Архів новин

07 февраля 2023

У Дніпрі ВПО з Луганщини також можуть отримати дитячі підгузки, засоби жіночої гігієни, одяг та взуття для дітей і дорослих

У гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації у Дніпрі в наявності є дитячі підгузки, засоби жіночої гігієни, одяг та взуття для дітей і дорослих.

Для отримання вищеназваного потрібно мати при собі оригінали довідок ВПО.

Адреса: м. Дніпро, вул. Петра Калнишевського, 27к, ПК "Металург" (лівий берег).

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон: +38 097 81 37 149.

Які документи подаються для первинного призначення страхових виплат у разі втрати працездатності і що потрібно додати, якщо паперова справа потерпілого залишилася на окупованій території

При первинному призначенні страхових виплат в разі втрати професійної працездатності до заяви додаються:
- паспорт громадянина України;
- реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);
- банківські реквізити для перерахунку виплат;
- акт розслідування нещасного випадку за формою Н-1 (у разі нещасного випадку на виробництві);

Схід і Захід разом

Схід і Захід разом
Сергій Гайдай зустрівся з колегою Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА для
обговорення поточної ситуації на Луганщині, питання допомоги військовим на нашому напрямку.

Також він подякував за підтримку наших переселенців у Закарпатській області.

Зокрема, під час зустрічі було зазначено, що скоро на Заході буде реалізовано проєкт побудови модульного містечка для наших ВПО в рамках трьостороннього меморандуму, який ми підписали разом з Червоним Хрестом України.

Разом Переможемо!
 

Протягом тижня близько 550 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

Так, у хабі на Хмельниччині відвідувачів забезпечили продуктовими наборами та дитячими памперсами.

Крім того, лікарі Норвезького Червоного Хреста пррвели первинний огляд, надали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, видавали набори безрецептурних ліків. За потреби також надавали психологічну допомогу.

У Корсунь-Шевченківському та Богданівскому штабах переміщені луганчани отримували консультації із загальних, соціальних та юридичних питань.

У Польщі відновлюють деякі види кеш-допомоги для українців

Із 1 лютого українці можуть подати заявку на отримання допомоги 500+. У разі її подання до 30 квітня гарантована безперервність виплати допомоги, яку надають на кожну дитину до 18 років незалежно від доходу родини.

Заявку на отримання допомоги можна подати в електронному вигляді через PUE ZUS, портал Emp@tia та через електронний банкінг багатьох польських банків.

Крім того, можна звернутися в центр обслуговування клієнтів ZUS, де українцям нададуть допомогу у заповненні заявки та її електронній подачі.

При розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності з розрахункового періоду, починаючи з 1 січня, виключаються календарні дні призупинення дії трудового договору

Обчислення середньоденної заробітної плати для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності здійснюється відповідно до норм Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 року № 1266.
Постановою Уряду від 02.12.2022 року № 1350 до цього Порядку були внесені зміни, які набули чинності з 1 січня 2023 року.

Нашого стрибуна у воду номіновано на титул кращого спортсмена Європи – голосування триває

Одразу п’ять українських спортсменів номіновані на #LENAwards2022 – кращого у Європейській плавальній лізі.

Кожен наш голос наближає їх до титулу.

Серед претендентів – стрибун у воду Олексій Середа, який, незважаючи на юний вік, вже декілька років представляє Луганщину на міжнародних турнірах.

Він змагається за перемогу у номінації «Diving».

До списку претендентів на найкращих номіновано 54 спортсмени у 12 різних категоріях.