Архів новин

13 февраля 2023

350 комплектів нових зимових речей для дітей видали на минулому тижні в Кремінському хабі в Дніпрі

Протягом тижня у координаційному центрі підтримки ВПО, що знаходиться у м. Дніпро, луганські переселенці отримували продукти харчування та дитячий одяг від ЮНІСЕФ.

Набув чинності наказ МОН про звільнення від державної підсумкової атестації учнів 4-х і 9-х класів

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що набув чинності наказ Міністерства освіти і науки України від 11 січня 2023 року № 19 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26 січня 2023 року за № 167/39223.

В Україні з’явилася національна екосистема вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою

Національна екосистема вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою (https://www.engmova.in.ua/) – безкоштовна та доступна 24/7 всім українцям, незалежно від місця їхнього перебування під час та після завершення воєнних дій.

814 ноутбуків отримали освітяни Луганщини за сприяння Олени Зеленської

На сьогодні в евакуації дистанційно працюють 83 заклади загальної середньої освіти та 10 закладів професійно-технічної освіти Луганщини.

Ними забезпечено реалізацію права на освіту для здобувачів зі статусом ВПО, для тих, хто досі перебуває за кордоном, а також для дітей з тимчасово окупованих територій.

За сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти та проєкту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft, більше 38 000 ноутбуків передано для забезпечення роботи педагогічних працівників закладів освіти в Україні.

У Рівному ще 250 переселенців-луганчан отримали допомогу в місцевому хабі

Протягом тижня у координаційному центрі допомоги ВПО Луганської області в місті Рівне переселенцям Луганщини видали близько 250 продуктових наборів.

Також працівники Рівненського гуманітарного центру щодня займаються фасуванням та формуванням харчових пакунків, які потім доставляють у хаби Дніпра, Києва та Житомира.

Щодня на базі гуманітарного осередку працюють фахівці, які надають переселенцям консультації.

Що треба знати про монетизацію пільг на житлово-комунальні послуги

У січні завершено реформу монетизації пільг, яка була розпочата в 2019 році. Пільги на оплату житлово-комунальних послуг їх одержувачам з січня поточного року надаються виключно у грошовій готівковій формі (нарахування – в січні, виплата – у лютому).

Метою Міністерства соціальної політики є забезпечення підтримки найменш захищених верств населення, зокрема, через інструмент надання пільг на житлово-комунальні послуги. Це є одним з ключових моментів підтримання платоспроможності і соціального захисту громадян.

Протягом 13-15 лютого переселенці з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

Так, у понеділок, 13 лютого, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.

У вівторок, 14 лютого, із 10:00 до 11:00 свої запитання жителі регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову.

Телефон: (068) 300-40-86.

Уряд затвердив новий порядок надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних

Що і за які групи безробітних компенсують?

Компенсація ЄСВ передбачена за працевлаштування таких категорій населення:
- одиноких батьків;
- батьків дітей з інвалідністю;
- осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;
- довготривалих безробітних.

50% фактичних витрат на оплату праці компенсуються за працевлаштування таких категорій населення:
- особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку;
- учасники бойових дій.

Оформлений в Україні паспорт можна отримати за кордоном

Якщо ви перебуваєте за кордоном і не встигли своєчасно отримати замовлений у підрозділі Державної міграційної служби закордонний паспорт чи ID-картку, відтепер можете отримати ці документи через закордонні дипломатичні установи України.

Документи можуть бути доставлені з України до обраної вами закордонної дипломатичної установи у два способи.

Детально з варіантами доставлення й отримання документів можна ознайомитися за посиланням: https://mfa.gov.ua/consul/forua/pas-doc/mail
 

У лютому понад 900 переселенців отримали гуманітарну допомогу в штабах Сєвєродонецької громади в Тернополі та Дніпрі

Так, у Дніпрі на минулому тижні продуктові набори видані 200 ВПО. На цьому – евакуйованим мешканцям Луганщини надано 551 продуктовий набір.

Адреса: м. Дніпро, пр. Петра Калнишевського, 27-К.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефони: (050) 533-42-96, (097) 813-71-49.

У Тернополі за цей період роздано 176 продуктових наборів.

Адреса: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 5-А

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00

Телефон: 095-217-10-68.
 

Єврейська громада «Менора» з Луганщини підтримує переселенців на Хмельниччині та донатить ЗСУ

«Якщо ти в день недолі знесилився, то мала́ твоя сила», - цими словами з 24-ї приповісті Соломона звернувся до членів релігійної єврейської громади «Менора» рабин Валентин Хефец.

Свою діяльність громада розпочала у 2006 році, але через російську агресію у 2014 році була змушена згорнути свою діяльність у Луганську та переміститись на Хмельниччину.

Наразі «Менора» збирає на свої заходи близько 50 людей, з яких 13 – переселенці з Луганщини.

У гуманітарних хабах Кремінщини у Рівному, Києві, Дніпрі, Луцьку та на Житомирщині упродовж тижня допомогу надано 1500 переселенцям

За п’ять робочих днів п’ять гуманітарних хабів - у Рівному, Києві, Дніпрі, Луцьку та Андрушівці - забезпечили продуктами харчування 1500 луганських переселенців.

Співробітники цих хабів формують заявки, складають списки і обдзвонюють населення, розвантажують та фасують тонни гуманітарної допомоги.

Крім того, там щодня консультують фахівці різних напрямів: психологи, юристи, медичні працівники тощо.

Близько 2 тисяч луганчан-переселенців минулого тижня отримали допомогу у гумштабах Попаснянщини

Так, у Новомосковську (вул. Мітягіна, 21а) видано 556 продуктових наборів, підгузків – дев’ять упаковок для дітей та для дорослих. 67 осіб отримали одяг та іграшки.

У Черкасах (вул. Чехова, 9а) продукти харчування надані 452 ВПО, дитячі підгузки – 14, одяг – 77.

Через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 650 посилок.

У Харкові (площа Конституції, 1) видано 260 продуктових наборів, 31 родина отримала дитячі підгузки.
 

Евакуйовані з деокупованих сіл луганчани забезпечуються всім необхідним – вони отримали засоби гігієни

Переселенці з Коломийчиської громади, зокрема 17 жителів Стельмахівки, виїхали на Харківщину.

Серед них – літня лежача жінка, яка самотужки не підіймається, два чоловіки – інваліди дитинства, пенсіонер з важким переломом ноги тощо.

Проживають вони в гуртожитку педагогічного коледжу у Краснограді, звідки і дізнаються, як росіяни щодня знищують їх рідне село.

Але в евакуації вони перебувають у безпеці та регулярно отримують допомогу від Луганської обласної військової адміністрації.

Так, 11 лютого, їм надана партія засобів особистої гігієни.