Архів новин

05 октября 2022

Повернення прапора України на деокуповані території означає, що спокійне й соціально забезпечене життя знову стає можливим – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Провів сьогодні засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Основний пункт порядку денного – це наш рух до звільнення всієї української землі та все те, що необхідно для реалізації нашої оборонної операції. Постачання зброї та боєприпасів, взаємодія з партнерами, матеріальне забезпечення, протидія новим видам озброєння, яке є в окупантів...

Звичайно, не можу розголошувати конкретні питання, які обговорювалися Ставкою. Але більшість доповідей, прийняті звіти й затверджені плани точно порадують українців. І точно засмутять окупантів.

Виїзд на тимчасово окуповану територію через Запоріжжя призупинено до завершення процесуальних заходів на місці обстрілу гуманітарної колони

Під час чергового засідання Ради оборони Запорізької області ухвалено ряд рішень для запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в регіоні.

Зважаючи на трагічні події 30 вересня прийнято рішення про призупинення виїзду гуманітарних колон на тимчасово окуповану територію.

Заборона триватиме до завершення процесуальних заходів на місці події та вжиття необхідних заходів безпеки для унеможливлення скупчення громадян та автотранспорту під час формування колон.

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація оголошує відбір кандидатів від представників громадськості, які можуть бути включені до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Луганській області

Обиратимуть двох представників громадськості, здатних професійно виконувати повноваження членів поліцейської комісії ГУНП, відповідно до статті 51 Закону України «Про Національну поліцію».

Громадянський опір: 8 правил для мешканців тимчасово окупованих територій

Команда Мінреінтеграції підготувала 8 правил для мешканців тимчасово окупованих територій.

У Німеччині відкрили український освітній хаб

Український хаб у Німеччині розпочав роботу в Лейпцигу за підтримки найбільшого міжнародного фонду «DVV International», який опікується навчанням упродовж життя.

Мережа українських освітніх хабів за кордоном надає можливість дітям продовжити навчатись за українською державною програмою, а їхнім батькам – опанувати найзатребуваніші навички на ринку праці задля подальшого працевлаштування. 

Представник СНУ ім. В. Даля – срібний призер чемпіонату України з легкої атлетики

Аспірант кафедри фармації, виробництва та технологій СНУ ім. В. Даля Олег Кукота посів 2-е місце на чемпіонаті України з легкої атлетики в дисципліні біг 110 м з бар’єрами.

Загалом у змаганнях, що відбулися в Луцьку, взяли участь 440 спортсменів з 24 областей України.

У вересні гуманітарні штаби Лисичанська видали майже 6 500 продуктових наборів переселенцям з Луганщини

Упродовж вересня гуманітарним штабом Лисичанської міської військової адміністрації видана гуманітарна допомога у вигляді харчових наборів 6 450 особам.

Зокрема, тільки у Дніпрі їх особисто отримали 3 764 людини.

Засобами поштового зв’язку «Укрпошта Експрес» по всій території України за цей час надіслано 2 069 наборів.

Крім того, громадяни зверталися до call-центру з проблемних питань, з яких близька 8 800 отримали консультаційну допомогу, а звернення 59 осіб розглянуті фахівцями структурних підрозділів та відділів Лисичанської міської військової адміністрації.

У Черкасах запрацював хаб для переселенців з Луганщини

Хаб у Черкасах отримав гуманітарну допомогу та організовує видачу продуктових наборів мешканцям Луганської області, які знаходяться у цьому місті.

Попередній запис здійснюється за Google-формою, яка доступна за посиланням https://bit.ly/3C6iE1d.

Також видачу проводять безпосередньо за адресою: м. Черкаси, вул. Чехова, буд. 9-а, у будні дні з 10:00 до 14:00.

Цим хабом для переселенців із Луганщини опікується Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація.

У Дніпрі відкрито центр надання медичних послуг для ВПО на базі шелтеру для переселенців Луганщини

Відтепер у жителів Луганщини, які зупинилися у шелтері, є можливість цілодобово отримувати якісну медичну допомогу на безоплатній основі, проконсультуватися з лікарем.

Центр укомплектовано всім необхідним для надання кваліфікованої допомоги.

Там встановлені кардіограф, ультразвуковий діагностичний сканер, тонометри, пульсометр, глюкометр, тести для діагностики Covid-19, ВІЛ, гепатитів та інші, кисневий концентратор тощо.

Крім того, облаштоване сучасне робоче місце для медпрацівника.

Жителям Луганщини розпочали нараховувати пенсії жовтня

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, розпочато фінансування пенсій жовтня.

Так, станом на 4 жовтня, жителям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 71,30 млн гривень, що становить 100 % до поточної потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

Примусово мобілізованих чоловіків з Луганська без підготовки направляють до підрозділів, які зазнали найбільших втрат, у Кремінній відключили зв'язок та виписали з лікарні усіх цивільних пацієнтів

Значні щоденні втрати особового складу російське військове керівництво намагається компенсувати за рахунок призову населення з окупованих територій України.

Так, чоловіків з Луганська без проведення медичної комісії та підготовки після мобілізації одразу направляють на доукомплектування підрозділів, що зазнали найбільших втрат.

Водночас у центрах підготовки, які облаштовані на території Луганщини, готують новачків із приватних військових кампаній, завербованих в місцях позбавлення волі.

Напевно, їх підготовка важливіша, ніж вміння солдат – жителів так званої «лнр».