Архів новин

19 марта 2023

Володимир Зеленський подякував піротехніку з Луганщини, який вже майже півроку розміновує Херсонщину

"Від початку повномасштабної війни наші піротехніки й вибухотехніки обстежили вже понад 100 тисяч гектарів території.

Вдалося знешкодити понад 400 тисяч ворожих снарядів. Понад 200 тисяч вибухонебезпечних предметів вже вилучено. Я дякую всім, хто здійснює цю роботу! А особливо відзначу піротехніків ДСНС.

Олександра Дворецького з Тернополя та Романа Шутила з Луганщини, які майже шість місяців поспіль працюють на Херсонщині, повертаючи безпеку українцям. Дякую вам!" - наголосив Глава держави.
 

#ВПО_історії успіху

«Тепло та затишок необхідні всім», — Михайло Івонін, Сєвєродонецьк

Михайло ніколи й подумати не міг, що із рідного Сєвєродонецька колись доведеться переїхати на Хмельниччину.

Адже там у нього було все — дім, робота й успішний бізнес. Та війна змінила всі плани.

Але саме такі обставини підштовхнули до втілення у життя мрій про свій диво-дім. І ці мрії почали набирати реальних обрисів.

Упродовж тижня більше 4 300 ВПО з Луганщини видана та доправлена гуманітарна допомога від штабів Попаснянщини

Так, у Новомосковську видано 449 продуктових наборів. Також наші переселенці отримували дитяче харчування, дитячі та дорослі підгузки, одяг та іграшки. Надавалися й медичні послуги.

Для відправки через відділення АТ «Укрпошта» підготовлено 2500 наборів гуманітарної допомоги.

У Черкасах наших ВПО приймали психолог та лікар. Медикаменти отримали 64 ВПО.

Крім того, через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 1386 посилок.

У Харкові прийом переселенців вели юрист, лікар, психолог.
 

У Дніпрі для ВПО з Луганщини проведуть ярмарок вакансій

21 березня о 12:00 на базі гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації відбудеться презентація пропозицій з працевлаштування для внутрішньо переміщених осіб Луганської області.

Нетворкінг «Є вакансія. Є робота.» проведуть представники Дніпровської міської ради, інспекції з питань паркування, супермаркетів.

Переселенців ознайомлять з вакансіями, кар’єрними можливостями, соціальними гарантіями.

Переселенців з Кремінної забезпечують твердопаливними печами

Кремінська громада отримала чергову гуманітарну допомогу від благодійної організації «Восток SOS».

Цього разу фонд забезпечив вразливі категорії населення з числа кремінян твердопаливними печами для опалення та приготування їжі.

Печі доставляються потребуючим мешканцям Кремінської громади по всій території України в рамках проєкту «Забезпечення соціально-вразливих верств населення постраждалих від війни засобами обігріву для проходження зимового періоду» за підтримки TIDES Foundation.

Жителів так званої «лнр» шантажують прискоренням відмови від громадянства України, у Рубіжному залишають на роботі виключно з паспортом рф, ще 250 медпрацівників з рф очікують подорожі на окуповані території

Швидкоруч складений і ухвалений закон, що дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки і процедури, опубліковано і уведено в дію.

Тож, відтепер житель окупованої території не вважається громадянином України, за думкою окупаційної влади, з моменту подачі відповідної заяви, а не її розгляду і прийняття рішення.

Тобто громадянин будь-якої іншої країни може це зробити виключно на загальних засадах, від українців, що мають реєстрацію на території рф, цього взагалі не вимагають робити.