Архів новин

25 августа 2022

Росія поставила Україну та всіх європейців за крок від радіаційної катастрофи – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі європейці!

Сьогодні вперше в історії зупинилася Запорізька атомна станція. Спрацював аварійний захист енергоблоків – після того, як російським обстрілом була пошкоджена остання робоча лінія віддачі потужності станції в енергосистему України.

Вступ-2022: розпочато перший етап підтвердження участі в спеціальній сесії НМТ

Сьогодні, 25 серпня 2022 року розпочинається перший етап підтвердження участі в спеціальній сесії НМТ. Для цього до 30 серпня потрібно заповнити спеціальну форму на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ»:

вибрати із запропонованого переліку населений пункт, у якому або поблизу якого учасник планує перебувати в період спеціальної сесії тестування; 
зазначити свої прізвище та ім’я;
обчислити і правильно ввести результат у відповідну комірку, натиснути на кнопку «Взяти участь у НМТ».

Мінреінтеграції озвучила сім основних правил життя на тимчасово окупованій території

Окупація – жорстке випробування. Але маємо його пройти. Й пам’ятаймо: українці – де б вони не були: в окупації, чи депортовані до рф, за гратами ворога, чи в евакуації за кордоном, – не самі. Поруч – уся країна.

Як витримати? Що робити? Що не робити?

7 головних правил та декілька ключових контактів для тих громадян, хто опинився на ТОТ.

На Хмельниччині відновило діяльність Луганське обласне бюро судово-медичної експертизи

Луганське обласне бюро судово-медичної експертизи розпочало роботу на новому місці.

А саме, у Хмельницькій області: м. Кам’янець-Подільський, вул. Матросова, 17.

Діяльність закладу спрямована на підготовку висновків кваліфікованих судово-медичних експертиз.

Якщо ви – внутрішньо переміщена особа, маєте тілесні ушкодження, які виникли внаслідок військової агресії рф, і не знаєте до кого звернутися, то судово-медичні експерти ЛОБСМЕ готові надати консультацію та в подальшому виконати судово-медичну експертизу.

Переселенцям Лисичанська: яку інформацію слід надати для отримання гуманітарної допомоги поштою

Для замовлення на отримання гуманітарної допомоги засобами поштового зв’язку, зокрема «Укрпошта Експрес», внутрішньо переміщеним особам необхідно надіслати у телеграм за номером +38 095 655 86 06 наступну інформацію:

Усі 200 тисяч тонн зерна, зібрані на полях «Агротона», вивезені з Луганщини на росію

За інформацією аграріїв, які вимушені були залишитися на окупованій території, ситуація в сільському господарстві регіону наближається до катастрофічної.

#Вірю_в_ЗСУ: як нацгвардієць організував приховану переправу через Сіверський Донець, що дозволило укріпитися в районах Сиротиного та Метьолкіного

Майор Денис Нохрін брав участь у боях за Рубіжне.

Під його керівництвом гвардійці відбили раптову атаку російських окупантів.

Тоді було деблоковано та виведено з оточення військовослужбовців патрульної роти, а також знищено 20 загарбників.

Крім того, бойовий офіцер організував приховану переправу свого підрозділу через річку Сіверський Донець.

Це дозолило його батальйону зайняти підготовлені оборонні рубежі у районі Сиротиного та Метьолкіного та продовжити нищити окупантів у зоні відповідальності.

Ворог не покращив тактичного положення, в окупованих містах від росіян втекла більша частина пенсіонерів, – Сергій Гайдай

Протягом 24 серпня росіяни посилили ракетний терор міст та сіл країни, тому наступи не були масованими як зазвичай, – каже начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Втім, вони все ж атакували за чотирма напрямками, намагаючись покращити тактичне положення, але вкотре безуспішно – зазнали втрат, відкотилися назад, очікують нових наказів та підвищення мотивації наприкінці місяця. Дійсно, ці нелюди прийшли на нашу землю заради наживи, і їм байдуже, кому вона дістанеться – їм самим чи лише родичам», – підкреслив Сергій Гайдай.