Архів новин

31 декабря 2022

У звільнене Невське поліцейські Луганщини та волонтери доставили подарунки до Новорічних свят та гуманітарну допомогу

Бійці батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Луганській області супроводили представників благодійної організації "Nova Ukraine" та громадської організації «Парк та особливі друзі» з м. Кривий ріг до нещодавно звільнених м. Лиман Донецької області та с. Невське Сватівського району Луганської області.

Поліцейські спільно з благодійниками доставили мешканцям продуктові набори, хліб, новорічні подарунки для дітей, корма для домашніх тварин.

Окремо мешканцям Невського було доставлено сірники, свічки, скотч та плівка, які необхідні місцевим у холодну пору року.

З Новим 2023 Роком та Різдвом Христовим!

Раніше ми думали як будемо зустрічати Новий рік, які купувати подарунки, що збирати на стіл, як будемо розважатися...А сьогодні хочеться лише одного - зустрічати його вдома...в рідних стінах...
Бути просто вдома... З найріднішими... І щоб не летіли з неба ворожі ракети... І щоб дім просто був... Такі тепер українські мрії...

10 місяців пекла, які нас змінили...24 лютого розпочався новий відлік...Україна опинилася у вогні. Але сильніше за вогонь бамбардувань запалали наші серця.

Здається, світ ніколи не бачив такої мужності, витримки, сили.

Дотримуйтеся безпеки під час новорічних свят, - поліція Луганщини

Ворог підступний, тож не ігноруйте сигнали тривоги, незалежно від того, який це день – святковий чи несвятковий.

Пам’ятайте про дію комендантської години на період воєнного стану.

Пам’ятайте про заборону на використання піротехнічних засобів.

Пам’ятайте та турбуйтесь один про одного, підтримуйте один одного та зустрічайте новорічні свята відповідально та безпечно.

У випадку відключень подачі електроенергії правоохоронці повідомлятимуть про повітряну тривогу через гучномовці – прохання не ігнорувати сигнали оповіщення!

Зроблено на Луганщині: Укрзалізниця презентувала перший український електропоїзд ЕПЛ9Т, модернізований на власних потужностях

Після капітального ремонту цей електропоїзд, виготовлений на українському заводі Луганськтепловоз, поповнив перелік відновлених приміських поїздів Укрзалізниці.

У деокупованому Невському поліцейські Луганщини роздали місцевим мешканцях свіжий хліб та допомогли доставити гуманітарну допомогу

Поліцейські зі складу зведеного загону ГУНП в Луганській області доставили черговий гуманітарний вантаж для мешканців деокупованого с. Невське.

Цього разу селянам вкотре роздали свіжовипечений хліб.

Також правоохоронці допомогли дістатися до селища та розвантажити гуманітарний вантаж волонтерам міжнародної гуманітарної організації Plain Compassion Crisis Response.
 

Чи може отримати субсидію людина, з якою призупинено дію трудового договору

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» субсидія може бути призначена людині, з якою призупинено дію трудового договору, але за певних умов.

Як працюватиме алгоритм добровільної участі громадян у системі пенсійного страхування

Ці новації містить Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні» від 04.11.2022 № 2734-IX.

Зміни спрощують добровільну участь громадян у системі пенсійного страхування та підтримки пенсіонерів.

Особи, які досягли 16-річного віку та не є пенсіонерами, мають право додатково добровільно сплачувати (або на їх користь – треті особи) страхові внески на пенсійне страхування.

У Запоріжжі близько 500 переселенцям з Луганщини видали гігієнічні набори

Близько 500 внутрішньо переміщених осіб із Луганської області отримали набори з засобами гігієни в гумштабі, розташованому в Запоріжжі.

Вони надійшли від міжнародних донорів USAID FROM THE AMERICAN PEOPLE в рамках project HOPE.

Слід зазначити, що близько 400 наборів були призначені для дорослих. 100 - для дітей віком до 6 років.

Додамо, що цим гумштабом опікується Лисичанська громада.
 

Заборгованість з виплати лікарняних за рік повністю погашена

У повному обсязі погашено заборгованість з виплати допомог по тимчасовій непрацездатності і по вагітності та пологах у 2022 році

Внаслідок складної фінансової ситуації в країні, що виникла через повномасштабну війну, розв’язану російською федерацією, з боку Фонду соціального страхування станом на кінець листопада було сформовано значну заборгованість – понад 2,3 млрд гривень.

Ще 30 листопада Уряд ухвалив постанову, якою спрямував на погашення заборгованості додатковий фінансовий ресурс.

Із 2 січня з Донеччини курсуватиме безкоштовний евакуаційний поїзд на Черкащину

Евакуація з Покровська до станції імені Тараса Шевченка (місто Сміла Черкаської області) проводитиметься безоплатним евакуаційним потягом, який почне курсувати з 2 січня.

Рейси здійснюватимуться раз на чотири дні по парних числах.

Охочі евакуюватися мають попередньо зареєструватися, зателефонувавши за номерами: (098) 890-33-18, (066) 285-62-90, або ж повідомити про свої наміри на "гарячі лінії" сільських, селищних рад і військових адміністрацій.