Архів новин

23 августа 2022

Сьогоднішній день показав, наскільки міцною стала наша держава, і це ще не межа – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Сьогодні був корисний день для України, дуже змістовний. День, який показав, наскільки міцною стала наша держава, і це ще не межа. Ми робимо все, щоб сила України, можливості України, свобода України тільки збільшувалися.

Сьогодні ми відзначаємо день нашого прапора, і це відбувається в час, коли ми боремося проти найстрашнішої загрози нашій державності і водночас коли ми досягли найбільшої національної єдності. Саме тому ми вистояли. Бо ми об’єдналися й об’єднали світ навколо справжніх цінностей.

Львівські артисти виступили під акомпанемент Луганського симфонічного оркестру

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії, який двічі залишав рідні стіни – спочатку у Луганську, потім у Сєвєродонецьку – наразі знайшов прихисток у Львові.

Разом із Галицьким академічним камерним хором та Львівським муніципальним хором «Гомін» митці дали благодійний концерт на підтримку Збройних сил України «With love for Ukraine».

У Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла, де відбулась ця знакова подія, було влаштовано меморіальну банерну виставку, яка закарбувала імена усіх полеглих за Незалежність України Героїв сучасності.

В Україні створюють систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112

Це одне із євроінтергаційних зобов’язань нашої держави у рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Верховна Рада Україна у першому читанні прийняла відповідний законопроєкт.

На лінію 112 зможуть звертатися за допомогою також люди, які не володіють державною мовою.

Тож, у разі, наприклад, ДТП, щоб звернутися до служб екстреної допомоги не потрібно буде телефонувати за різними номерами телефонів, такими, як 101, 102 чи 103.

Достатньо буде набрати єдиний номер 112.

Президент підписав закон про планування та забудову територій з обов’язковими укриттями для захисту населення

Президент України підписав Закон України 2297-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій».

Зазначимо, закон передбачає зміну підходів до формування системи споруд цивільного захисту під час планування та забудови територій на рівні містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях.

«Дорожня карта» з порадами для близьких захисників, які зникли безвісти, потрапили у полон чи загинули

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими створив актуальну «дорожню карту» для близьких людей захисників.

У ній перераховано дії, які вони мають виконати у випадках, якщо їхня близька людина, зарахована до лав Збройних Сил України (зокрема територіальної оборони) чи правоохоронних органів, зникла безвісти, потрапила в полон чи загинула.Відповідно до змісту у «дорожній карті» міститься інформація стосовно:

даних, якими обов’язково має володіти родина захисника;

Луганська організація з підтримки людей з інвалідністю організувала толоки на Львівщині

У двох громадах Львівщини внутрішньо переміщені особи, серед яких чимало людей з інвалідністю, об’єднали зусилля з місцевими жителями для впорядкування територій. Луганська асоціація організацій людей з інвалідністю, яка через війну дій була вимушена переїхати, запустила кампанію з прибирання сміття на вулицях двох громад Львівщини.  З початку повномасштабного вторгнення Комарнівська  та Великолюбінська громади  прихистили понад 1200 переселенців. Підтримка толок була здійснена Програми  розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Європейського Союзу.

Сподіваюсь, наступного року ми будемо піднімати Державний Прапор в Українському Луганську! – Сергій Гайдай

За традицією, яка склалася з 2015 року, найголовніші державні свята - День Державного Прапора та День Незалежності - львів’яни та луганчани відзначають разом. Але цьогоріч урочистості відбуваються не у Сєвєродонецьку, а у Львові.

Почесне право підняти Державний Прапор України надали ліцеїсту Луганського обласного ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою Олександру Титовичу та ліцеїсту Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут Матвію Ковалю.

Ми ніколи не визнаємо чужих кольорів на своїй землі й завжди готові захистити синьо-жовтий стяг – Президент

У День Державного прапора Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистій церемонії підняття синьо-жовтого стяга.

У присутності Глави держави було піднято найбільший прапор країни, розташований на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні» в Києві. Урочисте підняття відбулося в супроводі військового оркестру. Пролунав Державний гімн. Рота почесної варти пройшла маршем.

Привітання Сергія Гайдая з Днем Державного прапора України

Шановні земляки! Дорогі співвітчизники!

 

Сьогодні Україна святкує одне з найбільш визначних свят – День Державного Прапора України!

Сергій Гайдай: окупанти роблять все, аби не допустити наш контрнаступ – у Довжанську під час примусової мобілізації рвуть паспорти

Про це очільник Луганщини повідомив, спираючись на інформацію, яка надходить від обурених свавіллям росії жителів тимчасово окупованих територій.