Архів новин

18 марта 2023

Фахівці обласної служби зайнятості надають консультації у 15 гуманітарних хабах для внутрішньо переміщених осіб з Луганщини

Гуманітарні центри, де спеціалісти служби зайнятості ведуть прийом відвідувачів на постійній основі, розміщені у Києві, Вінниці, Дніпрі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, Рівному, Черкасах, Чернівцях та Хмельницькому.

Під час консультацій надаються роз’яснення переселенцям щодо перспектив працевлаштування, послуг з профорієнтації, умов реєстрації в службі зайнятості, можливостей професійного навчання та видачі ваучерів, роз'яснення з питань чинного законодавства тощо. Всі охочі отримують перелік вакансій і по Україні, і в установах Луганської області.

У Сєвєродонецькому гумхабі в Дніпрі переселенцям з Луганщини за тиждень видано 1606 продуктових наборів та 428 – побутової хімії і засобів гігієни

Нагадаємо, що з 15 березня там розпочата видача гігієнічних наборів для сімей ВПО з Луганської області від трьох осіб, які не отримували таку допомогу в лютому та березні.

Набори видаються тільки тим переселенцям з Луганщини, які зареєстровані в гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської ВЦА у місті Дніпро.

Звертатися з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 15:00.

При собі мати оригінали документів всіх членів сім'ї (паспорта та свідоцтва про народження дітей + довідки ВПО) .

Є ще одна перемога в кубку України стрибуна у воду з Луганщини

Наші стрибуни у воду продовжують радувати новими перемогами.

Так, Олег Колодій став переможцем кубка України у синхронних стрибках з 3-метрового трампліну.

Вітаємо!

Протягом тижня більше 1800 наших земляків отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

Так, на Полтавщині внутрішньо переміщеним особам надано безоплатну правову допомогу, їх забезпечували одягом, взуттям, ковдрами, постільною білизною, іграшками, підгузками, продуктовими та гігієнічними наборами.

Окремо надавалися консультації із питань пенсійного забезпечення.

У гуманітарному штабі в Богданівці фахівці Луганської обласної служби зайнятості консультували стосовно працевлаштування, наші земляки також отримували продуктові набори.

У п’ятьох населених пунктах Луганщини окупанти залучають на військові навчання все чоловіче населення, у Сватовому облаштували ще один шпиталь для поранених, у селах під виглядом пошуку партизанів загарбники вчиняють мародерства

Зокрема, у Сиротиному, що поблизу Сєвєродонецька, окупаційна влада розповсюдила інформацію про проникнення диверсантів та роботу партизанів.

Це стало причиною посиленого побудинкового обшуку населення. У закритих домівках замість диверсантів знаходять цінні речі.