Архів новин

30 ноября 2022

Сергій Гайдай: налагодили стабільний зв‘язок з деокупованими селами на Сватівщині. Готуємо списки для видачі пенсій

Очільник Луганщини Сергій Гайдай відвідав сьогодні, 30 листопада, Сватівський район.

Там він поспілкувався з мешканцями, які вирішили залишитися зимувати вдома.

"Найбільш людяно зараз в Невському - там залишилося 138 осіб, 38 - в Макіївці, близько 20 - в Новолюбівці.

Тепер ми маємо з ними постійний зв‘язок. Голова сільради добре налагодив комунікацію з усіма людьми і зібрав потреби місцевих, над якими ми будемо оперативно працювати", - зазначив Сергій Гайдай та додав, що жителі цих населених пунктів звернулися по дрова, будматеріали, теплі речі.

Від чого залежить розмір допомоги за лікарняними

Фонд соціального страхування України опікується 11 мільйонами працюючих українців, кожен з яких має право на компенсацію втраченого заробітку в разі хвороби, травми, догляду за хворими рідними та в інших страхових випадках.

Спрощено механізм участі в пенсійному страхуванні

Ухвалені Верховною Радою України зміни спрощують добровільну участь громадян у системі пенсійного страхування та підтримки пенсіонерів.

Особи, які досягли 16-річного віку та не є пенсіонерами, мають право додатково добровільно сплачувати (або на їх користь – треті особи) страхові внески на пенсійне страхування.

Зручні онлайн-ресурси для усиновлення або тимчасового прихистку дітей

Чат-бот “Дитина не сама” (https://t.me/dytyna_ne_sama_bot) - ресурс допомоги дітям у воєнний час. Ним варто скористатися, якщо:
- хочете тимчасово прихистити дитину у сім’ї,
- бачите дитину без нагляду,
- ваша дитина загубилася.

Близько 2000 українців з десятків тисяч тих, хто зголосився прийняти у свою сім’ю дитину, пройшли спеціальне навчання, подолали всі етапи відбору в рамках програми “Дитина не сама” та успішно завершили підготовку. В будь-яку мить вони готові прихистити дитину.

Безоплатна діагностика зору – у Консультативно-діагностичному центрі Сєвєродонецька, що зараз працює в Дніпрі

Процедура діагностики зору в КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради проводиться на сучасному високотехнологічному обладнанні, яке розширює можливості офтальмолога.

Софт компанії з Сєвєродонецька може допомогти у відбудові України

Компанія «Хімпроект» заснована у дев'яностих роках як невелике наукове підприємство, однак за двадцять п'ять років стала потужним проектним та науковим осередком Луганщини.

Через війну підприємство втратило 100 % замовлень. І зараз шукає компанії, які зацікавлені у співпраці.

Співробітники працюють віддалено у Дніпрі та Києві, частина спеціалістів виїхала за кордон, ще частина боронить Україну.

725 луганських переселенців упродовж тижня отримали продукти харчування в гуманітарному штабі в Вінниці

За минулий тиждень співробітниками гуманітарного штабу Рубіжанської громади, розташованого у Вінниці, жителям Луганщини видано 725 продуктових наборів.

Пільгові категорії внутрішньо переміщених осіб отримали 28 гігієнічних наборів та упаковок підгузків, 30 людям надано одяг.

Гуманітарний штаб Рубіжанської міської військової адміністрації продовжує працювати по вул. Максимовича, 43-Б.
 

Світло свободи перемагає темряву: Україна відзначає 300-річний ювілей Григорія Сковороди

XVIII століття було темними часами в українській історії, коли нашу націю намагалися знищити одразу три великі імперії. Закріпачення, зникнення козацтва, масові заворушення та спроби знищити українську культуру як таку – умови, в яких жив і творив Григорій Сковорода. Ідеї персональної свободи, які сповідував мислитель і письменник, прорізали темряву епохи – та стали світлом надії для багатьох українців, навіть після його смерті.

Чіткий алгоритм спільних дій по відновленню деокупованих територій обговорено під час засідання обласного координаційного штабу з питань деокупованих територій Луганської області

На засіданні обласного координаційного штабу з питань деокупованих територій Луганської області обговорили стан та проблемні питання проведення евакуаційних заходів зі звільнених населених пунктів, а також формування робочих груп для проведення розмінування, доставки гуманітарних вантажів та розгортання, за необхідності, пунктів обігріву населення на цих територіях.

Оперативна інформація станом на ранок 30.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті вісімдесята доба російського широкомасштабного вторгнення.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Бахмутське, Первомайське, Невельське і Мар’їнка на Донеччині.

В той же час російські окупанти завдали 2 ракетних удари по цивільних об’єктах населеного пункту Ківшарівка на Харківщині та міста Слов’янськ Донецької області, здійснили 47 авіаційних ударів і 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ.