Архів новин

14 ноября 2022

14 ЛИСТОПАДА - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ

#ЗдоровішіРазом
Що треба знати про діабет: типи, симптоми, ускладнення
Діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну (гормону, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові) або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, майже 422 мільйони людей у всьому світі хворіють на цукровий діабет, а 1,5 мільйона смертей щороку безпосередньо пов’язані з цим захворюванням.

Як авторизуватися в застосунку Дія, якщо ви перебуваєте за кордоном

Навіть в інших країнах авторизуватися в Дії можна звичайним способом — за допомогою BankID, застосунку банку (наприклад, mono чи Приват24) або через NFC.
Нагадаємо, що NFC-чип можна зчитати смартфоном, а міститься він у біометричних документах: ID-картці або закордонному паспорті.
Проте ваше місцезнаходження може впливати на вхід у Дію. Тож якщо не вдається увійти, радимо спробувати використати VPN та в місці перебування вказати Україну.

У середу в гуманітарному штабі в Хмельницькому переселенців прийматиме юрист

16 листопада з 10:00 до 12:00 юрист благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Олександр Кадієвський, який спеціалізується на питаннях соціального захисту та пенсійного забезпечення, здійснюватиме прийом та консультування ВПО з Луганщини.

Він прийматиме за адресою: м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 122 (будівля Хмельницької РДА), каб. 3, гуманітарний хаб Гірської міської територіальної громади.
Довідки за телефоном: 066 379 34 07.
 

Понад 540 переселенців минулого тижня отримали допомогу у гумштабі Сєвєродонецька у Дніпрі

У гуманітарному штабі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації у місті Дніпро сєвєродончани та мешканці інших громад Луганської області, які вимушені були залишити рідні домівки через російську військову агресію, продовжують отримувати допомогу.

Упродовж тижня переселенцям з Луганщини там видано 541 гуманітарний набір.

Штаб розташований за адресою: проспект Калнишевського, 27к (ПК "Металург"), лівий берег.
 

Переможці та призери міжнародних змагань з Луганщини і їх тренери отримали грошові винагороди

Відповідне розпорядження підписане начальником обласної військової адміністрації Сергієм Гайдаєм.
"Провідні спортсмени Луганської області навіть у ці нелегкі часи знаходять у собі сили тренуватись та рушити до нових перемог. Підтримувати спортсменів - це одне з основних наших завдань", - прокоментував начальник управління молоді і спорту ОВА Антон Волохов.

Так, згідно з розпорядженням винагороди отримали:

Як безпечно повернутися додому після деокупації?

Коли місто чи селище нарешті деокуповане, то жителі поспішають якомога скоріше повернутися додому. Та слід пам’ятати, що це може бути небезпечно.
Вже є безліч прикладів, коли ворог мінував житлові будинки, цивільні автомобілі та навіть тіла загиблих. Тож обережність має бути передусім.

Працює Консультаційний центр для допомоги родинам з дітьми

Для надання допомоги сім’ям з дітьми за принципом «єдиного вікна» на базі Секретаріату Уповноваженого було створено Консультаційний центр, куди кожен може звернутись особисто або за телефоном.

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:

-роз’яснення можливих шляхів повернення дитини або сімей з дітьми на підконтрольну Уряду України територію; 

-отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізації, якщо документ отриманий на непідконтрольній території; 

У рубіжанській лікарні в Дніпрі можна безкоштовно отримати інсулін

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міста Рубіжне працює за адресою: місто Дніпро, вул. Будівельників, 23 (правий берег, Чечелівський район, 1-й поверх бізнес-центру «ДАЛАС»).

Протягом тижня близько 150 луганчан записались на отримання допомоги у хабі в Чернівцях

По вулиці Героїв Майдану, 7, продовжує працювати Координаційний центр допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини, що тимчасово мешкають у Чернівецькій області.

Протягом цього тижня співробітники центру зареєстрували 148 луганчан для отримання у гуманітарної допомоги. Консультації отримали 162 особи.

Також у гуманітарному хабі можна отримати консультацію представника Луганського обласного центру зайнятості.
Прийом відбувається кожної середи з 10:00 до 13:00.

Як зберегти тепло в оселях: корисні поради

Цієї зими маємо особливо серйозно поставитись до питання енергозбереження. Тож як вберегти тепло в оселях?

Релігійні та благодійні організації можуть отримувати компенсацію вартості комунальних послуг за прихисток ВПО

У вересні Кабмін розширив перелік тих, хто може отримати компенсацію за комунальні послуги за умови безоплатного проживання ВПО. Роз’яснення щодо змін до Постанови КМУ № 261, які стосуються релігійних та благодійних організацій, надав Мінрегіон.

Цією Постановою затверджений Порядок надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення ВПО у приміщеннях державної, комунальної та приватної власності.

Розширять коло родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про її народження

На засіданні Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн вирішено напрацювати нову редакцію Інструкції про порядок реєстрації актів цивільного стану. Раніше її було затверджено спільним наказом Мін’юсту та МЗС від 23.05.2001 № 32/5/10.

Осучаснення Інструкції розширить на період воєнного стану коло осіб-родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про народження безпосередньо в Україні.

Хто може отримати пенсію за особливі заслуги перед Україною

Пенсії за особливі заслуги встановлюються громадянам України, які мають значні заслуги у сфері державної, громадської та господарської діяльності, досягнення у галузі науки, культури, освіти, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту тощо.

Оперативна інформація станом на ранок 14.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті шістдесят четверта доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.