Архів новин

08 ноября 2022

В Україні дозволили бустерне щеплення проти COVID-19 для дітей віком від 12 років

В Україні дозволили першу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих дітей віком 12-17 років за наявності достатньої кількості вакцини для груп ризику важкого перебігу хвороби. Підліткам бустерну дозу рекомендують через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Якщо дитина, з медичних показань, отримала додаткову дозу вакцини, то бустер вводять через 3 місяці після отримання додаткової дози.

Кремінянами створено енергонезалежний кризовий бізнес-хаб

ГО «Кремінська бізнес-асоціація», евакуювавшись з рідного міста, у співпраці з міською військовою адміністрацією продовжує брати активну участь у різноманітних грантових проєктах. За підтримки ПРООН вже реалізувала низку з них.
Так, у рамках проєкту «Кризовий бізнес-хаб» створено енергонезалежний кризовий бізнес-хаб.
Хаб надає безкоштовні консультації на теми: релокація бізнесу, маркетинг, бізнеспланування, зміни у звітності, зміни у податковій системі, залучення фінансування від міжнародних донорів та державних програм.

Луганський центр медицини катастроф отримав новий позашляховик

Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав позашляховик Toyota Land Cruiser J78 для роботи команди відділу Медицини катастроф.
У Києві за ініціативи Міністерства охорони здоров'я України Українсько-швейцарська асоціація Free Ukraine передала ще 21 позашляховик для медиків служби Медицини катастроф ЕМД України. У тому числі, і для потреб Луганщини.

Три нагороди здобули наші велоспортсмени на всеукраїнських змаганнях

У Кропивницькому відбувся чемпіонат України в груповій гонці з велокросу та естафетно-командній гонці.

Майстер спорту України міжнародного класу Катерина Набережна за підсумками змагань виборола два золота: у груповій гонці з велокросу та у естафетно-командній гонці з велокросу.
Ще один спортсмен нашої області, Данило Сурженко, посів ІІІ місце в естафетно-командній гонці.

Вітаємо спортсменів та тренера Сергія Вороніна.
 

Уряд запроваджує нові інструменти стимулювання роботодавців для зменшення безробіття

Наступного року Уряд запроваджує нові програми компенсацій роботодавцям за працевлаштування деяких категорій населення, що дозволить активізувати ситуацію на ринку праці.
Вже запроваджена низка програм для підвищення рівня зайнятості і створення нових робочих місць - релокації, надання грантів на започаткування чи розвиток бізнесу, компенсації роботодавцям за працевлаштування та оплату праці внутрішніх переселенців.

Новоутворене Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції обслуговуватиме 6 областей, серед них і Луганська

До складу управління увійшли:
- Донецька;
- Луганська;
- Полтавська;
- Сумська;
- Харківська;
- Чернігівська.

Очолює оновлене управління Ірина Петрівна Свистун, а його центром є
місто Суми.

Офіційна вебсторінка організації - https://www.sumyjust.gov.ua

Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності відбудеться 9 листопада об 11:00

Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2022 цьогоріч традиційно відбудеться у День української писемності та мови – 9 листопада.
Розпочнеться він об 11:00. Авторкою тексту є українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Постраждалі від війни українці мають можливість отримати лікування та реабілітацію за кордоном

Міністерство охорони здоров’я України разом із міжнародними партнерами забезпечують транспортування та подальше лікування тих громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії рф, до спеціалізованих клінік Європи. Медична евакуація здійснюється за допомоги міжнародних партнерів: у межах співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), уряду Польщі.

В Україні запустили освітній хаб «Google Знання»

Головна мета – надати учням, учителям та батькам інструменти для пошуку інформації.
Освітній хаб «Google Знання» (https://learning.google/intl/uk_ua/) містить три розділи.

Переселенці з Кремінної безкоштовно проживатимуть у шелтерах Києва

Відповідних домовленостей досягнуто під час зустрічі начальника Кремінської міської військової адміністрації Олександра Дунця з директором Київського благодійного фонду «Синергія заради добробуту» Владиславом Ткачовим.
В рамках укладеного меморандуму мешканцям Кремінської громади – як з деокупованих територій, так і тих, хто зараз проживає на підконтрольній Україні території, – буде надана можливість безкоштовного проживання у шелтерах для ВПО, розташованих у столиці.

Дублікати свідоцтв про народження зможуть видавати українські консули за кордоном

На засіданні Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн ухвалене рішення ініціювати зміни до Інструкції про порядок реєстрації актів громадянського стану в дипломатичних представництвах та консульських установах України, затвердженої спільним наказом Мін’юсту та МЗС від 23.05.2001 № 32/5/101.
Зокрема, в частині, що стосується обмежень надання дублікатів актів цивільного стану.
Передбачається надати можливість консулам дипустанов України за кордоном надавати дублікати свідоцтв про народження громадянам України.

У Дії будуть відображатися дипломи і шкільні атестати

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить впровадити документи про освіту в Дії.
Через повномасштабне вторгнення багато українців були вимушені евакуюватися до інших країн навіть без найнеобхідніших документів. Хтось втратив домівки з усіма речами, а чиїсь досі в тимчасово окупованих містах. Саме тому важливо, щоб українці мали доступ до власних документів неважливо від їх геолокації.