Архів новин

28 февраля 2023

У Рівному, Дніпрі та Києві розпочато прийом повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна жителів Луганщини

Прийом повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна від фізичних осіб Луганської області організовано для внесення їх до Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Дія».

За консультацією ви можете звернутися до управління «Центр надання адміністративних послуг» Кремінської міської військової адміністрації за телефоном: +3080958207124 з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00.

Уряд розширив індексацію: українці з найменшими пенсіями отримають збільшення доходів майже на 20 % - кому очікувати із 1 березня

Індексація пенсійних виплат є одним з ключових інструментів підтримки фінансово найменш захищених громадян, які вже не можуть працювати, і часто повністю залежать від пенсійних виплат.

Так, у 2023 році вперше буде здійснено індексацію найнижчих пенсій. Раніше такі пенсії під індексацію не потрапляли і переглядались виключно разом з підвищенням прожиткового мінімуму (який зростає більш повільними темпами, ніж індексація). Включення таких виплат до периметру індексації дозволяє забезпечити зростання найменших пенсій.

Знак пошани «Захиснику Луганщини» отримали луганські прикордонники та патрульні

Найціннішу відзнаку регіону отримали луганські прикордонники та патрульні поліцейські.

"Хлопці боронили рідну Луганщину у найважчий період, а зараз звільняють її. Крім того, поліцейські займалися евакуацією цивільних, і завдяки їхній відвазі та відповідальності жодна людина, яку вони рятували, тоді не постраждала", - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

 

На базі координаційного центру допомоги ВПО Луганської області в Рівному щосереди є можливість проконсультуватися у лікаря-терапевта

Лікар безкоштовно надає переселенцям такі послуги:
- візуальний огляд;
- вимірювання артеріального тиску;
- вимірювання сатурації та ритму серцебиття;
- визначення рівня глюкози в крові;
- забезпечення ліками, отриманими за державним постачанням;
- консультування з питань підтвердження та встановлення групи інвалідності.

Графік роботи: щосереди з 11:00 до 14:00.

Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Телефон: 0958209742.

«Гаряча лінія» Кремінського ЦНАПу: 0958207124.
 

Вступники, які зареєстровані та перебувають на ТОТ, зможуть проходити усі етапи вступної кампанії дистанційно

Для вступу у 2023 році на бакалаврський (магістерський – для медицини) рівень вищої освіти потрібно скласти національний мультипредметний тест.

НМТ міститиме три блоки завдань, два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника.

Обов’язкові предмети – українська мова й математика, на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика.
З міркувань безпеки НМТ відбуватиметься протягом одного дня.

При якій заборгованості не призначається житлова субсидія

Житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Онлайн-платформа iLearn безоплатно підготує вступників до НМТ-2023

Громадська спілка «Освіторія» організувала серію безоплатних вебінарів на онлайн-платформі «iLearn» для підготовки до національного мультипредметного тесту (НМТ) 2023. Вебінари проведуть досвідчені експерти-предметники.

На платформі «iLearn» від ГС «Освіторія» вже традиційно розпочалася серія вебінарів для підготовки учнів до НМТ-2023. За весь час платформою скористалися понад 260 тис. українських школярів.

У Хмельницькому продовжують допомагати переселенцям лікарі Червоного Хреста

1 березня у м. Хмельницький мобільна медико-психологічна бригада від Норвезького Червоного Хреста на базі гуманітарного хабу Гірської громади Луганської області проведе черговий прийом для ВПО, ветеранів, а також осіб з обмеженими можливостями, які звертаються за допомогою до згаданого хабу.

Зокрема, буде проведено повний огляд сімейного лікаря, консультацію психолога, вимір цукру.

У складі мобільної медико-психологічної бригади працюють сімейний лікар, гінеколог, психолог.

Ще близько 350 наборів продуктової допомоги отримали переселенці з Луганщини, що знайшли прихисток на Буковині

Із понеділка по п'ятницю у Чернівецькому хабі наші земляки отримали 348 продуктових наборів.

Близько 80 осіб звернулись до співробітників центру, а це працівники Сєвєродонецької РДА та Шульгінської сільської військової адміністрації, за консультацією із загальних питанань.

У центрі також є можливість отримати медичні, юридичні консультації та допомогу фахівця Державної служби зайнятості.

У Тернополі 2 березня наших ВПО прийматимуть сімейний лікар, гінеколог та психолог Червоного Хреста

2 березня в гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської ВЦА у місті Тернопіль (вул. Грушевського, 5) з 10:00 до 14:00 буде працювати мобільна бригада Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки Товариства Червоного Хреста Норвегії у складі сімейного лікаря, медичної сестри, гінеколога та психолога.

Де у Польщі можна безкоштовно підготуватися до національного мультипредметного тестування: міста й адреси

У 12 містах Польщі для українських школярів відкрили підготовчі курси до НМТ.

Організатори – Фундація «Незламна Україна» спільно з ЮНІСЕФ, Save the Children і МБФ «Ліхтарики».

Заняття з української й англійської мов, історії України, математики відбуваються щосуботи з 10:00 до 18:00. Відвідувати можна як всі чотири предмети, так і кілька з них. Передбачені перерви й харчування двічі на день. Школярів частково забезпечують підручниками.

За минулий тиждень майже 270 продуктових наборів отримали наші переселенці в Рівному

У координаційному центрі допомоги ВПО Луганської області у місті Рівне переселенці з Луганщини отримали майже 270 продуктових наборів та 11 пачок дитячих підгузків.

Крім продуктів на базі гуманітарного осередку на Рівненщині внутрішньо переміщені особи мають можливість одержати безкоштовну психологічну допомогу, роз’яснення із соціальних і адміністративних питань, проконсультуватися у юриста, фахівця обласного центру зайнятості та лікаря.

Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Телефон: 0958209742.

«Гаряча лінія» Кремінського ЦНАПу: 0958207124.
 

Парламент підтримав законопроект щодо спрощення реєстрації місця проживання дітей-переселенців

Парламент підтримав урядову законодавчу ініціативу, спрямовану на захист прав дітей ВПО.

За основу в першому читанні прийнято законопроект (реєстр. № 8092), який врегульовує питання реєстрації місця проживання неповнолітніх ВПО.

Зокрема, діти внутрішніх переселенців при отриманні паспорта не мають зареєстрованого місця проживання, а тому отримання довідки ВПО та державної допомоги для них є значною проблемою. Як наслідок, це не лише недоотримання виплат, а й неможливість скористатися пільгою при вступі до закладів професійної або вищої освіти тощо.