Архів новин

21 ноября 2022

Лікарі Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру проведуть виїзний прийом у Гощанській центральній районній лікарні

28 листопада спеціалісти КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» проводитимуть консультативний прийом у Гощанській центральній районній лікарні.

Вона розташована за адресою: смт. Гоща, Рівненський район, вулиця Павлова, 1.
Прийматимуть:
- хірург-онколог;
- онкохірург-мамолог;
- ендокринолог;
- гінеколог-онколог.

До профільного спеціаліста необхідно мати електронне направлення від сімейного лікаря.
 

Які підвищення пенсій передбачені Законами України

1. Підвищення ветеранам війни та членам сім’ї загиблого /померлого ветерана війни, постраждалим учасникам революції гідності згідно закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
За наявності підстав до пенсії встановлюється підвищення відповідно до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»:
- інвалідам війни, розмір якого визначається в залежності від групи інвалідності (ст.13);
- учасникам бойових дій (ст.12);
- учасникам війни (ст.14);
- постраждалим учасникам Революції Гідності (ст.161);

Вистояли на Майдані – переможемо у війні!

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. У цей день, з різницею у дев’ять років, розпочалися дві важливіі для сучасної України події – Помаранчева революція та революція Гідності.

21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності у Києві розпочалися акції протесту проти рішення уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Спочатку зібралося декілька сотень громадян, а вже 24 листопада – понад сто тисяч прихильників євроінтеграції.

Набув чинності закон, який передбачає гарантії соціального і правового захисту прав громадян, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України

19 листопада набув чинності Закон України "Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей".

Зокрема, внесено зміни до статей 11, 20, 24 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та визначено гарантії пенсійного забезпечення таких громадян в частині обчислення стажу та сплати страхових внесків.

Кому і як призначають житлову субсидію

Житлова субсидія на оплату комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно:
• на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;
• на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

Наші переселенці в Одесі можуть отримати допомогу юриста, психолога, представників центру зайнятості

У Координаційному центрі допомоги ВПО Луганської області в Одесі щодня надаються консультації з юридичних питань співробітником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Також по понеділках та середах в координаційному центрі працює юрист-волонтер.

По вівторках там приймає представник Лисичанського центру зайнятості.

Щоп’ятниці надаються консультації психолога.

З Днем Гідності та Свободи!

Шановні земляки! Сьогодні в Україні відзначають День Гідності та Свободи!

Україна – це Батьківщина хоробрих людей, колиска для нації нескорених. Саме для нас, українців, цінність особистих гідності та свободи зведені до абсолюту і є найвищою цінністю.
Починаючи з переломних для нашої країни подій Революції на граніті та Помаранчевої революції, прояв суспільної недовіри курсом держави є механізмом протидії злочинній владі.

Упродовж тижня гумштабами Попасної надано допомогу понад 4 тисячам осіб

Зокрема, працівниками хабу в Новомосковську, що на Дніпропетровщині, видано 319 продуктових наборів.

98 осіб отримали одяг та теплі речі, 19 сімей – дитячі підгузки, п’ять осіб – дорослі підгузки.

Через відділення АТ «Укрпошта» дитячі підгузки отримали 40 сімей.

Співробітниками хабу в Черкасах через відділення АТ «Укрпошта» оформлено доставку 3741 посилки з гуманітарною допомогою для жителів Луганської області.

Одяг у Черкасах тримали 108 переселенців.
 

Оперативна інформація станом на ранок 21.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті сімдесят перша доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, на окремих напрямках продовжує вести наступальні дії.
За минулу добу наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмут, Білогорівка, Курдюмівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське, Підгородне, Спірне, Стельмахівка та Яковлівка Донецької області.