Архів новин

29 марта 2023

Щоб перемогти тиранію, потрібне більше єднання; демократичний світ здатен його досягти – звернення Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Короткий звіт про сьогоднішній день.

Узяв участь у глобальному Саміті за демократію на запрошення Президента Байдена, це один із найбільш представницьких майданчиків для захисту нашого устрою – устрою вільних народів.

Уже другий такий Саміт. Загалом у нас не так і багато у світі настільки представницьких можливостей говорити саме про демократію, про захист свободи в усіх її аспектах. І добре, що зараз маємо таку можливість обʼєднувати зусилля для того, щоб віднайти більше енергії, більше перспектив для демократії.

#ти_як Чому не можна тримати все у собі

Відео створене ГО «Безбар'єрність» спільно з МОЗ України за підтримки ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою Олени Зеленської.

В поліції Луганщини створено чат-бот та Telegram-канал для пошуку та документування злочинів рф на території Луганської області

Вказаний ресурс створений у Telegram для спрощення процедури подачі інформації до поліції про злочини представників окупаційних військ, незаконних збройних формувань та колаборантів на тимчасово окупованій території Луганщини.

Стипендійні програми в університетах Європи, якими можуть скористатися українці

Щороку для студентів, аспірантів і викладачів відкриваються сотні стипендіальних програм у різних країнах світу. UNICEF Ukraine пропонує 5 популярних європейських грантів, які дають шанс повчитися в університеті своєї мрії.

31 березня внутрішньо переміщених осіб з Луганщини в Києві проконсультують з питань призначення пенсійного забезпечення

31 березня на базі гуманітарного штабу Гірської міської військово-цивільної адміністрації у місті Київ спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області надасть нашим переселенцям консультації із питань призначення пенсійного забезпечення.

Прийом громадян відбудеться з 10:00 до 15:00.

Хаб знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3.
 

НМТ-2023: опубліковано демонстраційний тест з хімії

На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти вже доступний демонстраційний тест із хімії (https://lv.testportal.gov.ua/chemistryTest/).

Потенційним учасникам, які бажають виконати його завдання в онлайновому середовищі, слід пам’ятати про те, що інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту.

1 квітня відбудеться відеоконференція для абітурієнтів щодо вступної кампанії до вишів у 2023 році

ГО «Молодіжна організація «Молоде покоління» спільно з Національним Фестивалем «Код Нації» буде проведено марафон зустрічей, на яких експерти у галузі освіти, представники ВНЗ та вступники минулих років допоможуть абітурієнтам 2023 року з’ясувати всі деталі вступу до закладів вищої освіти, проведення НМТ-2023, визначення пріоритетів та значення вагових коефіцієнтів і, звісно, поділяться дієвими лайфхаками щодо написання мотиваційних листів.

Частина зустрічей відбуватиметься у вигляді профорієнтаційних заходів.

Більше 430 луганчан отримали допомогу, звернувшись до хабу в Одесі на минулому тижні

У координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини в Одеській області за зазначений період видали 434 продуктових та 133 набори гігієни.

Крім того, наші переселенці мали змогу отримати одяг, павербанки, дитячі підгузки.

Щодня там надаються консультації працівником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із понеділка по середу щотижня працює юрист.

По вівторках - представник Лисичанського центру зайнятості.

Охочі можуть звернутися до лікаря.
 

Ворог знов намагається штурмувати Білогорівку, до так званих «прокуратур лнр» замість місцевих набиратимуть росіян без складання іспитів, для служби в росгвардії зняли вікові обмеження, а лікарі оглядатимуть заочно

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському напрямку.

«В епіцентрі бойових дій залишається Білогорівка та територія навколо неї. Ворог там наносить значне артилерійське ураження. Втім, на кількість обстрілів з боку росіян українські війська відповідають влучністю, - підкреслив виконуючий обов’язки начальника обласної військової адміністрації Олексій Смирнов. -  Тактика противника на Луганщині схожа до більш класичної армійської. Бо, нагадаю, тут діють не найманці, а регулярна армія рф».