Архів новин

27 марта 2023

Провів засідання Ставки на виїзді – у Дніпрі, стратегічному місті центру України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Щойно провів засідання Ставки – вперше на виїзді, у Дніпрі. Саме тут, у стратегічному місті центру нашої країни, після відвідання Марганця й Нікополя, Запоріжжя, передових позицій наших воїнів у Запорізькій області.

Командувачі оперативних напрямків доповіли про фактичну ситуацію. Генерал Сирський, генерал Тарнавський – вони були особисто. Ті, хто очолює оборону на Донеччині, на найбільш гарячих напрямках. Були й онлайн-доповіді командувачів ОСУВ, що прикривають південь і північ. Була доповідь Головкома та інших.

У Франківському гуманітарному хабі для вимушених переселенців провели тренінг з тактичної медицини

27 березня в Координаційному центрі допомоги ВПО в Івано-Франківську для переселенців-луганчан провели тренінг з тактичної медицини.

Організаторами заходу ивступили Сєвєродонецька районна військова адміністрація, волонтерка Ольга Жидкова, а також лікар-травматолог медичної мережі "Добробут" Оксана Мироненко та інструктор з надання домедичної, медичної допомоги по алгоритмам STB, TCCC, ATLS Юрій Вовк.

Які періоди роботи можна не враховувати при обчисленні пенсії

Минулого року до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” було внесено зміни, які дозволяють, якщо це доцільно, виключити як невигідні з періоду, за який враховується зарплата для обчислення пенсії, місяці заробітної плати, нарахованої в період воєнного стану та впродовж трьох місяців після його припинення.

У столичному хабі понад 600 харчових пакунків отримали наші переселенці на минулому тижні

У Кремінському координаційному центрі підтримки ВПО Луганщини у місті Київ нашим переселенцям упродовж тижня видали понад 600 харчових пакунків. Не залишаються без уваги і найменші відвідувачі хабу - дітки, які разом із батьками приходять за допомогою, завжди у подарунок отримують іграшки. Також там приймали фахівці Луганського обласного центру зайнятості, громадської організації «Кремінська бізнес-асоціація», юрист БФ «Право на захист», медик. Адреса: м. Київ, бул. Марії Приймаченко, 8. Графік роботи: щоденно, з 11:00 до 15:00, крім вихідних.

Уряд удосконалив порядки виплати грошової компенсації для придбання житла ветеранами та членами їхніх сімей

Уряд надав право на отримання грошової компенсації для придбання житла ветеранами війни з інвалідністю I – II групи, яка настала внаслідок військової агресії рф проти України, та родинами загиблих (померлих) Захисників та Захисниць.

Луганський центр підтримки молодіжних ініціатив – переможець Програми USAID «Мріємо та діємо», що допоможе нашій молоді розвинути бізнес

Обласний комунальний заклад «Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень» став переможцем Програми USAID «Мріємо та діємо».

Вона спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.

Олексій Смирнов: передали захисникам Бахмута чергову партію квадрокоптерів

Про це виконуючий обов'язки начальника Луганської обласної військової адміністрації повідомив 27 березня.

"Сьогодні зустрівся з бійцями, які відстоюють нашу незалежність у Бахмуті. Подякував нашим військовим за мужність, - зазначив Олексій Смирнов. - Разом із Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією передали нашим оборонцям партію квадрокоптерів, які допоможуть їм у розвідці".
 

Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний нагородив старшого солдата 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслана Зубарєва почесною нагрудною відзнакою «Золотий Хрест» та вручив йому заслужену нагородну зброю.

Він, солдат з позивним "Хижак", вступив в ближній бій з росіянами на Сватівському напрямку на Луганщині.

Ворожа штурмова група на БМП виїхала впритул до позиції, яку займало двоє наших воїнів, та намагалась миттєво захопити окоп. Атаку росіян було відбито.
 

#ГвардіяНаступу Нарешті моя #лють перетвориться на реальну зброю, — поліцейська штурмової бригади «Лють» з міста Щастя Карина Тушевська

Карина — уродженка Луганщини. Вісім років служби в правоохоронних органах вона провела в умовах війни.

Адже й року не минуло після закінчення відомчого вишу, як почалось вторгнення на території Донецької та Луганської областей.

Поліцейська залишилася вірною присязі й з гідністю несла службу на лінії розмежування.

Із початком повномасштабної війни евакуювалася на Хмельниччину. Але як тільки з’явилася можливість долучитися до звільнення рідної Луганщини, — записалася до «Гвардії наступу».