Архів новин

09 октября 2022

Постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою Росії від справжніх переговорів – звернення Президента України

Хочу сьогодні адресувати це моє звернення тим у світі, хто піддається російським маніпуляціям про нібито переговори. Про те, що нібито тільки переговори можуть завершити цю жорстоку російську терористичну війну.

Чи хоче держава-терорист миру? Очевидно, що ні. Вона доводить це щодня і щоночі.

Багатодітні родини з Луганщини отримали подарунки від Ірини Верещук

Віце-прем’єр міністр – Міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час робочої поїздки на Хмельниччину зустрілася із багатодітними родинами переселенців. 

Розповісти Віце-прем’єрці про свої проблеми прийшли й три сім’ї з Луганщини: Шакірови – зі Сватівського району, Кушпіль – з Лисичанська та Лахмоткови – з Первомайська.

Кажуть, що облаштуватись на новому місці батькам, які виховують більше трьох дітей, доволі складно. Але громада та місцева влада допомагають вирішувати найбільш гострі проблеми.

Надія є: стало відомо, які саме 7 населених пунктів звільнили на Луганщині ЗСУ

Днями очільник Луганщини Сергій Гайдай повідомив про початок деокупації регіону.

Першою Збройні Сили України звільнили Греківку.

«Незважаючи на резонанс в Інтернет спільноті, ми не одразу повідомили про вигнання окупантів із цього населеного пункту. На той час там ще тривали стабілізаційні заходи, – акцентував Сергій Гайдай. – Як й в інших селах, в які увійшли наші військові. Наразі всі сім населених пунктів повністю контролюються Україною».

Це:

Вже офіційно: село Стельмахівка Коломийчиської сільської громади Сватівського району Луганської області звільнене від російських окупантів.

Вже офіційно: село Стельмахівка Коломийчиської сільської громади Сватівського району Луганської області звільнене від російських окупантів.

Змінено порядок підтвердження стажу за відсутності трудової книжки

Про це йдеться в оприлюдненій на Урядовому порталі постанові Кабінету Міністрів України від 27.09.2022 № 1058 “ Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 р. № 637“.

У гуманітарному штабі в Івано-Франківську можна буде отримати консультації Луганського обласного центру зайнятості

Для луганчан, які вимушено перемістились із рідних домівок і зараз проживають на Франківщині, обласна служба зайнятості проводить консультації з отримання (поновлення) статусу безробітного та виплат допомоги по безробіттю, надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО.

Прийом буде проводити заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцям Лисичанського МЦЗ Олександра Юріївна Черних щоп’ятниці з 12:00 до 15:00 у приміщенні Координаційного центру: м. Івано-Франківськ, вул. В'ячеслава Чорновола, будинок 128 (стадіон "Рух").
 

Електронний рецепт на наркотичні лікарські засоби спростить доступ до них пацієнтів, що потребують паліативної допомоги

Сьогодні пацієнти, які потребують тривалого лікування, можуть отримувати рецепти лише на обмежену кількість ліків (для паліативних пацієнтів дозволяється виписувати рецепти на лікарські засоби, що містять наркотичні речовини в кількості, передбаченій для п’ятнадцятиденного курсу лікування). При цьому такий рецепт дійсний усього 10 днів. Так, пацієнти чи їхні представники мають декілька разів на місяць відвідувати лікаря, щоби отримати рецепт на продовження курсу лікування.

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація із глибоким сумом повідомляє, що 8 жовтня 2022 року, захищаючи незалежність України, героїчно загинув Шулік Віктор Григорович – директор КУ «Попаснянський ліцей № 1»

За покликом серця у перші дні російської агресії Віктор Шулік узяв у руки зброю та пішов боронити рідну Луганщину.

Захищати своїх учнів, вихованню яких віддав понад 14 років.

Людина із золотим серцем – завжди усміхнений, відкритий, щирий у спілкуванні, зосереджений на дітях – таким його назавжди запам’ятають колеги та бойові побратими.

Він не один раз ризикував життям під ворожими артобстрілами. Але вчорашній жорстокий бій за Бахмут став для нього останнім.

Останніми із цивільних виходили, одними з перших повертаються, – Сергій Гайдай висловив вдячність поштовикам

Дорогі земляки!

Сьогодні в усьому цивілізованому світі відзначають Міжнародний день поштової служби.

Із початком російського вторгнення нашу увагу більше притягують звитяги військових, прикордонників, ми вдячуємо медикам, рятівникам, поліцейським.

Поряд із ними працюють поштовики. Креміняни пам’ятають, як за декілька днів до окупації міста до них привезли довгоочікувані пенсії.

Доставляли соціальні виплати і жителям Лисичанська й Сєвєродонецька, доки це було можливим. Безпекова ситуація вже не дозволяла, але поштовики їхали і видавали пенсіонерам кошти.

Колаборанти біжать зі Старобільська, росіяни згадали про необхідність теплопостачання у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку

Загадали рівно за тиждень до початку опалювального сезону. Щодня вони хизуються великими перемогами, здобутими у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку, однак за час, що минув, так нічого і не зробили саме для людей. Для телевізійних новин – багато чого.

І тільки через п’ять місяців після захоплення Рубіжного зрозуміли, що місто, як і сусідні, буде без опалення. Швидкоруч заснували філію «Рубіжнетепло» «державного унітарного підприємства «Луганськгаз».