Архів новин

20 марта 2023

Вісім нагород вибороли луганські стрибуни у воду на всеукраїнських змаганнях

У Києві завершився кубок України зі стрибків у воду - перший етап відбору до національної команди на Європейські ігри та чемпіонат світу.

За результатами змагань на рахунку представників області 8 медалей, з них: 4 золотих, 2 срібних та 2 бронзові.

Наші чемпіони та призери:

У Києві ВПО з Луганщини консультували юрист, спеціалісти із зайнятості населення та пенсійного забезпечення, лікар

Зокрема роз’яснення з пенсійних питань отримали 20 переселенців-пенсіонерів. Консультації надавалися на базі Кремінського координаційного центру підтримки ВПО Луганщини у місті Київ.

Людей поінформували щодо застосування законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, пенсійне забезпечення, права та обов’язки платників єдиного соціального внеску та застрахованих осіб, оформлення пенсії, обчислення страхового стажу тощо.

Ще 160 гігієнічних та 310 продуктових наборів отримали наші ВПО у Кремінському хабі в Дніпрі

Продуктові та гігієнічні набори на минулому тижні отримували переселенці, зареєстровані в Кремінському координаційному центрі підтримки ВПО Луганщини у місті Дніпро.

Так, внутрішньо переміщеним особам видано 160 сімейних гігієнічних пакунків та 310 продуктових.

Протягом тижня на базі гуманітарного хабу працювали фахівці різних напрямів: спеціаліст центру зайнятості, представники Нацполіції та Держпраці, медик.

Адреса: м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 72-А.

Графік роботи: з 10:00 до 14:00 щоденно, крім вихідних.
 

На Луганщині прикордонники затрофеїли ще одну ворожу «пташку»

Спіймали БПЛА, що вів аеророзвідку, захисники за допомогою антидронової рушниці.

Згодом DJI Mavic 2 Enterprise з тепловізійною камерою використовуватимуть вже наші хлопці.
 

Луганські переселенці на Житомирщині мають можливість безкоштовно проконсультуватися у юриста

У Кремінському координаційному центрі підтримки ВПО Луганщини в місті Андрушівка тепер працює юрист благодійного фонду «Право на захист».

Планується, що юрист здійснюватиме й виїзні прийоми громадян, аби охопити правовою допомогою якомога більшу кількість переселенців Луганської області.

Графіки зустрічей будуть відомі пізніше.

Адреса: м. Андрушівка, вул. Київська, 26.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця, з 10:00 до 15:00.

Телефон: 050-802-34-89.
 

До 12 років позбавлення волі засуджено двох бойовиків так званої «лнр» - їх взяли в полон у грудні

Прокурори в суді довели, що ці чоловіки брали активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України.

Уродженець м. Кадіївка Луганської області у 2014 році добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації рф – так званої «4-ї окремої мотострілкової бригади 2-го АК» на посаду «механіка-водія бойової машини піхоти».

До 2017 року брав безпосередню участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ.

Окупанти вдаються до провокацій при розшуку партизан на Білокуракинщині, в аптеках багатьох захоплених міст відсутні найнеобхідніші ліки, біля банків вишукуються щодобові черги населення

Так, на Білокуракинщині росіяни вдалися до чергових провокацій. Днями населеними пунктами пересувалася техніка із синьо-жовтим прапором – росіяни дивилися на реакцію місцевого населення.

Безпосередньо в райцентрі вони задіяли «собр», усі сили місцевої комендатури та навіть бронетехніку. Свою увагу вони зосередили на людях, які мали зареєстрований в Україні бізнес.

Крім того, перевіряли школярів, які певний час були відсутніми в школах, через їхню можливу участь у дистанційному навчанні в українських освітян.