Архів новин

17 ноября 2022

У Києві для переселенців з Луганщини безкоштовно організують медичний огляд вузькими спеціалістами

Для переселенців з Луганської області у столиці буде організовано безкоштовну медичну підтримку, а саме:
- огляд сімейним лікарем,
- огляд лікарем-гінекологом,
- гінекологічне УЗД,
- ЕКГ.

Огляд проводитимуть кваліфіковані лікарі з багаторічним досвідом за адресою: Київ, вулиця Миколи Ушакова, 8А (станція метро «Житомирська»).
Вони надаватимуть медичну допомогу з 18 листопада по 1 грудня.

Відвідування лікарів відбуватиметься за попереднім записом.
Контакти для запису:
+380 99 515 28 45;
+380 50 565 58 06.
 

Розширено перелік осіб, які можуть отримати статус учасника бойових дій

Зокрема, змінами до постанови КМУ № 413 врегульовуються порядок та процедура надання статусу УБД українським громадянам, які стали на захист України від початку повномасштабного вторгнення рф.

Так, умовою надання статусу УБД для військовослужбовців є виконання ними особисто, або у складі військової частини (установи, закладу) бойових завдань.

При цьому не встановлюються вимоги щодо кількості днів перебування в районах проведення бойових дій.

Деокупація: алгоритми першочергових дій для поновлення освітнього процесу

Міністерство освіти і науки України підготувало покрокову інструкцію для відновлення освітнього процесу після звільнення тимчасово окупованих територій.

Алгоритми першочергових дій органів місцевого самоврядування після деокупації тимчасово окупованих територій для поновлення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти

До 1 грудня подовжено строк подання заяв на отримання допомоги на проживання

До 1 грудня 2022 року подовжено строк подання ВПО заяв на отримання допомоги на проживання до органів соціального захисту населення чи засобами поштового зв’язку, якщо такі заяви були подані засобами порталу Дія до 30 квітня 2022 року та допомога не була ними отримана.

Мінцифри cформовано переліки таких внутрішньо переміщених осіб та за наявності у цих переліках всієї необхідної інформації для призначення і виплати допомоги внутрішньо переміщеній особі орган соціального захисту населення забезпечує призначення такої допомоги за відповідний період без особистого звернення особи.

Уряд вдосконалив соціальний захист звільнених з полону оборонців

Кабмін ухвалив постанову, яка удосконалює порядок соціального і правового захисту звільнених з російського полону оборонців та родин бранців кремля.

Проєкт постанови розроблений Мінреінтеграції на виконання Закону «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей».

Вже понад 1 мільярд гривень спрямовано на виплати пенсіонерам Луганщини у листопаді

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій листопада.

Станом на 16 листопада, жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 1087,74 млн гривень або 100% до поточної потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

Ще майже 2 700 осіб отримали допомогу в штабах Попаснянської громади

На цьому тижні в хабі, який розташований в Новомосковську, видано 383 продуктових набори, дитячі підгузки отримали 10 родин, одяг та теплі речі - 49 осіб.

Через відділення Укрпошти надіслано 32 посилки з підгузками.

Через відділення АТ «Укрпошта» працівниками хабу у Черкасах відправлено 2315 продуктових наборів для мешканців Луганської області.
 

Вже на 6,4 мільярда гривень обраховані збитки Луганщини від російської агресії – збір інформації триває

Продовжується збір оперативної інформації щодо шкоди та збитків, завданих економіці та інфраструктурі Луганської області.

За попередніми даними, через постійні артобстріли та бомбардування ушкоджено щонайменше 183 заклади освіти, 19 спортивних об’єктів, 7 закладів соцзахисту, 63 заклади охорони здоров’я, 183 об’єкти культури, 44 адмінбудівлі, 7 ЦНАПів, 7 вокзалів, 64 об’єкти життєзабезпечення, 19 мостів.

Найбільших руйнувань зазнала житлова забудова. За приблизними оцінками, частково або повністю зруйновано 3188 багатоповерхових будинків та 8100 приватних садиб.

Оперативна інформація станом на ранок 17.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті шістдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокамянське, Соледар, Невельське, Марʼїнка і Первомайське на Донеччині.