Архів новин

02 октября 2022

Україна була й буде одним із європейських центрів військової та авіаційної промисловості – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Важливі події відбулись сьогодні у Туреччині – у межах візиту першої леді України, керівника Офісу Президента та інших наших представників.

У присутності Олени було спущено на воду перший корвет для нашої держави з тих, що мають бути побудовані турецькою стороною. Корвет «Гетьман Іван Мазепа».

Його будівництво почалось іще у 21-му році і у визначений час буде завершено.  Вважаю дуже символічним, що він отримав саме таке імʼя. Попри століття російської брехливої пропаганди, історична правда й справедливість все одно перемагають.

Особливості проходження МСЕК та відновлення втрачених документів під час дії воєнного стану

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що на період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи значно спрощена.

На сьогодні медико-соціальні експертні комісії продовжують роботу відповідно до нормативно-правових актів (зокрема, постанов КМУ № 225 від 08.03.2022 р. та № 390 від 30.03.2022 р.), які спрощують проходження експертизи у воєнний час.

Алгоритм дій для мешканців деокупованих територій

Мінреінтеграції розроблено алгоритм дій для мешканців деокупованих територій України. Він – у інфографіці.

Нагадуємо, що мешканці звільнених територій можуть звернутися за допомогою на «гарячу лінію» Мінреінтеграції за телефоном: 1548 чи на «гарячу лінію» Уповноваженого з питань ВПО: +38 (066) 813-62-39.

 

Щомісячні страхові виплати від ФССУ зросли на понад 800 гривень

Середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування України склав за підсумками серпня 5 112,60 гривень – на 801,72 гривні, або 18,6% більше порівняно з тим же періодом 2021 року.

Такі страхові виплати ФССУ щомісяця фінансує для українців, які отримали стійку втрату працездатності, інвалідність внаслідок професійної діяльності, а також для родин потерпілих в разі їх смерті.

День ТрО: митці вітають Сили територіальної оборони України

Поздоровлення від Київського національного академічного Молодого театру отримали бійці 111-ї окремої бригади територіальної оборони – територіальної оборони Луганської області.

Особовий склад бригади брав участь в обороні територій Луганщини та Донеччини, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Бійці боронили, зокрема, Рубіжне, Воєводівку, Привілля, Золоте, Гірське, Новотошківське, Тошківку, Білогорівку, Шипилівку, Врубівку, Верхньокам’янське, Кремінну.

Після окупації майже усієї території регіону бригада продовжила виконувати завдання у сусідніх областях.

Лиман – під контролем ЗСУ, на базі у Золотому втрати росіян склали близько 60 осіб, окупанти продовжують безповоротно вивозити дітей з Луганщини

Ще 76 дітей-сиріт вивезено до соціально-реабілітаційних центрів  для неповнолітніх рф, розташованих у московській області.

Наразі чотири регіони росії мають прийняти їх у складі сімейних груп.

Загалом ще 104 дитини, які перебувають під наглядом у соціальних установах так званої «лнр», готуються до передачі під опіку до російських родин.

Це дозволяє окупантам скоротити прірву поколінь, особливо серед чоловічого населення, яка щоденно зростає разом із кількістю загиблих військових.