Архів новин

04 декабря 2022

Чат-бот для запитань мешканців Луганщини

На офіційному Телеграм-каналі керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая можна знайти всю потрібну інформацію для мешканців Луганщини.
Щодо запитань/запитів допомоги - це в Чат-бот

На день ми отримує більше сотні запитань, які розглядаємо за профілем, тож відповідь можна отримати швидко і від компетентного органу з алгоритмом подальших дій
Зараз це один з найдієвіших та ефективних засобів зв‘зку з нашими мешканцями. 

ОФІЦІЙНИЙ Телеграм-канал очільника: 
https://t.me/serhiy_hayday

Сергій Гайдай: ще хліб та інші продукти міжнародні організації доставили для мешканців Невського та сіл поблизу

Вчора представники ADRA Ukraine побачили наслідки «руського миру» на звільнених територіях Луганщини.
"Під гуркіт ворожої артилерії міжнародники привезли селянам продуктові набори та хліб від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Вони запевнили, що підтримка продовжиться", - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.
 

Відправляйте текстові повідомлення у єВорог з детальним описом техніки чи особового складу окупанта

Наші бійці навіть в умовах знеструмлень та зими продовжують давати гідну відсіч ворогу, ліквідовано вже понад 90 тисяч загарбників. Тож перебої зі зв'язком не завадять і народній розвідці.
Повідомляйте про скупчення чи переміщення техніки росіян, склади боєприпасів та місця проживання ворогів у чатбот від Мінцифри — https://t.me/evorog_bot

Переселенці, які перемістилися протягом останнього місяця, можуть отримати грошову допомогу від благодійної організації BHA&Save the children

Сім’ї ВПО, що перемістилися протягом останнього місяця до Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Львівської, Чернівецької областей, можуть отримати фінансову підтримку від благодійної організації BHA&Save the children.

Прийом заявок здійснюється через гарячу лінію або в особисті повідомлення на офіційній сторінці у Facebook.
 

Хто може отримати пенсію у зв'язку з втратою годувальника

Вона призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні.

Наближають епоху безбар’єрності, незважаючи на агресію рф

Команда Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю, яка з перших днів війни займалась евакуацією, а наразі забезпечує гуманітарні потреби ВПО з інвалідністю та працює над покращенням поточних умов перебування переселенців в місцях компактного проживання, взяла участь у форумі «Філософія спроможності».

Участь у відкритті форуму, організованого з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, взяла Перша леді України Олена Зеленська.

У деокуповане Невське завезли гумдопомогу - Сергій Гайдай

"Не зупиняємо ані на день постачання всього необхідного людям на звільнених територіях. Так, сьогодні доставили 200 буханок хліба. Також мешканці села просили про засоби гігієни та побутову хімію. І це«замовлення» виконали. У понеділок закриємо питання з дровами", - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.
 

Як особам з інвалідністю відновити втрачені документи МСЕК

На період дії воєнного стану на території України значно спрощена процедура проведення медико-соціальної експертизи. Тепер медико-соціальна експертна комісія здійснює свої функції за принципом екстериторіальності (постанова Кабінету Міністрів №225, постанова Кабінету Міністрів №390).

Тобто, якщо особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд, – МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Чи зараховується до страхового стажу період перебування на обліку в центрі зайнятості

До страхового стажу для обчислення пенсії зараховуються ті періоди, протягом яких людина підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, а за період з дати набрання чинності Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (з 1 січня 2004 року) – щомісяця сплачені страхові внески.

Пришвидшити оформлення та надання соціальних виплат українцям допоможе Всесвітня продовольча програма ООН

Мінсоцполітики та Всесвітня продовольча програма ООН продовжують співпрацю щодо цифровізації соціальних послуг та забезпечення модернізації Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.