Архів новин

28 марта 2023

Дякую всім, хто нагадує, що російська агресія може закінчитися значно швидше, якщо світ буде швидшим – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Повернувся з нашої Сумщини. Сьогодні був в Охтирці, у Тростянці, у Сумах, на позиціях наших прикордонників.

Враження – особливі. Регіон – поруч із ворогом. Загроза – постійна. Обстріли нашого прикордоння постійні. Але життя, наші люди очевидно сильніші за будь-які страхи.

Відновлення триває, бізнес поступово повертається, люди відбудовують життя.

Мав честь передати Охтирці спеціальну відзнаку міста-героя. Міста, яке своїм опором допомогло врятувати Східну й Центральну Україну.

Багатодітна мама з Луганщини розповіла, як родині допомагають у гуманітарному хабі Гірської громади. Національний моніторинг додержання та захисту прав дітей-ВПО стартував з Хмельниччини

Перший «круглий стіл» в рамках національного моніторингу додержання та захисту прав дітей з числа внутрішньо переміщених осіб відбувся сьогодні, 28 березня, у Хмельницькому.

Участь у засіданні взяв Володимир Вовк, заступник директора Департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності – начальник відділу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей Національної соціальної сервісної служби України.

Регіональні заходи плану дій резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» впроваджують у медичних, соціальних, освітніх закладах, хабах та шелтерах Луганщини

28 березня Урядовою Уповноваженою з питань ґендерної політики Катериною Левченко проведено нараду щодо впровадження Національного плану дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року: локалізація на галузевому, регіональному та місцевому рівнях.

Від Луганської області до обговорень долучилися заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Щосереди у Кремінському хабі в Дніпрі консультують з питань праці та приймає лікар

Щосереди в Кремінському гуманітарному хабі в Дніпрі луганські ВПО мають можливість отримати безкоштовні консультації спеціаліста Східного міжрегіонального управління Держпраці та звернутися до медичного працівника КНП «ЦПМСД Кремінської міської ради».

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 72-а.

Час: з 10:00 до 14:00.

Розпочинається пілотування проекту Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей/осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах

Міністерством соціальної політики у співпраці з проектом технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні», що виконується Alinea International Ltd. за підтримки Уряду Канади, розроблено проект Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, в новій редакції.

У "Дії" можна отримати консультацію з усиновлення

За її результатами ви матимете змогу впевнитися, чи можете бути усиновлювачем, і що необхідно для того, щоб ним стати.

Консультація допоможе оцінити готовність до усиновлення дитини, зрозуміти деталі цієї процедури, а також обрати форму сімейного виховання (опіка, піклування, прийомна сім’я або дитячий будинок сімейного типу).

Як отримати послугу?

30 березня у Тернополі для ВПО з Луганщини працюватиме мобільна бригада лікарів

30 березня в гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації у місті Тернопіль з 10:00 до 14:00 буде працювати мобільна бригада Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки Товариства Червоного Хреста Норвегії у складі сімейного лікаря, медичної сестри, гінеколога та психолога.

Спеціалістами мобільної бригади надаватиметься низка послуг.

У Німеччині для українців створили мобільний додаток з електронними послугами

За допомогою додатка AusweisApp2 можна подавати в цифровому вигляді заяви, для яких довелося б особисто ідентифікувати себе у державному органі.

Також українці можуть, не виходячи з дому, відкрити банківський рахунок, подати заяву на отримання підтримки згідно з Федеральним законом про сприяння освіті або зареєструватися у Федеральному агентстві зайнятості.

Для цього необхідно завантажити AusweisApp2 на смартфон чи планшет. Далі зчитати за допомогою функції NFC електронну посвідку на проживання.

Хто має право подати заяву на недоотриману пенсію за померлого пенсіонера

Це можна зробити як безпосередньо у сервісному центрі Пенсійного фонду України, так і дистанційно: через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Перелік документів, які людина має надати для виплати їй недоотриманої пенсії у зв'язку зі смертю пенсіонера, є однаковим при офлайн- і онлайн-зверненні.

Разом із заявою до Фонду надається свідоцтво про смерть, документи, які підтверджують родинні стосунки з померлим пенсіонером, документ, що посвідчує особу заявника, реквізити банківського рахунку.

ВПО з Луганщини в Дніпрі отримали посуд, постільну білизну, гігієнічні набори

На минулому тижні переселенці, зареєстровані в Кремінському координаційному центрі підтримки ВПО Луганщини у місті Дніпро, отримували продуктові та гігієнічні набори, а також гуманітарну допомогу від Міжнародної організації з міграції.

Зокрема, їм видано 265 харчових пакунків.

А ще – 30 ящиків з гігієнічними наборами від «Юнісеф». Туди увійшли зубні щітки та пасти, мило, шампунь, пральний порошок, засіб для миття посуду, засоби жіночої гігієни, рушник, спідня білизна, туалетний папір.

Як насправді відбувається мобілізація в Україні (відео)

У відповідь на численні домисли, фейки та дезінформацію, хочемо розповісти вам, як насправді проходить мобілізація в Україні.

Склад боєприпасів, два танки та вісім мінометів росіян знищили минулої доби наші військові на Лиманському та Куп’янському напрямках

301 раз росіяни наносили удари зі ствольної та реактивної артилерії на Лиманському та Куп’янському напрямках упродовж минулої доби.

Там відбулось 13 боєзіткнень. У підсумку, 58 окупантів було вбито, 109 поранено.

Також знищено два танки, вісім мінометів, два безпілотники та склад боєприпасів ворога, - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.