Архів новин

26 августа 2022

ЗСУ і наш народ щодня доводять окупантам, що в них немає шансів вберегтися на українській землі – звернення Президента Володимира Зеленського

Добрий вечір, українці, українки!

Європейці!

Нашим атомникам, усім фахівцям енергетичної галузі вдається оберігати Запорізьку атомну станцію від найгіршого сценарію, який постійно провокують російські сили. Наразі станцію вдалося підімкнути до мережі. Вітаю. Вона виробляє енергію для України.

Хочу підкреслити, що ситуація залишається дуже ризикованою, небезпечною. Будь-яке повторення вчорашніх подій, тобто будь-яке відключення станції від мережі, будь-які дії Росії, які можуть спровокувати відключення реакторів, знову поставлять станцію за крок від катастрофи.

Переселенці з Луганщини відвідали Музей історії міста Хмельницького

Проєкт «Громада нам рада!», в рамках якого вже відбулись екологічні та профорієнтаційні заходи для ВПО зі Сходу, тепер долучив переселенців з Луганщини до історії міста Хмельницький.

Подібні заходи важливі для розуміння переселенцями історичного контексту громад, де вони сьогодні проживають, ознайомлення з їхньою історією, звичаями та традиціями. Це дозволяє визначити спільні риси та своєрідні точки дотику та взаємодії між переселенцями та громадами.

Відбувся святковий інклюзивний онлайн фестиваль творчості дітей та молоді Fest Ukraine «Моя Україна – єдина та вільна»

Захід було присвячено Дню Незалежності України в рамках реалізації програми «Допомога дітям та молоді під час війни».

Громадська організація надає психологічну та правову допомогу для людей з інвалідністю

Громадська організація «Вектор прав людини» розпочинає надавати психологічну та правову допомогу людям з інвалідністю в умовах воєнного стану.

 

Яку допомогу можна отримати?

● Індивідуальні психологічні онлайн-консультації;

● приєднатись до психотерапевтичних онлайн-груп підтримки, де люди зі схожими проблемами діляться своїм досвідом та зі спеціалістами(-ками) знаходять шляхи їх подолання;

● консультації з правових питань, які виникають на території України та закордоном щодо соціальних гарантій для людей з інвалідністю.

 

В Україні запустили проєкт для збору коштів на відновлення зруйнованої росіянами культурної спадщини

З 24 лютого 2022 року 469 об'єктів культурної спадщини України було серйозно пошкоджено або зруйновано військами рф. Збитки вже становлять сотні мільйонів гривень.

Відтак сьогодні Міністерство культури та інформаційної політики спільно з телеком-оператором Vodafone Україна презентували  проєкт «Збережіть українську культуру», спрямований на залучення благодійних коштів для відбудови пам'яток культурної спадщини в Україні. 

Наразі на порталі завантажено 15 об'єктів з розподілом на категорії: “повністю зруйновані”, “пошкоджені” та “ті, які призупинили свою роботу”.  

Стартує серія освітніх тренінгів з розвитку експорту для бізнесу, релокованому до Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей

Державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та національний проєкт Дія.Бізнес у партнерстві з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» запускають безкоштовну освітню програму Export Bootcamp: Start&ReStart. Вона націлена на українських експортно-орієнтованих компаній сфери надання послуг, виробництво меблів тощо.
Програма тренінгів складатиметься з серії 2-денних інтенсивів для кожного з секторів.

«Мікрохім» із Рубіжного змінив бізнес модель, але зберіг та відновив виробництво

ТОВ «Мікрохім» до 24 лютого працювало у Рубіжному та через російське вторгнення вимушено було призупини діяльність.

Це саме та компанія, яку російські ЗМІ у липні звинуватили в нібито наявності біолабораторії, де начебто виготовлялися заборонені речовини.

Більш детально про фейк: http://loga.gov.ua/oda/press/news/krayina_feyk_vidomu_v_ievropi_farmkomp...

У ЦНАПі Лисичанської громади в Дніпрі облаштували оргтехнікою місце самообслуговування – там можна безкоштовно копіювати документи та скористатися комп’ютером

У Центрі надання допомоги жителям Лисичанської територіальної громади облаштували місце самообслуговування відвідувачів.

Воно обладнане усією необхідною оргтехнікою для сканування документів, копіювання необхідних паперів.

Кожен заявник може самостійно або за допомоги фахівців ЦНАП безкоштовно скористатися мережею Інтернет, перевірити свою електронну поштову скриньку, знайти будь-яку потрібну інформацію та отримати електронні послуги на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Дія».

Сьогодні - останній день, щоб подати заяву на участь у додатковій сесії МКТ/МТНК

Вступники, яких було зареєстровано для проходження МКТ/МТНК, але які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії вступного випробування, матимуть змогу пройти тестування під час додаткової сесії.

Для цього вступники мають до 26 серпня включно надіслати заяву щодо участі в додатковій сесії на електронну пошту того регіонального центру оцінювання якості освіти, на території якого розміщено заклад освіти, який зареєстрував вступника на основну сесію.

Жителям Луганщини профінансовані усі пенсійні виплати серпня – понад 2,7 мільярда

Учора Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, завершено фінансування пенсій серпня.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 2743,28 млн гривень, що становить 100 % до потреби місяця.

Виплати проводять у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.