Архів новин

13 ноября 2022

Символічні Квитки на перші три рейси поїзду Київ-Луганськ вже в продажу

Разом із платформою UNITED24 "Укрзалізниця" розпочала благодійний проєкт “Квитки до перемоги”.

Вже сьогодні ви можете оформити квитки на три перших рейси з Києва до п'ятьох міст: уже деокупованого Херсона, а також Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя.
Квиток можна придбати, зберігати як символ віри в ЗСУ і звільнення України від окупантів, а скористатися ним — одразу після деокупації. Щойно рух буде поновлено, залізничники надішлють повідомлення з датою та місцем.

Квитками Київ — Херсон можна буде скористатися вже найближчим часом.

ВПО з Луганщини у Сумах можуть отримати юридичну допомогу

Її надають у Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини у Сумській області представники БФ «Право на захист».

Понад 400 сімей-переселенців з Луганщини отримали допомогу у Львові на цьому тижні

У Львові продовжує працювати гуманітарний штаб, який обслуговує переселенців з Луганської області.

Упродовж минулого тижня продуктові набори там отримали 405 людей.

У будівлі по вулиці Рудненська, 10, щодня, крім суботи та неділі, жителям Луганщини роздають продукти, речі, надають низку інших сервісів.

Свої консультації пропонують спеціалісти служби зайнятості (Лисичанського та Львівського центрів зайнятості), лікар-терапевт, представники міжнародних організацій тощо.

На цьому тижні близько 1 300 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області отримали допомогу в гуманітарних штабах Гірської громади

У Києві ВПО з Луганщини забезпечувалися продуктовими наборами, дитячими памперсами, надавалися юридичні консультації та правова допомога. Також всі охочі мали можливість отримати консультації від спеціалістів державної служби зайнятості та головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області.

У Полтаві відвідувачі отримували продукти харчування, набори для облаштування побуту, одяг та дитячі підгузки. Разом з тим, відвідувачі мали змогу отримати психологічну допомогу від ГО «Проліска».

Оперативна інформація станом на ранок 13.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті шістдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення.
За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Новоселівське Луганської області та Торське, Бахмут, Білогорівка, Спірне, Торецьк, Красногорівка, Первомайське, Мар’їнка, Новомихайлівка і Павлівка на Донеччині.

27 загиблих та 18 поранених росіян - ЗСУ вразили місце зосередження окупантів в районі міста Гірське

Підтверджено ураження Силами оборони України району зосередження окупантів у Луганській області, в районі населеного пункту Гірське.
Після високоточного удару втрати ворога склали 27 осіб загиблими та 18 - пораненими, - повідомили у Генштабі ЗСУ.