Архів новин

19 ноября 2022

Оперативна інформація станом на вечір 19.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Триває двісті шістдесят дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

За поточну добу ворог завдав 2 ракетних удари та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Від ракетного удару російських окупантів постраждали об’єкти цивільної інфраструктури міста Святогірськ.

Поширені запитання щодо послуг для вимушених переселенців в застосунку «Дія»

Як змінити місце проживання ВПО чи скасувати статус через Дію?

Саме зараз ці послуги в бета-тестуванні. Після того як тест завершиться, всі охочі вимушені переселенці зможуть змінити місце проживання чи скасувати статус за кілька кліків.
Коли надійдуть виплати ВПО?

Дія — лише технічний адміністратор послуги. За нарахування коштів відповідає Мінсоцполітики, тож необхідно звернутися саме до розпорядника коштів:
(044) 289–86–22 або (044) 289–70–60

Втрачені документи не завадять повернутися в Україну

Українці, яких примусово депортовано до рф, тепер зможуть отримувати посвідчення на повернення в Україну безпосередньо від Державної міграційної служби. Почала діяти відповідна урядова постанова.

Цей експериментальний проект розроблений МВС спільно з Мінреінтеграції, МЗС і ДМС.

Відтепер особам, які цього потребують, підрозділи Державної міграційної служби оформлюватимуть посвідчення в Україні.

Київський військовий ліцей імені Івана Богуна продовжує набір юнаків

Зокрема, триває доукомплектування вакантних місць ліцеїстів закладу до 8-го, 10-го та 11-го класів.

У закладі очікують вмотивованих юнаків, які за морально-діловими якостями відповідають високим вимогам навчання, придатні за станом здоров’я та мають достатні фізичні показники, мріють у майбутньому продовжити навчання у вищих навчальних закладах Міністерства оборони України та стати офіцерами Збройних сил України.

Важкоатлети Луганщини здобули низку нагород на всеукраїнській першості на Закарпатті

У Сваляві відбувся відкритий турнір з важкої атлетики та чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 17 років.

За медалі всеукраїнських змагань боролись спортсмени Луганщини.

Так, майстер спорту України Софія Наумова (вагова категорія 45 кг) виборола золоту нагороду у сумі двоборства (120 кг) та два малих золота (ривок - 57 кг, поштовх - 63 кг).

Майстер спорту України Ганна Калашник у ваговій категорії 81 кг здобула золото з сумою двоборства 185 кг та два малих золота (ривок - 80 кг, поштовх - 105 кг).

Переселенці з Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька звернулися до юриста в гуманітарному штабі у Хмельницькому

Черговий прийом переселенців з Луганщини у гуманітарному хабі Гірської громади провів юрист благодійного фонду «СтабілізейшенСуппортСервісез» Олександр Кадієвський.

Цього разу зі своїми питаннями до волонтера звернулися жителі Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька.

Серед найбільш актуальних проблем залишаються: відновлення трудових книжок, верифікація записів у них після руйнування підприємств на Луганщині та знищення їхніх кадрових архівів, оформлення заяв на відновлення зруйнованого внаслідок російської агресії особистого житла та майна жителів області.

За тиждень хаби Сєвєродонецька видали понад 640 продуктових наборів ВПО з Луганщини

Переселенцям з Луганської області у гуманітарному штабі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації у Дніпрі за тиждень надано 530 продуктових наборів, а в Тернополі – 111.

Нагадаємо, що у Дніпрі гуманітарний штаб розташовано на проспекті Калнишевського, 27к – будівля ПК «Металург», що на лівому березі.

У Тернополі – на вулиці Грушевського, 5а.

ВПО з Луганщини: «Громада нам рада?». Відповідь Хмельницької влади – «Так!»

Шляхи вирішення проблем інтеграції внутрішньо переміщених осіб з Луганщини у громадах Хмельницької області обговорили з місцевою владою луганські активісти під час круглого столу «Громада нам рада?».

«Ваша домівка не тільки Луганська область, а уся Україна! У Хмельницькій області на постійне проживання залишилась найбільша кількість переселенців.
Тому дуже потрібна конструктивна комунікація, щоб розуміти виклики, з якими ви стикаєтесь. Розуміти, на чому акцентувати увагу», - звернувся до учасників заходу заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Володимир Юр’єв.

Представлено друковану версію «Довідника безбар’єрності» — посібника з коректного спілкування

Перша леді Олена Зеленська презентувала друковану версію «Довідника безбар’єрності» — посібника з коректного спілкування.

Як зазначила Олена Зеленська, в умовах війни безбар’єрність набула ще більшої актуальності й нового значення для України.

Оперативна інформація станом на ранок 19.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті шістдесят дев’ята доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, водночас, веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах Білогорівки, Зеленопілля, Кліщіївки, Первомайського, Водяного та Новомихайлівки Донецької області.