Архів новин

09 ноября 2022

Як студентам із ТОТ і переселенцям перевестися на держбюджет

Нещодавно Уряд затвердив механізм переведення таких студентів з контракту на місця державного замовлення в закладах фахової передвищої та вищої освіти.
Оприлюднена відповідна постанова Кабінету Міністрів України від 28.10.2022 № 1224. Вона була розроблена за дорученням Президента Володимира Зеленського.
Хто має право перевестися з контрактної форми навчання на бюджетну?

Луганщина доєдналася до радіодиктанту національної єдності

Сьогодні в Україні відбувся традиційний XХІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності до Дня української писемності та мови.

Навіть незважаючи на повномасштабне вторгнення рф, окупацію нею значної частини Луганської області та активні бойові дії на деокупованих територіях, до радіодиктанту долучились близько 25 тис. учнів 83 закладів загальної середньої освіти, понад 1,5 тис. здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з 10 ЗП(ПТ)О, близько 2,5 тис. педагогічних працівників.

Луганських діячів культури привітали з професійним святом

Сьогодні відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Для митців з Луганщини, що вимушені полишити рідні міста, – це особлива нагода для єднання та зустрічей з колегами, навіть онлайн

За тиждень майже 500 жителів нашої області отримали допомогу в Одесі, у гумштабі приймають юрист, психолог, служба зайнятості

У Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області в Одеській області за минулий тиждень видано 486 продуктових наборів.

За потреби переселенцям видано одяг, донорські набори гуманітарної допомоги.

Штаб також співпрацює з представниками Норвезької ради у справах біженців в Україні щодо безкоштовного поселення ВПО у готелі на 5 діб з харчуванням.

Слід зазначити, що в понеділок, вівторок та середу там надаються консультації з юридичних та правових питань.

У вівторок здійснює прийом представник Лисичанського центру зайнятості.

Як відновити документи про вищу освіту

Якщо навчальний заклад знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, документ про освіту можна сформувати в «Дії».

Якщо заклад, який видав диплом, вже не діє, то заяву про поновлення диплома разом з пакетом документів (копіями диплома та додатка) слід направити поштою до Міністерства освіти і науки України за адресою: 01135, м. Київ, пр. Перемоги, 10 або на скриньку ez@mon.gov.ua

Переселенці з Луганщини на Івано-Франківщині можуть отримати юридичну допомогу

Щовівторка у Координаційному центрі надання допомоги ВПО з Луганщини в Івано-Франківській області прийом луганчан проводять юристи благодійного фонду «Право на захист».
У першу чергу переселенців турбують питання подання заяв про пошкоджене житло, здійснення виплат ВПО, нарахування надбавок до пенсії.
Нагадаємо, що юристи БФ "Право на захист" проводять прийом громадян щовівторка з 10:00 до 15:00 за адресою Координаційного центру: м. Івано-Франківськ, вул. В'ячеслава Чорновола, будинок 128 (стадіон "Рух").
 

У гуманітарному штабі в Чернівцях щосуботи прийматиме педіатр

Щосуботи з 10:00 до 13:00 у Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області буде проводити прийом лікар-педіатр.
Координаційний центр розташований за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 7.
Телефон: 066 817 17 01.