Архів новин

08 октября 2022

Якщо окупанти втечуть, це буде найкращий для них варіант – звернення Президента України

країнці! Українки!

Сьогодні на території нашої держави був непоганий і здебільшого сонячний день. На значній території – близько 20 градусів тепла й сонце.

На жаль, у Криму було хмарно. Хоча й теж тепло. Але хоч би якими не були хмари, українці знають, що робити. І знають, що наше майбутнє – сонячне.

Це майбутнє без окупантів. На всій нашій території, зокрема і в Криму.

Якщо окупанти втечуть, поки мають таку можливість, це буде найкращий варіант для них. Якщо їх змушують залишатися – будь-який окупант може знайти спосіб здатися в український полон.

Долучайтесь до бета-тесту електронного витягу про місце проживання в застосунку Дія

Витяг про місце проживання може знадобитися під час отримання держпослуг, оформлення на роботу чи відкриття рахунку в банку та в різних життєвих ситуаціях, де необхідно підтвердити місце проживання. І завдяки цифровізації вам більше не доведеться шукати паперові довідки, а лише у кілька кліків згенерувати документ у Дії.

Ця послуга вже доступна на порталі Дія, і скоро з'явиться у застосунку. 

Долучайтеся до тестування послуги https://team.diia.gov.ua/

Укрпошта випустить поштову марку зі зруйнованим кримським мостом: отримати можна буде в першій половині листопада

Поштовий оператор анонсував випуск поштової марки «Кримський міст на біс!».

Для ескізу марки було вирішено використати сцену з відомого фільму. Так само, як ширився міф про непотоплюваність пароплаву, так і росія вибудувала міф про те, що Кримський міст – символ вічного зв’язку українського Криму з росією.

Тираж марок – 7 млн екземплярів. Номінальна вартість марки М (бо міст) становитиме 18 грн за марку або 126 грн за аркуш з 7 марок. До марки буде випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та картку.

У Чернівцях відкриють гуманітарний штаб для луганчан

Відповідної домовленості досягнуто із міською радою Чернівців.

Зі сторони Луганщини меморандум підписали представники Сєвєродонецької районної державної адміністрації та Шульгінської сільської військової адміністрації.

Наразі вирішуються організаційні питання відкриття хабу гуманітарної допомоги для луганчан-ВПО, що мешкають у Чернівцях та області.

Вже найближчим часом хаб розпочне діяльність.

У нещодавно відкритому хабі в Черкасах видали вже майже тисячу наборів гуманітарної допомоги, ще майже 800 за тиждень – у Новомосковську

Координує роботу цих хабів Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація.

За тиждень працівниками хабу у Новомосковську (вул. Мітягіна, буд.21-а) видано 630 наборів гуманітарної допомоги та 150 дитячих наборів.

У Черкасах хаб розташований по вул. Чехова, буд.9-а. Там вже видано 502 набори для внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

Крім того, через відділення АТ «Укрпошта» із Черкас відправлено 458 посилок з продуктовими наборами мешканцям Попаснянської міської територіальної громади.

Сєвєродонецький гумхаб у Дніпрі видав за тиждень 1806 продовольчих наборів

Про це розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк. Робота гуманітарного штабу триває та все більше сєвєродончан, які вимушені були залишити рідне місто через російську військову агресію, звертаються за допомогою до гуманітарного штабу в Дніпрі. Співробітники хабу повідомляють, що за увесь час видано 23020 пакунків. Відправка поштою протягом тижня не проводилась.

Міська влада приймає заявки на поштові відправлення за формою:

У гуманітарному штабі жителі Луганщини на Вінниччині можуть отримати допомогу психолога

На базі гуманітарного штабу Рубіжанської міської військової адміністрації у Вінниці внутрішньо переміщені особи можуть отримати безкоштовні консультації психолога.

Простір гуманітарного штабу дозволяє проводити консультацію, перебуваючи віч-на-віч зі спеціалістом в окремому кабінеті.

Хаб розташований за адресою: вул. Максимовича, буд. 43-б.

Консультацію психолога можна отримати за попереднім записом, який здійснюється спеціалістами при особистому зверненні до гуманітарного штабу, та за телефонами: гуманітарного штабу — 098-174-95-50 або психолога — 063-192-47-39.

Понад півмільярда гривень перераховано пенсіонерам Луганщини у жовтні

Станом на 7 жовтня Пенсійним фондом України жителям Луганської області спрямовано 516,84 млн гривень, що становить 100 % до поточної потреби.

Фінансування пенсій жовтня відбувається згідно із затвердженим графіком.

Виплату проводять у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

Випускник Луганського державного медичного університету подарував двічі евакуйованому вишу нове обладнання. Цьогоріч до закладу вступили майже 300 осіб

Цей вищий навчальний заклад у квітні було евакуйовано з Рубіжного на Рівненщину.

Значна частина матеріально-технічної бази та обладнання залишилася на тимчасово окупованій території.

Крім держави вишу допомагають громадські та міжнародні організації, а ще – випускники та колишні співробітники.

Зокрема, кандидат медичних наук, доцент та генеральний директор клініки «Mediland», що в Києві, Михайло Міщенко надав університету у безоплатне користування сучасні ноутбуки, МФУ, мультимедійні дошки та смарт-борди.

Понад 30 жителів Біловодська напередодні псевдореферендуму вивозили до Луганська для перевірки, на росії урядовці вбачають відновлення Лисичанська перспективніше за Сєвєродонецьк та думають, як позбавитися Попасної

Майже усі ремонтники, які виконували хоча б поточні ремонти, із так званої «лнр» виїхали, а амбітні обіцянки в росіян ще залишилися.

Так, в уряді рф вважають, що насамперед потрібно відбудовувати Лисичанськ, а вже потім – Сєвєродонецьк. Мотивація – обсяг руйнувань і, відповідно, коштів, які знадобляться.