Архів новин

10 декабря 2022

У хабах для ВПО, за які відповідає Сєвєродонецька ВЦА, у Дніпрі за тиждень видано 1 664 гуманітарні набори, у Тернополі - 106

Сєвєродончани та мешканці інших громад Луганської області, які вимушені були залишити рідні домівки через російську військову агресію, продовжують отримувати допомогу в гуманітарних штабах Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації.

Перший із них розташований у місті Дніпро на проспекті Калнишевського, 27 к, «ПК Металург» (лівий берег). Другий – у місті Тернопіль на вул. Грушевського, 5а.

Упродовж цього тижня переселенці з Луганщини у Дніпрі отримали 1 664 пакунків гуманітарної допомоги, в Тернополі - 106.

Сєвєродончани розроблятимуть план відновлення та сталого розвитку власної громади

Про це йдеться у Меморандумі про співробітництво щодо розробки та реалізації Плану відновлення та сталого розвитку Сєвєродонецької міської територіальної громади Луганської області.

Документ підписали керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, ректорка Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Ольга Поркуян і директор КП «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» Роман Красюк.

Актуальні питання діяльності служб у справах дітей в умовах воєнного стану

З метою обговорення діяльності роботи служб у справах дітей щодо захисту прав дітей в умовах воєнного стану під головуванням начальника служби у справах дітей ОВА Раїси Родіної відбулась нарада у режимі онлайн з начальниками служб у справах дітей територіальних громад та районних військових адміністрацій області.

Протягом тижня майже 1200 луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

Відвідувачі хабу у Києві забезпечувалися продуктовими наборами та дитячими підгузками. Всі охочі також отримували правову допомогу від благодійного фонду «Право на Захист». Спеціалісти державної служби зайнятості надавали консультації із питань працевлаштування, а волонтери Товариства Червоного Хреста України інформували ВПО про мінну небезпеку.

У Корсунь-Шевченківському продовжилася видача продуктів харчування, одягу та дитячих памперсів.

У Хмельницькому та Богданівці вимушені переселенці отримували харчові набори.

День прав людини

Дорогі земляки!

Сьогодні ми уперше відзначаємо День прав людини.

Його встановлено учорашнім Указом Президента задля утвердження і забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов'язком держави, посилення консолідації українського суспільства, на підтримку рішення Генеральної Асамблеї ООН на честь ухвалення Загальної декларації прав людини.

Її прийняли у 1948 році, після того, як широкому загалу стали відомими злочини нацистів, аби посилити наші з вами права.

Новою відзнакою від Глави держави «Золоте серце» нагороджені двоє волонтерів з Луганщини

Про це йдеться в опублікованому на офіційному інтернет-представництві Президента України Указі № 850/2022.

Куди треба звертатися за оформленням субсидії

Відтепер кожен, хто не має достатньо коштів на оплату житлово-комунальних послуг, може звернутися за субсидією не лише до ЦНАПів та уповноважених осіб виконавчих органів територіальних громад, а й через відділення Пенсійний фонд України.

Пройти МСЕК та отримати виплати можна лише на підконтрольній території України

На період дії воєнного стану на території України спрощена процедура проведення медико-соціальної експертизи. Тепер медико-соціальна експертна комісія здійснює свої функції за принципом екстериторіальності.

Міністерство охорони здоров’я нагадує: коли особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд, – МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Автомобілі для ЗСУ передані до Луганської області

Автомобілі, вилучені детективами Бюро економічної безпеки України у порушників, які завозили їх як гуманітарну допомогу, вже прямують до Луганської та Донецької областей.

Збройні Сили України отримали іномарки орієнтовною вартістю понад 1,3 млн гривень, конфісковані у групи осіб, що завозила їх під виглядом гуманітарки з країн ЄС.

Порушники продавали їх громадським організаціям та військовим частинам на одному з автомобільних майданчиків столиці, популярних інтернет-платформах та у каналах месенджера Telegram.

У Вінниці 400 сімей-переселенців Луганщини отримали матраци, ковдри, постільну білизну. Наступна видача – у січні. Відкрито запис

На базі гуманітарного штабу у Вінниці завдяки партнерству з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців громадським об'єднанням «Проліска» на цьому тижні видали 400 наборів, які включали матраци, ковдри, постільну білизну, посуд.

Такий набір видавався на сім'ю. Співробітники «Проліски» здійснювали перевірку документів ВПО та визначали право на отримання допомоги.

Умовами отримання було визначено наявність реєстрації на території Луганської області, а також переміщення і фактичне перебування наразі у Вінницькій області.