Архів новин

04 октября 2022

Українська армія здійснює на півдні нашої країни швидкий і потужний рух – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні в нас є хороші новини і з передової, і з дипломатичного фронту.

Перше: українська армія здійснює на півдні нашої країни доволі швидкий і потужний рух у межах поточної оборонної операції. Від російського псевдореферендуму звільнено вже десятки населених пунктів лише за цей тиждень. Це на Херсонщині, Харківщині, Луганщині й Донеччині разом.

Переселенці з Кремінної в Києві можуть отримати теплий дитячій одяг та інші речі першої необхідності від «СОС Дитячі Містечка»

Кремінською міською військовою адміністрацією підписано відповідний меморандум з Київським обласним відділенням благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка».

У рамках цього документу благодійна організація може надати переселенцям з Кремінної, які наразі проживають у Києві, допомогу у вигляді теплого дитячого одягу, ліків, постільної білизни, ковдр та інших речей першої необхідності.

Допомога надаватиметься таким категоріям:

- багатодітні родини;
- особи з інвалідністю (діти або батьки);
- опікуни;
- мами, які самостійно виховують дітей.

Програма доступної іпотеки «єОселя» запрацювала в тестовому режимі

Нова державна програма доступного кредитування для українців «єОселя» запрацювала в тестовому режимі. Зараз триває робота над її технічним доопрацюванням для запуску у застосунку Дія. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Передбачається, що масовий запуск програми відбудеться у другій половині жовтня. Тоді послугою можна буде скористатися у мобільному застосунку Дія, а подати заявку стане можливим у декілька кліків.

Купуєте військові облігації, отримуєте прибуток і наближаєте перемогу. Як працює нова послуга в Дії?

У застосунку "Дія" доступна нова послуга — купівля військових облігацій. Це цінні папери, що випускає держава під час воєнного стану. Військові облігації стали дієвим інструментом для підтримки економіки України та Збройних Сил. Відтепер їх можна придбати в Дії та допомогти наблизити нашу перемогу.

Вартість однієї військової облігації — від 900 гривень. Вони різняться за:

Окупанти знищили телевежу в Комишувасі

Мовлення з цієї телевежі 150 м заввишки розпочалося більше року тому, 22 серпня. Радіус розповсюдження сигналу з неї складав 50 км.

«Вкрай важливо, щоб жителі окупованої Луганщини нас регулярно чули», – сказав тоді очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Українським контентом розташована неподалік лінії розмежування вежа забезпечувала близько 200 тисяч жителів Луганщини та Донеччини.

Луганську обласну дитячу клінічну лікарню переміщено до міста Лубни

Наразі КНП ЛОР "Луганська обласна дитяча клінічна лікарня", яка до початку російського вторгення була розташована в Лисичанську, переміщено до міста Лубни.

Адреса: Полтавська обл., м. Лубни, проспект Володимирський, 106.

З усіх питань, що вас цікавлять, можна звернутись до:
- генерального директора КНП ЛОР «ЛОДКЛ» Ошеко Світлани Павлівни, тел. 050-043-64-22;
- завідувача аптечним складом Шубіної Олени Вікторівни, тел. 093-514-93-51.
 

Виплати переселенцям: кількість громад у районах бойових дій, на ТОТ і тих, що в оточенні, зменшено до 326

Наказом Мінреінтеграції (https://www.minre.gov.ua/doc/doc/97) затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер проводить виїзні прийоми на Рівненщині

Зокрема, завтра, 5 жовтня, лікарі КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер», що базується на Рівненщині, проводитимуть консультативний прийом у Зарічненській центральній районній лікарні за адресою смт Зарічне (Вараський район), вулиця Аерофлотська, 15.

Прийматимуть:

- хірург-онколог;
- онкохірург-мамолог;
- ендокринолог;
- гінеколог-онколог.

До профільного спеціаліста необхідно мати електронне направлення від сімейного лікаря.
 

Понад 180 тисячам жителів Луганщини підвищено пенсії із 1 жовтня

Із 1 жовтня 2022 року розмір мінімальної заробітної плати збільшився з 6 500 до 6 700 гривень.

Це є підставою для перерахунку мінімального розміру пенсії за віком непрацюючим громадянам, які досягли 65 років і більше та мають страховий стаж: чоловіки – не менше 35 років, жінки – не менше 30 років.

У Сєвєродонецьку, Лисичанську та Попасній оперативна обстановка не дозволяє розпочати відновлення інфраструктури, проте дозволила провести псевдореферендум. Чоловіків призовного віку окупанти вже шукають дронами, на війні навіть студенти

Багато чого обіцяли місцевим жителям росіяни, коли захопили названі вище міста. Згадаємо хоча б відновлення централізованого газопостачання упродовж тижня. Втім, минуло вже більше трьох місяців, а в цих населених пунктах навіть до 1 вересня не підготувались. Зокрема, в Сєвєродонецьку ще не працює жодна школа. Звісно, що й 15 жовтня опалювальний сезон ніхто не розпочне.

Виправдання знайшли. На думку держдуми рф, відбудова Сєвєродонецька, Лисичанська та Попасної розпочнеться, «як тільки цього дозволятиме оперативна обстановка».

Україна цінує людей, рятує людей – це фундаментальні правила для нашої держави – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні теж почну своє звернення з повідомлення про те, що відбулося в Туреччині.

Нарешті нам вдалося організувати зустріч наших хлопців, командирів з «Азовсталі», з рідними. Зустріч саме в Туреччині, де наші воїни перебувають згідно з домовленістю про їхнє звільнення.

Вони в повній безпеці – з гарантіями Президента Туреччини Ердогана. Їм забезпечені належні умови. І тепер вони можуть бачитися зі своїми рідними.

Вони не бачилися протягом довгих місяців. І ось тепер я дякую всім, хто забезпечив їм можливість знову бути зі своїми родинами.