Архів новин

31 августа 2022

Від імені розвідки дякую всім нашим людям на півдні України та в Криму за надану інформацію – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні був дуже напружений день.

Провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Були всі відповідні керівники: Залужний, Монастирський, Буданов, Малюк, Данілов та інші. Думаю, що очевидно, які питання ми розглядали. Військові доповіли про ситуацію на передовій, про розвиток ситуації.

Електронне пенсійне, посвідка на проживання, документи англійською та шеринг авто вже в Дії

Тепер користувачам застосунку "Дія" доступні такі сервіси:

- Пенсійне посвідчення
- Посвідка на тимчасове або постійне проживання
- Англомовні версії закордонного паспорта, водійського посвідчення та техпаспорта на авто
- Шеринг авто. Повернули в Дію послугу, яка була тимчасово призупинена через війну
-  Сплата штрафів від патрульної поліції. З лютого ця функція також була призупинена. Тепер ви знов можете одразу сплатити у декілька кліків, якщо порушили ПДД. Згодом ми відновимо також сплату штрафів за фото та відеофіксацією.

Від кількох десятків магазинів та закладів харчування до 8 тисяч сосисок у тісті, – шлях Сєвєродонецька за півроку

На опублікованому сьогодні відео окупантів можна побачити, як жителі Сєвєродонецька радіють так званій гуманітарній допомозі від рф.

А саме, 8 тисячам сосисок у тісті, які привезли з території країни-агресора і почали роздавати людям.

Ще трохи більше півроку тому, у місцевих мешканців було різноманіття вибору – обрати продукти за постачальником, якістю, ціною. Або дозволити собі пообідати в закладі харчування. Хто як заробляв.

Щоправда, був і «недолік» – продукти необхідно було купувати, як і у всьому цивілізованому світі.

Не бери російський паспорт! Важлива інформація для українців, що в окупації

Ти живеш на тимчасово окупованій території України і тобі наполегливо пропонують взяти російський паспорт.

Тобі кажуть, що це документ, який спростить життя. Але насправді не спростить.

Російський паспорт приховує в собі багато неприємних сюрпризів. У цьому відео пояснюємо, які саме.

Більше про те, чим загрожує отримання російського паспорта читайте в статті: https://bit.ly/3PZf3Hb Threats of Forced Issuance of Passports on Russia-Occupied Territories: https://bit.ly/3CNMols

 

У Хмельницькому запрацював Центр надання гуманітарної допомоги переселенцям з Луганщини

Його діяльність координує Гірська міська військово-цивільна адміністрація, але за допомогою може звернутися кожен житель Луганщини, якщо мешкає на Хмельниччині і йому встановлено статус ВПО.

Центр надання гуманітарної допомоги розташовано у Хмельницькому, по вулиці Кам’янецька, 122 (у будівлі Хмельницької районної державної адміністрації).

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 13:00.

У Центрі можна також зареєструватися на отримання гуманітарної допомоги поштовим зв’язком. А ще – залишити заявку на вирішення інших потреб.

До обласного управління ПФУ можна подати виправлену інформацію по застрахованих особах стосовно коригування їх заробітної плати, строків перебування у трудових відносинах або ознак страхового стажу у період до 2010 року включно

Управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області здійснює свої повноваження в дистанційному режимі.

Виплати переселенцям: 330 громад увійшли до оновленого переліку

Затверджено оновлений перелік (https://www.minre.gov.ua/doc/doc/95), на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

ЮНІСЕФ закупив для України понад 1,5 мільйона доз вакцин та надав 30 автомобілів для їх транспортування

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) передає Україні 30 автомобілів для транспортування вакцин для всіх регіонів країни. Першу партію із 10 автомобілів передала під час свого офіційного візиту виконавча директорка ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

У п’ятьох школах Кремінщини розпочнеться освітній процес у дистанційному форматі. Навчатимуться майже 2 000 дітей

Освітній процес в закладах загальної середньої освіти Кремінщини розпочнеться 1 вересня у дистанційній формі.

Працюватимуть п’ять закладів освіти із шести. На період воєнного стану призупинено навчання у Новокраснянському ліцеї, учнів якого приєднали до Кремінського ліцею № 3.

Наразі сформовано 85 класів, у яких будуть навчатися 1 962 учні, сім класів сформовано для дітей з особливими освітніми потребами. До перших класів подано 78 заяв, до десятих класів – 117.

Допомога ВПО: Уряд удосконалив програму «Прихисток»

Кабінет Міністрів України прийняв проєкт постанови, який з 1 вересня запроваджує цифровізацію процесів, пов’язаних з виплатою компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах програми «Прихисток». Зокрема, прийняття заяви на отримання компенсації, внесення даних про розміщених переселенців відбуватиметься через інформаційно-аналітичну систему.

Сергій Гайдай: понад 160 закладів освіти Луганщини зазнали руйнувань під час російського вторгнення, 19 із них не підлягають відновленню

«Більшість із пошкоджених шкіл і дитячих садочків ще можна відремонтувати, але руйнації там дуже значні – роботи передбачають значних капіталовкладень, – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – В окупантів грошей на відновлення освітніх закладів нема. Сумнозвісним прикладом є Сєвєродонецьк, де до початку збройної агресії рф працювали 20 шкіл, більшість з яких була заповнена, як то кажуть, під зав’язку. Росіяни відкривають лише чотири – на більше відсутні кошти для відбудови розбитих закладів освіти. Але головне, що не вистачає дітей.