. Мрією всього дитинства для нього була служба у Десантно-штурмових військах. За його словами, це той рід військ, який завжди попереду, завжди готовий до дій у «найспекотніших» умовах.

Сергій Гайдай: окупанти проводять примусову мобілізацію в захоплених влітку містах, але тепер «за законом», на фронті намагаються прорватися до Бахмута

Окупувавши міста та села Луганщини, росіяни спочатку стверджували, що примусова мобілізація проводитиметься виключно на захоплених у 2014 році територіях, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.