Архів новин

21 августа 2022

«Примусової мобілізації нема» – із шахти «Довжанська-Капітальна» окупанти відправили на фронт 430 працівників

Засоби масової інформації так званої «лнр» починають вчити населення пишатися цим фактом.

У повідомленні йдеться, що «…як і в роки Великої вітчизняної війни, сьогодні на полях, заводах та у шахтах чоловіків, які відправилися на фронт, замінюють жінки та пенсіонери…»

Мобілізували 430 шахтарів провідного колись вугледобувного підприємства Донбасу.

Шахта розташована в місті Довжанськ (раніше – Свердловськ).

«…Жінки залишились. І успішно виконують свої обов’язки навіть на надважких роботах…»

Мінреінтеграції та НІБ продовжують роботу над пошуком зниклих дітей

За три тижні існування платформи «Діти війни» нею вже скористалися тисячі українців, повідомив керівник Національного інформаційного бюро Олександр Смирнов.
Нагадуємо, «Діти війни» - спільний проект Мінреінтеграції, НІБ, Офісу ГПУ, Нацполіції, Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини та Офісу Президента.
«Кожне звернення - це крок до порятунку дитини. Зібрані дані також будуть основою доказової бази для притягнення винних до невідворотної відповідальності»,- зауважив Олександр Смирнов.

Гуманітарні набори поштою отримали 1 523 переселенця із Сєвєродонецька. Загалом допомогу надано 10366 жителям громади

Про це розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

Робота гуманітарного штабу триває та все більше сєвєродончан, які вимушені були залишити рідне місто через російську військову агресію, звертаються за допомогою до гуманітарного штабу в Дніпрі.

Загалом з липня та до 19 серпня, гуманітарну допомогу отримали 10366 жителів Сєвєрдонецької громади.
Серед них 3973 – у липні, 4870 – у серпні, безпосередньо в гуманітарному штабі в Дніпрі, 1523 – завдяки «Укрпошті».

Як вводять різні вакцини. Роз'яснення від Міністерства охорони здоров'я України

Українці з дітьми, які через війну змушені були виїхати в інші країни, іноді стикаються із тим, що вакцину, яку в рідній країні дітям кололи підшкірно, в Європі вводять внутрішньом’язово.
Це абсолютно нормально.
Вакцини вводять в організм різними шляхами. Найчастіше внутрішньом’язово: дорослим у плече, немовлятам у стегно. Іноді вакцини вводять під шкіру. Деякі вакцини крапають в рот або ніс.
Місце введення є важливим, адже якщо вакцина потрапить у жировий прошарок, імунітет може не сформуватися. Саме тому щеплення не роблять у сідницю.

Братня Львівщина приймає вихованців дитячих будинків сімейного типу з Лисичанська

У квітні з Лисичанська евакуювалися діти та вихователі 10 дитячих будинків сімейного типу. Доля розкидала їх по різних куточках нашої країни. Аби дітлахи Луганщини позбулися стресу від війни – для них було організовано безліч активностей.

Зокрема, 40 наших дітей було відправлено на морський відпочинок до Хорватії. Це стало можливим завдяки допомозі отці Салезіяни з родинного дому «Покрова».

Очільники Львівщини та волонтери організували для наших дітей виїзди у літній табір та конеферму.

Вступ-2022: алгоритм надання бюджетних місць за результатами спеціально організованої сесії НМТ

Вступники, які брали участь у вступній кампанії за результатами спеціально організованої сесії національного мультипредметного тесту, магістерського комплексного тесту, магістерського тесту навчальної компетентності подають документи у визначені Міністерством освіти і науки України строки та можуть отримати рекомендацію до зарахування на бюджет у випадку отримання конкурсного бала, який був достатнім для вступу на місця державного (регіонального) замовлення при адресному розміщенні бюджетних місць.

«Краще вилити, ніж продавати», – фермерам Луганщини окупанти пропонують по 7 рублів за літр молока

Фермери так кажуть поміж собою, але все ж таки продають його росіянам. Вимушені, щоб мати хоч якісь кошти.

Такі смішні суми навіть не дозволяють працювати в «нуль».

Дійсно, дешевше зупинитися, але в галузі тваринництва за мить це зробити неможливо.

Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Луганської обласної державної адміністрації, минулоріч за літр молока фермерам пропонували по 20 гривень.

Це в сім-вісім разів вище, аніж зараз. Така ціна «руського миру».

Більше 1 000 жителів Гірської громади отримали допомогу цього тижня

Продукти харчування від Гірської міської військово-цивільної адміністрації упродовж тижня отримали 1 015 переселенців з Луганської області, з яких близько 300 – через АТ «Укрпошта».

Водночас консультації з правових, загальних, соціальних питань надано 285 громадянам.

Слід зазначити, що останніми днями збільшилася кількість звернень до гуманітарних штабів та «гарячих ліній» Гірської міської військово-цивільної адміністрації внутрішньо переміщених осіб з інших громад Луганської області.

Здають сусіди – за інформацію про місцеперебування чоловіків окупанти дають по 60 тисяч рублів, на фронті відбито 13 атак ворога, – Сергій Гайдай

Винагороду пропонують в невеличких містах окупованої Луганщини, де чоловіків майже не залишилося, а виконання плану із примусової мобілізації ніхто не відміняв, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Родичі та сусіди демонструють там справжню «людяність» – беруть гроші, не вагаючись. Логіка проста – не мого чоловіка забрали на смерть, вже непогано. А ще й грошей дали. На новеньку «ладу», щоправда, не вистачить, але ж тут і не росія», – додав очільник Луганщини.