Архів новин

25 марта 2023

600 продуктових наборів підготували для видачі нашим ВПО на Буковині

Близько 40 переселенців з Луганської області, які наразі мешкають на Буковині, звернулися на цьому тижні до Чернівецького хабу за консультацією з різних питань, зокрема, у сфері зайнятості.

Крім прийому громадян, співробітники Центру сформували 600 продуктових наборів для подальшої видачі переселенцям з громад нашої області.

Координаційний центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини у Чернівецькій області продовжує працювати з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 15:00 (субота, неділя - вихідні дні) за адресою: вул. Головна, 128.

Цього тижня майже 1700 ВПО отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

Крім того, в гуманітарному штабі в Богданівці фахівці Луганської обласної служби зайнятості надавали консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням.

У Київському хабі продовжилася видача сімейних гігієнічних наборів від Міжнародної організації з міграції. Відвідувачі також отримували правову допомогу від адвокатів благодійного фонду «Право на захист» та консультації спеціаліста Луганської обласної служби зайнятості.

Понад 2 мільярди гривень спрямовано пенсіонерам Луганщини в березні – виплати завершені

24 березня завершено фінансування пенсій за поточний місяць. На виплати жителям Луганської області спрямовано 2072,14 млн гривень.

Крім того, станом на 24 березня соціальні страхові виплати здійснено на 30,26 млн гривень, в т. ч. 1,39 млн гривень - на оплату лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг перераховано 123,41 млн гривень.

Протягом 24 березня на Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни намагалися наступати в районі Серебрянського лісництва та поблизу Діброви та Білогорівки. Втім, ніякого успіху не досягли. Від їхніх обстрілів продовжують потерпати села поблизу лінії ф

Гуманітарну ситуацію, здійснення евакуаційних заходів та стан накопичення матеріального резерву для звільнених населених пунктів обговорили на черговому засіданні обласного координаційного штабу з питань деокупованих територій Луганської області.

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, який головував на засіданні, заслухав доповіді начальників місцевих військових адміністрацій, представників Головних управлінь ДСНС та Національної поліції у Луганської області з цих питань, приділивши особливу увагу порядку доступу на деокуповані території.

Окупанти вкотре обстріляли будинки в деокупованому Невському, на захоплених територіях пересування обмежено незалежно від відстані до лінії фронту, жителям сіл регіону росіяни обіцяють привезти пересувні будинки культури

Протягом 24 березня на Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни намагалися наступати в районі Серебрянського лісництва та поблизу Діброви та Білогорівки. Втім, ніякого успіху не досягли.

Від їхніх обстрілів продовжують потерпати села поблизу лінії фронту. Минулої доби це – Стельмахівка, Невське, Діброва і Білогорівка.