Архів новин

03 марта 2023

Протягом якого часу можна виправити помилку в декларації на призначення субсидії

Для призначення житлової субсидії громадянин крім заяви та документів, що посвідчують особу, обов’язково подає декларацію.

Якщо трудова книжка залишилася на ТОТ, як ВПО довести свій стаж за період до 2000 року

За відсутності трудової книжки або записів у ній трудовий стаж за період до 2000 року встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами, зокрема:

• довідок, виписок із наказів, особових рахунків і відомостей на видачу заробітної плати;
• посвідчень і характеристики;
• письмових трудових договорів та угод з відмітками про їх виконання;
• членських квитків профспілок (підтверджуються періоди роботи лише за той час, за який є відмітки про сплату членських внесків).

Філію Луганського обласного онкологічного диспансеру відкриють в Дніпрі

Спеціалісти КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер», що відновив роботу у червні на Рівненщині, надають весь обсяг спеціалізованої хірургічної та хіміотерапевтичної допомоги пацієнтам із онкологічною патологією.

На сьогодні заклад оснащений всім необхідним для надання медичної допомоги хворим на злоякісні новоутворення, пацієнтам із доброякісними пухлинами та передпухлинною патологією.

Наразі триває процес відкриття філіалу у м. Дніпро. А консультації лікаря там вже проводяться. Оформлюються документи для надання амбулаторної допомоги.

Електрик, який під час ремонту втратив ногу через російські обстріли у Гірській громаді, відтепер з автівкою

На минулій зустрічі з луганським електромонтером Євгеном Перепелицею на Львівщині очільник Луганщини Сергій Гайдай вручив йому державну нагороду.

Євген в найважчий для області період - під час інтенсивних бойових дій, під обстрілами щодня ремонтував лінії електропередачі у Гірському та інших населених пунктах Сєвєродонецького району.
У квітні 2022 року на черговому виїзді бригада Євгена потрапила під обстріл, чоловіка було поранено, він втратив ногу.

В Україні з травня почне діяти цифровізована система реабілітації

Через війну в Україні зростає кількість поранених захисників та захисниць, а також цивільних громадян, які потребують подальшої комплексної реабілітації для відновлення та повернення до повноцінного активного життя.

Саме тому держава дбає про забезпечення сучасної, доказової та ефективної реабілітації, доступ до якої має бути без бюрократії та зайвих паперів для всіх українців, які цього потребують. Для цього весь процес реабілітації пацієнта уже з травня буде супроводжуватися в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ).

240 наборів дитячого одягу відправили нашим переселенцям поштою з Кремінського хабу в Дніпрі

Працівники координаційного центру підтримки ВПО Луганщини, який знаходиться у Дніпрі, відправили переселенцям поштою понад 240 наборів дитячого зимового одягу від ЮНІСЕФ.

Комплекти надходять внутрішньо переміщеним особам Луганської області, що мешкають у населених пунктах Дніпропетровщини і не мають змоги приїхати у Дніпро.

Попередньо співробітники хабу працювали зі списками, наданими Мінреінтеграції: обдзвонювали людей, визначалися із адресами доставки та допомагали обрати необхідний розмір одягу.

Уряд продовжив дію низки соцвиплат

Цього року Уряд продовжив дію соціальних виплат, термін яких сплив вже після 24 лютого 2022 року. Виплати здійснюватимуться автоматично протягом всього воєнного стану та ще 1 місяць після його завершення.

Бійці бригади «Лють» проходять спеціальну підготовку на Прикарпатті

Перетвори свою #лють на зброю

Нині бійці об’єднаної штурмової бригади удосконалюють свої професійні вміння в тренувальному таборі.

Навчання з вогневої і тактичної підготовки проходять 30 бійців «Люті». Більшість з них є діючими працівниками поліції, які мають бойовий досвід.

Відпрацьовують бойову злагодженість, удосконалюють навики тактики у малих та середніх групах. За їх словами, бійці готові на 80 відсотків до наступальних дій.