Архів новин

26 февраля 2023

Як подати заяву на призначення пенсії онлайн

Після модернізації сервісу подання заяви на призначення пенсії, українці отримали можливість подавати її онлайн, не виходячи з дому.

Відповідний сервіс надається для застрахованих осіб, які авторизувалися на веб-порталі Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/ ) за кваліфікованим електронним підписом (КЕП).

У Богданівці на Дніпропетровщині відбувся виїзний прийом ВПО лікарями Рубіжанської лікарні

На базі Богданівського гуманітарного штабу при Гірській міській військово-цивільній адміністрації відбувся безкоштовний виїзний прийом спеціалістами Рубіжанської центральної міської лікарні.

Внутрішньо переміщених осіб, які обслуговуються у штабі с. Богданівка Павлоградського району Дніпропетровської області, консультували, проводили їм обстеження, виписували призначення та безкоштовно видавали вітаміни та деякі ліки.

Працювали вузькопрофільні спеціалісти: невропатолог, кардіолог, травматолог та окуліст.

#ГвардіяНаступу Перетвори свою #лють на зброю

«Мотивація, бажання захистити Батьківщину, звільнити захоплені території й пришвидшити нашу Перемогу», – командир батальйону «Луганськ-1» про новий підрозділ «Лють»
Батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова – єдиний з поліцейських підрозділів, який із 2014 року й до початку повномасштабного вторгнення рф ніс службу на передовій, патрулюючи населені пункти вздовж лінії розмежування й виконуючи там бойові завдання.

Мобільний шпиталь для Луганщини. У Латвії відбувся благодійний вечір на підтримку України

24 лютого у Ризі пройшов благодійний концерт «Вшанування України», якій був проведений латвійським благодійним фондом Uzņēmēji Mieram до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. В рамках концерту здійснювався збір пожертв для допомоги нашій країні, яка бореться проти збройної агресії росії.

Перед учасниками заходу з вітальною промовою виступив Президент Латвії Егілс Левітс.

Сергій Гайдай мав можливість звернутися до латвійського народу онлайн.

Протягом тижня майже 900 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

Так, на Полтавщині надавалася правова допомога юристами благодійного фонду «Право на захист», переселенці також забезпечувалися продуктовими та гігієнічними наборами, дитячими підгузками.
За потребою відвідувачі отримували юридичну допомогу та консультації від спеціалістів всеукраїнського благодійного фонду «Горєніє». Окремо фахівцем ГУ ПФУ у Луганській області надані консультації із питань пенсійного забезпечення.

Нові марки: Погасили новий філателістичний бюлетень від Укрпошта

Аркуш із шістьома марками під промовистою назвою «ПТН-ПНХ» присвячено річниці повномасштабного російського вторгнення. На марках зображено графіті Бенксі в Бородянці: маленький хлопчик, який відправляє в нокаут дорослого чоловіка, – алегоричний образ, це боротьба України з рф.

Віримо, що українська поштова марка «ПТН ПНХ!» стане пророчою. І саме у 2023 році Україна, яка є територіально меншою, проте в сотні разів більш вмотивованою, остаточно покладе на лопатки росію

Понад 1000 переселенців звернулися на цьому тижні до хабів Попаснянщини

Так, у Новомосковську жителям Луганщини видано 433 продуктових набори, 20 упаковок дитячих та дорослих підгузків.

Медичні послуги отримали 56 осіб. 52 особи – одяг та іграшки. Також наших ВПО консультували юристи БФ «Право на захист».

97 луганчанам надано одяг та взуття від гуманітарної місії «Проліска-Дніпро».

У гуманітарному хабі в Харкові видано 103 продуктові набори, 14 родинам – дитячі підгузки.

Медичні консультації отримали 10 осіб. Психологом проводилися індивідуальні консультації.

За зарахований до страхового стажу неповний місяць можна доплатити самостійно

Із 1 січня 2004 року тривалість страхового стажу напряму пов’язана зі сплатою страхових внесків та їх розміром.

Якщо сума сплачених за певний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, тобто сплачений внесок менше суми, обчисленої виходячи з мінімальної заробітної плати, такий місяць зараховується до страхового стажу як неповний – пропорційно сплаченим внескам.

Законодавством передбачено можливість зарахувати такі місяці до страхового стажу як повні за певних умов.

У 2023 році вступники до закладів вищої освіти складатимуть НМТ

23 лютого Верховна Рада України прийняла урядовий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року».

З огляду на продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф, здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, будуть звільнені від складання державної підсумкової атестації.

Понад 1,8 мільярда гривень перераховано пенсіонерам Луганщини в лютому

24 лютого, згідно із затвердженим графіком, завершено фінансування пенсій поточного місяця.

На виплати жителям Луганської області спрямовано 1830,36 млн гривень.

Соціальні страхові виплати здійснено на 32,35 млн гривень, в т. ч. 2,75 млн гривень - на оплату лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг знадобилося 247,17 млн гривень.
 

Сім’ї зниклих осіб мають право на соціальний захист

Офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти нагадує, що закон передбачає соціальний захист членам сімей військових і цивільних осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Передусім законом передбачено всебічне розслідування обставин зникнення людини та її розшук. Відповідальні органи зобов’язані надавати інформацію про хід і результати розшуку людини членам її сім’ї.

При цьому непрацездатні родичі зниклих осіб мають право на призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника.