Архів новин

27 ноября 2022

Понад 3 300 особам надана допомога у штабах Попаснянської громади на цьому тижні

Співробітниками хабу, який розташований у Черкасах (вул. Чехова, 9а), упродовж тижня через відділення АТ «Укрпошта» відправлено 3 110 посилок з гуманітарною допомогою переселенцям з Луганщини.

Безпосередньо в хабі 51 особа отримала одяг.

У Новомосковську хаб розташований по вул. Мітягіна, 21а.

Там за зазначений період видано 215 продуктових наборів.

Допомогу від «Проліска-Дніпро» надано 427 людям.
 

Які зміни у правилах виходу на пенсію чекають українців у 2023 році

Згідно зі статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсійний вік та право на призначення пенсії за віком визначають залежно від набутого страхового стажу. У 2023 році це 60, 63 і 65 років.

Мінреінтеграції забезпечуватиме основні потреби звільнених з полону українців

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято розпорядження, яким доповнюється план заходів зі здійснення правового режиму воєнного стану.

Мінреінтеграції визначено відповідальним органом за реалізацію заходів, передбачених нормами міжнародного гуманітарного права, зокрема щодо дотримання прав військовополонених і цивільних осіб.

Навчання незалежно від місця перебування - створено платформу цифрової бібліотеки

За підтримки організації «Save the Children» та в партнерстві з Міністерством освіти і науки України створено безкоштовний застосунок «Library for All» (Бібліотека для всіх), який допоможе дітям продовжувати навчання незалежно від місця перебування.

Платформа цифрової бібліотеки «Library For All» також може працювати в автономному режимі.

Онлайн-бібліотека містить українськомовні книги для дітей початкової школи.

Книги українською мовою охоплюють широкий спектр інтересів, щоб зацікавити кожну дитину і продовжувати виховувати любов до читання.

Як змінити реєстрацію місцезнаходження бізнесу через «Дію»?

Після переведення бізнесу з тимчасово окупованих територій його необхідно перереєструвати. За Законом «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» здійснювати господарську діяльність дозволяється виключно після зміни податкової адреси.

Зробити це можна онлайн через портал «Дія». Послуга називається «Внесення змін до ФОП». Тут ви можете змінити інформацію про ФОП, що зберігається в Єдиному державному реєстрі.

Змінився режим роботи Кремінського хабу в Рівному

Тепер хаб працює з 9:00 до 14:00 в робочі дні, субота та неділя – вихідні.

Нагадуємо, хаб опікується внутрішньо переміщеними особами всієї Луганської області, які тимчасово перемістилися до Рівного та Рівненської області.
Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

За додатковою інформацією можна звернутися до представника хабу за телефоном: 0958209742.

У Новомосковську наші переселенці отримали ковдри, подушки, постільну білизну, матраци

Засоби гігієни, а також необхідні взимку речі надані завдяки співпраці з гуманітарною місією «Проліска-Дніпро» та UNHCR Ukraine - Агентством ООН у справах біженців.

У хабі Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації, який базується в Новомосковську на Дніпропетровщині, переселенці з Луганської області напередодні холодів отримали ковдри, подушки, постільну білизну, матраци, рушники, гігієнічні набори.
 

До Сєвєродонецького хабу в Дніпрі надійшло 4 200 термоматраців

До хабу Сєвєродонецької громади цього тижня передано 4 200 високоякісних термоматраців.

Вони виготовлені за сучасними теплозберігаючими технологіями. Крім того, матраци легкі та компактні.

Працівники гуманітарного хабу наразі проводять організаційну роботу щодо видачі термоматраців нашим ВПО.

У першу чергу, їх будуть отримувати найбільш вразливі категорії населення.

Розпочато процес переведення окремих категорій студентів на навчання за державним замовленням

На виконання завдання Президента України перевести на навчання за державним замовленням дітей загиблих захисників України, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, їхніх дітей, а також жителів особливо небезпечних територій, які зараховані до закладів фахової передвищої та вищої освіти до 2021 року включно, розпочато процес переведення вище зазначених категорій здобувачів освіти, які вже подали підтвердні документи до 18 листопада 2022 року.

Десять онлайн-помічників для внутрішньо-переміщених осіб

10 корисних платформ та ресурсів, які допоможуть внутрішньо переміщеним особам адаптуватися на новому місці проживання.

Платформа «єДопомога» (подання заяв на виплати від міжнародних організацій та держави, отримання та надання волонтерської допомоги): https://edopomoga.gov.ua/

Портал «Прихисток» (інформація про варіанти розміщення внутрішньо переміщених осіб, доступне житло): https://prykhystok.gov.ua/

Мінсоцполітики передано до міжнародної організації “Людина в біді” 20 000 заяв на виплату грошової допомоги

До списку включено заяви громадян, зареєстрованих на окупованих територіях, які подали заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій на платформі єДопомога.

Наразі Мінсоцполітики вже передано до міжнародних організацій, в тому числі “Людина в біді”, списки, до яких включено 3 115 309 осіб, для виплати грошової допомоги.

Звертаємо увагу, що після передачі списків на виплату міжнародні організації проводять додаткову перевірку щодо дедублікації виплат.

Навчально-виробниче підприємство Українського товариства сліпих прихистило понад тисячу переселенців

Як шелтер підприємство почало працювати з перших днів війни – з 25 лютого.

Спочатку сюди приймали виключно членів Українського товариства сліпих, але пізніше, коли кількість переселенців збільшилася – кожного, хто потребував допомоги.

Від початку повномасштабного вторгнення частину офісних приміщень підприємства УТОС працівники переобладнали під житлові.

При розміщенні тут біженців акцент робиться на осіб з інвалідністю по зору, однак знайти прихисток може кожна людина – ВПО.

Наші патрульні поліцейські допомогли доставити гуманітарні набори людям, що залишаються на звільнених територіях Луганщини

Незважаючи на бойові дії, які точаться поблизу, патрульні намагаються допомогти всім, хто цього потребує.

Вони надали супровід команді волонтерів Громадської спілки «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» та посприяли доставці гуманітарного вантажу мешканцям деокупованого наприкінці жовтня села на Луганщині.
 

Протягом тижня понад 500 ВПО Луганської області отримали допомогу в гуманітарних штабах при Гірській громаді

Так, у Полтавському хабі переселенцям з Луганщини надані продуктові набори, одяг та дитячі підгузки.

Всі охочі також мали змогу отримати консультації від юристів системи безоплатної правової допомоги та ВБФ «Горєніє».

У Корсунь-Шевченківському відвідувачі забезпечувалися продуктами харчування, одягом, дитячими памперсами, правовою та соціальною допомогою.

У рамках співпраці з БФ «Восток-SOS» отримані гуманітарні набори, які будуть видаватися наступного тижня внутрішньо переміщеним особам певних категорій.

Оперативна інформація станом на ранок 27.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті сімдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення.

Ворог продовжує перегрупування військ з метою посилення частин та підрозділів на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.
За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Марї’нка, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.