Архів новин

26 декабря 2022

Сергій Гайдай зустрівся зі студентами-політологами Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Вони обговорили політичну ситуацію в країні в реаліях війни та проаналізували майбутнє - прогнозували як країна розвиватиметься після нашої Перемоги.

"Дві години - як мить, за яку впевнився, що наше майбутнє в надійних руках. Навіть в такий важкий час українська молодь продовжує разом з усім світом крокувати вперед.

Україна - сучасна держава, яка обирає свободу і демократію, на відміну від декого", - резюмував очільник Луганщини.
 

У штабі Лисичанської громади в Києві можна отримати консультації юриста, психолога, лікаря

Так, безоплатні юридичні консультації з будь-яких питань, надання допомоги у складанні заяви чи звернення від юристів Норвезької ради у справах біженців там можна отримати щовівторка з 11:00 до 14:00.

Безоплатна юридична допомога з питань, пов’язаних із внутрішнім переміщенням, перетином кордону, соціальних виплат тощо від юристів благодійного фонду «Право на захист» надається щочетверга з 10:00 до 13:00.

Психологічна допомога та консультації від психологів БФ «Право на захист» відбуваються щосереди з 13:00 до 16:00.

Із 1 січня 2023 року набуває чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Відповідно до неї уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України.

Створена спільна банківська мережа POWER BANKING, яка працюватиме навіть в умовах блекауту

Національний банк разом з усіма системно важливими банками України понад місяць працювали над розробленням рішення, яке стане спільною відповіддю викликам, що принесли масовані ракетні обстріли.

У Першотравенську 440 переселенців із Луганщини отримали зимове взуття

Завершилася видача зимового взуття внутрішньо переміщеним особам з Луганщини, організована Гірською громадою.

Нагадаємо, що 12 грудня гуманітарним штабом у Богданівці Дніпропетровської області було отримано партію зимового взуття для ВПО.

Допомога надана гуманітарною місією «Проліска» м. Дніпро за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

За цей період взуття надано 440 переміщеним луганчанам у місті Першотравенськ на Дніпропетровщині.
 

Як впливає працевлаштування пенсіонера на його подальший розмір пенсії - які виникають проблеми

Після набуття людини права на пенсію, держава щомісячно виплачує належні їй виплати в повному обсязі. Однак трапляються випадки, які призводять до нарахування та виплати зайвих коштів. Переплата пенсії – це сума пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, сум індексації та інших доплат до пенсії), виплачена з різних причин понад розміру, визначеного законодавством.

Уряд спрямував понад 27 млн гривень на компенсацію комунальних витрат за серпень громадам, які прихистили внутрішніх переселенців

Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду Держбюджету понад 27,3 млн гривень на відшкодування комунальних витрат за серпень громадам, які прихистили внутрішніх переселенців у комунальних та державних закладах, а також приватних закладах освіти.

Презентовано платформу дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн»

Міністерство освіти і науки презентувало платформу дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн»: https://profosvita.online/

Вона дозволить учням навчатися робітничих професій онлайн, педагогам – доповнити навчання сучасним цифровим контентом та всім охочим – здобути робітничу професію або підвищити професійну кваліфікацію дистанційно.

На платформі вже розміщено 24 навчальні курси.