Архів новин

15 марта 2023

Сергій Гайдай: оборонцям Сватівського напрямку передали чергову партію дронів

Разом з керівниками Рубіжанської міської військової адміністрації та Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Андрієм Юрченком та Олександром Стрюком очільник Луганщини Сергій Гайдай побував на позиціях хлопців з 92-ї ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка.

Цей підрозділ успішно боронить Сватівський напрямок, щодня знищуючи там по декілька одиниць ворожої техніки та особовий склад росіян.

Безкоштовні біохімічні аналізи на сучасній апаратурі - у Консультативно-діагностичному центрі Сєвєродонецька, що приймає пацієнтів в Дніпрі

У Дніпрі лабораторія КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради оснащена сучасною апаратурою.

У медичному закладі ви можете зробити будь-який біохімічний аналіз безкоштовно.

Зокрема, печінкові проби, ліпідограму, коагулограму, на цукор у крові, на глікований гемоглобін, аналізи на гормони щитоподібної залози та репродуктивні, онкомаркери, мікроелементи, вітаміни, діагностика інфекційних захворювань, в тому числі на COVID-19 та багато іншого.

750 продуктових наборів на минулому тижні надали жителям Луганщини в Рівному, лікар у хабі приймає протягом двох днів

Крім того, людей щоденно консультували фахівці різних напрямів: із соціальних питань та надання адміністративних послуг, психологи, юристи, спеціалісти центру зайнятості.

Важливо, що віднедавна збільшено кількість прийомних днів лікаря: тепер безкоштовні медичні консультації луганські ВПО, які оселилися на Рівненщині, можуть отримати щосереди та щоп’ятниці.

Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Телефон: 0958209742.

«Гаряча лінія» Кремінського ЦНАПу: 0958207124.
 

Військовим на Кремінський напрямок передані дрони

Ще чотири дрони відправлено сьогодні на Луганський фронт допомагати нашим захисникам нищити ворога.

"Нині найважче саме на Кремінському напрямку, тож коптери стануть хлопцям в нагоді. Дякую Кремінська міська військова адміністрація за оперативність", - зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.
 

При оформленні ID-карти та закордонного паспорта можна буде також оформити закордонний паспорт для дитини

В Україні понад 10 місяців діє експериментальний проект щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон.

Вже понад 200 тисяч українців змогли скористатися цією послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

Державна міграційна служба розширює цей експериментальний проект: крім одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта батькам в Україні будуть одночасно оформлювати закордонні паспорти також їхнім дітям до 14 років.

У Хмельницькому продовжують допомагати переселенцям лікарі Червоного Хреста

15 березня з 9:00 до 13:00 у Хмельницькому мобільна медико-психологічна бригада на базі гуманітарного хабу Гірської громади Луганської області проведе черговий прийом для ВПО, ветеранів, а також осіб з обмеженими можливостями, які звертаються за допомогою до згаданого хабу.

Зокрема, буде проведено повний огляд сімейного лікаря, консультації психолога, вимір цукру та тиску.

Мобільні медико-психологічні бригади – проєкт, який у Хмельницькій області спільно реалізують Норвезький Червоний Хрест та Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Програма «Доступні ліки»: як дізнатися, які препарати повністю безоплатні

В Україні продовжує діяти програма «Доступні ліки» – за нею співвітчизники можуть отримувати препарати безоплатно або з невеликою доплатою. Щоб дізнатися деталі про той чи інший препарат, можна скористатися актуальним реєстром лікарських засобів: https://moz.gov.ua/uploads/8/44103-dn_351_21022023_dod2.pdf

Евакуйовані жителі Макіївки отримали пенсії в Лимані

Сьогодні Укрпошта роздавала у донецькому Лимані пенсії.

Чотири луганських пенсіонери з Макіївки теж змогли отримати свої виплати.

Нині люди проживають у Лимані, після того як покинули рідне село, яке окупанти постійно обстрілюють.

Сподіваємося, що скоро безпекова ситуація дозволить «Укрпошті» приїжджати і до деокупованих населених пунктів Луганщини.
 

НМТ-2023: опубліковано демонстраційний тест з історії України

Потенційні учасники мають змогу пройти тест в онлайновому середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти за цим посиланням: https://testportal.gov.ua/nmt-2023-demonstratsijnyj-test.../.

Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту.

Сергій Гайдай: відвідали бригаду «Буревій», яка боронить Луганщину у напрямку Білогорівки

"Як завжди, хлопці зустріли нас з бойовим настроєм. Ворога нищать, просуватися росіянам не дають, легендарне селище захищають. Командування військової частини розповіло про зміну оперативної обстановки на фронті, можливі загрози та бойову підготовку бригади «Буревій» у рамках кампанії «Гвардія Наступу», - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Бригаді відвантажили цілий бус необхідного.

Від наших військових адміністрацій привезли Мавіки, ноутбук, Старлінки, протипожежні засоби.

Від Blue / Yellow for Ukraine передали приціл та тепловізори.