Архів новин

11 декабря 2022

Відшкодування внаслідок поранення: Уряд доповнив критерії визначення інвалідності

Кабінет Міністрів України постановою №1356 від 2 грудня 2022 року вніс зміни до положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності (постанова Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1317).

Вони передбачають, що причинний зв'язок інвалідності з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаним від вибухонебезпечних предметів, встановлюється МСЕК на підставі витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань, у якому зазначено обставини, за яких особа отримала ушкодження здоров’я.

На які послуги призначається субсидія

Субсидія надається на оплату:
- житлових послуг – послуг з управління багатоквартирним будинком;
- комунальних послуг – послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;

У наших гуманітарних штабах Харкова, Черкас та Новомосковська на цьому тижні допомогли майже 2000 переселенців з Луганщини

Так, працівниками хабу, що знаходиться у Новомосковську на Дніпропетровщині (вул. Мітягіна, 21а), нашим переселенцям видано 634 продуктових набори.

Гуманітарну допомогу від «Проліска – Дніпро» отримали 459 осіб.

У Черкасах хаб розташований по вул. Чехова, 9а. Там упродовж тижня надано 394 продуктові набори, теплий одяг отримали 257 осіб.

У нещодавно відкритому хабі в Харкові (пл. Конституції, 1) видано 200 продуктових наборів.

Цими хабами опікується Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація.
 

У гуманітарному хабі в Рівному надаватимуться послуги центру зайнятості

Щоп’ятниці, крім юриста, особистий прийом громадян на базі волонтерського штабу у Рівному здійснюватиме ще й фахівець Луганського обласного центру зайнятості.

ВПО Луганщини зможуть отримати роз’яснення щодо змін у законодавстві, пошуку роботи, професійної підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації тощо.

В інші дні тижня переселенці можуть отримати там психологічну допомогу, юридичні консультації, з питань соціальних та адміністративних послуг, звернутися до лікаря.
Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Вперше в Україні пацієнтам будуть безоплатно доступні ліки проти спінальної м'язової атрофії

На засіданні Уряду підтримано пропозицію Міністерства охорони здоров’я України здійснити закупівлі 9 лікарських засобів за договорами керованого доступу, 8 з них закуповувалось централізовано раніше, 1 – буде закуплено вперше.